Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nádržka na sůl je prázdná, sůl je v myčce

Od: peta* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Máme myčku Beko už rok a půl. Vždy když rozsvítí kontrolu chce doplnit sůl. Běžně se doplní a jedeme dál. Od nedávná jsme doplnili kilo a půl soli a po 10 minutách prvního cyklu se kontrolka zase rozsvítila. Po dokončení mytí nádobí bylo celé od soli a nádržka na sůl prázdná. Nejdříve jsem se domnívala že jsem nadrzku třeba jen blbě zavřela. Ale to jsme po čase vyloučili. Filtr je vyčištěny. Už si nevím rady.
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jak bych postupoval já: zkusil bych ještě jednou doplnit sůl jak radí clayman ( trochu, ne plný zásobník ), pečlivě bych zašrouboval uzávěr a vyzkoušel mytí. Pokud by to opět dopadlo stejně, jak popisujete, nic dalšího bych neřešil a zavolal servis. Máte myčku 1,5 roku, takže je v záruce.

peta*
hodnocení

Děkuji za tip. Zkoušela jsem všechno. Čert byl v tom, že soli mohu dát dokud to není plne. Ale nesmím dát program který přesáhne teplotu 60st. Takže na první mytí po doplnění soli musí být na šetrný režim, nebo třeba rychle mytí kdy je teplota do 50st.
Dříve jsem dávala program který tomu odpovídal aniž bych o tom věděla.. Nyní častěji pouštím intenzivní režim a proto vyplula na povrch tato chybka.
Děkuji za rady.

hodnocení

0x

a po druhé jste to už nezkoušeli? Asi bych si nevěřil, že jsem nádržku jen špatně nezašrouboval a taky je klíčové zda byla zašroubovaná, když jste myčku otevřeli.

hodnocení

0x

Přečtěte si v návodu, kolik so,li se má dávkovat. Nikdy nedávám 1,5 kg soli. To je moc. Vždy dávám cca tak 3/4 kilo

a jaký to má smysl? Jediné omezení je nedávat sůl do myčky na sucho. Odjakživa sypeme tolik kolik se do zásobníku vejde na max... poradte.cz/...

Tak máte rozbité automatické dávkování soli. Předpokládám, že vám to předtím fungovalo a že nepoužíváte paralelně s tí tablety 3 v jednom. Nastavení dávkování by mělo být dle tvrdosti vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]