Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach v ledničce

Od: bertik* odpovědí: 12 změna:

Po výpadku elektrického proudu se zkazilo v mražáku u ledničky maso. Několikrát byla lednička umyta - octem, Savem apod. nic nepomáhá. Poraďte, prosím, jak se zápachu zbavit. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki
hodnocení

0x

Mně do odložené ledničky vlezl potkan a byl tam míň než týden. Lednice musela větrat rok venku a otevřená.

kytka*
hodnocení

0x

zkuste nasypat mletou kávu na misku a nechat dokud nevyčichne ,lednici zavřete ,kdyžtak opakujte.

lidka*
hodnocení

0x

Zde je pár starších rad: poradte.cz/...

a jinak doporučují do lednice dát plátky citronu, jedlou sodu a nebo prášek do pečiva - měly by zápach vstřebat. Když umřela mamka, také zůstaly pár dní v lednici potraviny. Dost dlouho jsem ji musela větrat - také jsem použila tenkrát pouze octovou vodu na omytí lednice.

i zde je stejná rada:

jedlou sodu a šup s ním do lednice. Má to totiž jít s práškem do pečiva, ale toho je soda součástí. Když nepomůže, tak dej na kousek molitanu nebo hadříku ocet. Ale nejprve bych to zkusila s tou sodou, ta je bez zápachu

kytka*
hodnocení

0x

Také prodávají v dom .potřebách pohlcovač pachu. Stojí pár korun .Alůe myslím,že už se problém vyřešil,či ne?

bertik*
hodnocení

Dobrý den, vyzkoušeli jsme všechno, lednička páchne neustále, bylo mi dokonce řečeno, že plast natolik zápach natáhne, že nic nepomůže a nejlepší rada pak je ledničku vyhodit. Ale zatím boj nevzdáváme.

matyas1

A co vyzkoušet koloidní stříbro. Někde jsem četl, že to přímo používají výrobci jako protipachovou úpravu

kytka*

Já nevím ale koloidní stříbro znám jako přírodní antibiotikum? Jak to použít proti pachu?*zed*

matyas1

Přesně, je to přírodní antibiotikum a velice učinné .Prostě nastříkat na povrch ledničky a nechat uschnout.

matyas1

Ono totiz koloidní stříbro 100% zahubí všechny mikroorganizmy,kvasinky a plísně.Takže pokud ten zápach je způsoben něčím takovým,tak by to mělo pomoc

kytka*

uvidíme co na to bertik ,přála bych aby to fungovalo i když tomu moc nevěřím:D

kejki

Já jsem to říkal, do roka a do dne. *plac* Oplačte ji a kupte si novou.

hodnocení

0x

také se mohlo stát, že ty zbytky zatekly někam, kde se nedostanete hadrem, třeba kolem těsnění, nebo lehce prasklým vnitřkem někam dovnitř. U známých k tomu tak nějak došlo. Nezbylo než koupit novou, ta původní již měla něco za sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]