Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budu muset odstranit asi šet nebo sedm kachliček nebo i víc pod tím obsekat trubku... a potřebuju aby ty ostaní kolem nepopraskaly, je tu špatně udělaný odpad a musí se to předělat kousek do strany a větší spád. Voda přes hadici z raminka odtíka ale normalně dřezem ne samozřejme sifon je čistý a odpad tím potrubí tím padem taky Istalater mi říkal že asi malý spad ve zdi že jedine vybourat co myslíte? Je to v kuchyni a bydlíme tu, vaříme atd řezaní flexou bych rád odpustil zda by to šlo kvůli hodně prachu. asi nejak vyškrabat spary ... čím to jde dobře a pak opatrně odsekat ...Děkuji za rady.
není to žadna novostavba... starý barák tak přicpané to asi nebude když jak jsem psal když nasadím hadici na raminko od baterie strčím asi metr do odpadu pustím kouhotek na plno tak vše teče jak má. Ale i tak jsem pro jistotu to čistil 10 metrovým instalaterský perem a vše se zda ok. ale po nasazení sifonu voda odtika jen minimalně. Napdalo mě ješte jestli nato nemá vliv vzdchuch který se tam dostavá pokud tam mám tu na zkoušku tu hadici ale nevím ..
nene nic takového tam není, je to odpad v prvním patře, ano asi nejvyše položený. Dole to teče normalně.
S tím vzduchem jsem to myslel tak že když strčím tu hadici(nomalní1,5 m zahradní) od ramínka do potruby do potrubí ve zdi, tak kolem ni je prazdno a jde tam vzduch jestli to nemá vliv?
jinak nic zvlašního tam není, klasickej jednoduchej sifon bez žadných jiných vyvodů jak někdy byvají.
no to je zajímavé, vůbec ale nevím zda by to v mém případě pomohlo a zda by to šlo na tento sifon viz obrazek bez problému nainstalovat . Nepujde z toho žadný pach např. Každopadně moc děkuji za tip. S instalaterem co jsem to řešil říkal vybourat...že z kouhotku to má tlak ale když se pouští třeba voda jen do dřezu tak ne, a tím padem to neodtíká jak má a že na to má vliv to že jak je vyvedená trubka od zdi tak že hned zatáčí do prava apak se asi až svažuje. mě se to ale pořád moc nezdá bourat ale chci až v krajním případě...
ps: mohu vás poprosit zda mi nemůžete přiblížit, vysvětlit, proč v mém připadě je potřeba ono zařízení a jinde ne.
ještě doplním třeba by to mohlo pomoci, že to často vydáva takové ty zvuky kloktavé když je tam ten sifon což myslím že taky nemá dělat , když to třeba odteče nebo nekdy i šli bubliny
Tak dnes jsem se stím páral, a když je tam tu hlavici tak naisntasloval po chvíli začně přes něj vytékat voda a pokud to dam takto bez něj tak pustím litr vody a konec neodtíka. Prikládam obrázky už fakt nevím jstli tedy mi dali neco špatného ale přece je nesmysl aby přes to mohl vytect voda ne to by bylo dost nebezpečné kamkoli instalovat ne.
Tak v tom případě je odpadní potrubí někde dál přicpané...u mne to funguje bez problémů; a taky to předtím bublalo (ale jakž takž odtékalo). Použijte chemii - krtka na vyčištění...a následně pero na vyčištění...není možno odpad někde níže rozebrat a zkontrolovat stav zanesení?...Prostě postupná kontrola podle dostupnosti a možnosti demontáže...
...pro jistotu to čistil 10 metrovým instalaterský perem a vše se zda ok...ono to pero má poměrně malý průměr, osobně "přidrátuji" na pero kousek hadru a pak to strkám do odpadu...jinak to někde pouze udělá v usazenině "dírku", která se zase rychle ucpe...a odpad z dřezu opravdu uvnitř vypadá "zajímavě", tedy před čištěním
ale neměl jsem koupit přivzdušnovací hlavici protože co mi dal prodavač tak to je přivětravací hlavice nevím jestli jedna z nich těsní že nemuže vytect voda, ale ta co mám( voda normalně začně vytíkat tou dírou) mi unika trochu smysl když se někomu ucpe odpad poteče to někde a on ani nebude vědět ) kde se to tedy umistuje. Moc kde rozebrat to nejde aspon o ničem nevím, všechno je ve zdi. Nevím už mám chut zavolat nějakou firmu co se tím zabývá...
ps: ted hadr nevím nevím aby to tam někde nezustalo v jednom místě asi nejaká po pěti metrech ) asi nějaká prasarna z dob minulích) se to jako by o něco šprajcne musí se stím hodně cukat aby to prolezlo a zpátky se tomu taky moc nechce.
mám doma ještě tohleTekutý čistič odpadů Stura Facile ale nevím zda když to aaliju přes dřez(sifon ani hned zaním to nikde ucpané není) to bude pusobit někde daleko v potrubí a hlavně zda to vydrží sifon nebo ta DN 50. píšou tam jen na keramiku nebo silnostěné plastové...
v jednom místě asi nejaká po pěti metrech ) asi nějaká prasarna z dob minulích) se to jako by o něco šprajcne musí se stím hodně cukat aby to prolezlo a zpátky se tomu taky moc nechce.
Tak to může být váš problém; sice to propíchnete, ale hned se to ucpe uvolněnými usazeninami. Jedině zjistit místo a tam udělat rozbor stavu potrubí...třeba i mechanicky, vysekáním omítky...atd.
Ten čistič vypadá na hydroxid sodný...lil bych ho do otvoru po přivzdušňovači...používám v pecičkách, vy máte tekutý, výsledek by měl být stejný, čisté potrubí...
Myslím, že pokud to předtím nedělalo, tak spád byl asi OK. Není to někde ucpané?
Pokud budete sekat, nebojte se obkladů, normálně do toho praštíte kladivem a rozbije se jen ta jedna, pak poklepáváte dál a ubíráte střepy. Až se dostanete ke spárovačce, tak tam to chce opatrnost, majzlík a jemně odsekávat. Jde to jen s tímto nářadím, žádná flexa, žádné vibrační pily. Pak musíte vybrat majzlíkem i zbytky lepidla.
tak ja sám nevím ale ten instalater rikal že to je tím malím spadem j á sem z toho trochu blbej už abych řek pravdu. a jinak dík za tip
Pred týždňom som mal problém s odtokom, pomohla špirála z lídlu.Bolo treba ale aj točiť s kľukou, samotné lineárne posúvanie nepomáhalo.
Niečo podobné ako v odkaze. amazon.co.uk/...
Zelená trubka je hodně slabá a navíc, pokud je trochu problém odvětráním odpadu, voda může opravdu pomalu odtékat. Taky bych asi uvažoval o výměně. Nový odpad ale nemusí jít ve stejné trase. Doporučil bych dobře zvážit stavební možnosti domu a najít tu nejlepší variantu, aby po opravě sloužilo spoustu let ke spokojenosti.
Dneska jsem se do toho opět pustil, pero jsem předtím trochu upravil na začátku a v odpadu lomcoval a lomcoval, točil a točil s tím za přitoku vody. Tak dobré 2 hodiny. Měl jsem vždy až v jímce a chodilo celkem snadno. Asi se mi to povedlo vyčistit protože to ted teče. Tu hlavici jem tam nechal ale vyvedl jsem ji co nejvýš tzn. je ted skoro na urovni plného dřezu ale samozřejmě schovaná. Jsem moc rád že se to povedlo a děkuji vám za snahu pomoci.
ps: ta zelena trubka je 50 a dle norem se prej i 50 používa na dřezy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.