Krásný víkend všem, dlouho jsme zde nebyl a nic nepotřeboval. Nyní mám však dotaz na zdejší chytré hlavy, které mají výrazně více zkušeností. Spíše si chci ověřit nějaké své tvrzení. 1. Proč si nezavolam instalatéra? Protože se stejně nikam nedostane, jelikož je vše pod kachličkami a vanou kam se dostat skoro nejde. 2. Dotaz. Na přiloženém amatérském nákresu je vidět jak je zde udělaný odpad z vany, umyvadla, myčky a pračky. Když začnu vypouštět vanu, tak se začne linout z přepadu vany neskutečný smrad, a umyvadlo a dřez začne bublat a tlačí se skrz něj ven vzduch. Po chvíli ještě začne kapat jeden spoj u umyvadla v koupelně. Z umyvadla dle nákresu jde trubka na kterou se postupně vše napojuje a ta jde následně do hlavního odpadu kam jsou připojené WC. Když vypouští pračka a je vana prázdná, tak se do vany tlačí voda z pračky. Vše je v trubkách možná 5-10cm širokých. Kromě teda hlavního odpadu ten je široký. Zkoušel jsem do všech odpadů krtka, vařící voda že to třeba projde celým systémem a pomůže, ale ne. Napadá někoho čím to propláchnout? Napadl mě tlak, ale bojím se že se někde nějaké koleno rozpojí a to už se k tomu nikdo nedostane. Na závěr, zdejší rozvody jsem nedělal já, ale někdo kdysi když dělali novou vanu. Vše teda v itongu a za obklady. Díky za radu.
Uź zde bylo. Znovu, špatný rozvod odpadu, chybí odvětrání. topin.cz/...
obrázek 1 d
nedis
Chybějící odvětrání se projevuje tím že vycucne vodu ze sifonu,myslím že je ucpaný úsek který máte označen.Krtek a jiné chemikálie se zředí než se dostanou k místu ucpání,pokud je před ucpávkou voda,použijte kanalisační pero.
regine2*
Dočasným řešením je, vodu pomalu vypouštět, a jak píše @nedis, nevytvoří se silný podlak, jež vycucne vodu ze sifonů. Případně ihned napustit vodu do sifonů dřezu a umyvadla. Ve starých zástavbách se řeší odvětrání i napojením pružné hadice vyvedené ven.
Bude to prosté. Když to celou dobu fungovalo a nyní to nefunguje, zcela jistě je to ucpané. Pokud nečistíte pravidelně 4x do roka, tak se vytvoří velké ucpávky a nejde to propláchnout už žádnou chemií. Někdy nepomůže ani instalatérské péro. Než budete něco bourat a řezat, zkuste prostrčit do míst , kde to je nejhoší ,péro. Předtím demontovat sifon, pokud to jde. Místo se dá vytypovat litím tekutiny, podle nalitých litrů se dá určit, kde je to ucpané. Pokud se to naplní rychle je to blízko. Navíc už máte i zanešený přepad u vany. Musí se rozebrat ta odbočka k přepadu a vyčistit manuálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.