Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenahřívání bojleru

Od: simona123 odpovědí: 16 změna:

dobrý den potřebovala bych poradit ohledně bojleru od včerejška se nám nechce nahřívat a nevím čím to je jedeme tzv. na noční proud který se zapíná behem dne třikrát ted třeba svítí hlavní jistič pod bojlerem ale bojler ne máme ho asi týden nový a vše fungovalo ale ted uz bohuzel ne nechci se do toho nejak montovat protože jsem ženská a prd tomu roumím moc bych od vás uvítala nějakou dobrou odpověd ktera pomuže děkuji všem s pozdravem simona :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

2x

Bývá tam dvoupolová pojistka,mohla vypnout při přehřátí. Nevím,jaký máte bojler,tak obecně - vypnout elektřinu,sundat spodní dekl a hledejte drobné tlačítko. Do a z něj vedou dva dráty,zkuste to zmáčknout. Pokud to klapne,můžete přemýšlet,proč se přehřál...

Ono záleží na typu bojleru, u některých je to součást topné spirály, nevedou k tomu žádné drátky a není to tlačítko ale malá páčka

hodnocení

0x

Nenahřívá vůbec nebo jen málo?Termostat klasika nebo tzv. chytrý bojler?

Problém v nastavení?

U týden starého bojleru bych to řešil s tím, kdo ho montoval/zapojoval

simona123
hodnocení

nenahřívá vůbec a mame termostat kouknu na ty drátky a ozvu se pri nejhorsim tomu kdo to delal jen je to s nema ted momentalne složité jsou za hranicemi a jak všichní víme nenímožnost aby přijel proto hledám napovedu tady u vás

hodnocení

0x
Na bližší, podrobnější radu by bylo vhodné napsat výrobce a typ bojleru, ideální by bylo udělat i fotografií vnitřností, teda součástek pod deklem, do kterých vedou nějaké dráty.
Příčin může být více.

figurek*
hodnocení

0x

to se musí hledat. Chce to splašit zkušenějšího chlapa, zkoušečku, počkat na dobu kdy hlavní jistič svítí a postupovat po drátech od jističe směrem do bojleru.

Ale v první řadě byste skutečně měla zavolat toho experta, který vám bojler zapojoval.

hodnocení

0x

Bez měření není vědění. Stačí trošku šikovný kutil a měřením zjistí, co je za závadu.

ridick
hodnocení

0x

Já měl kdysi závadu na spínacích hodinách nočního proudu.Když sepnou,mělo by se ozvat hlučné cvaknutí,a to mi právě nedělalo a bojler nenahříval.Zavolal jsem na ČEZ a dojeli mi je vyměnit.Nemáte na bojleru kontrolku,která má svítit,pokud se nahřívá voda?

111®
hodnocení

0x

svítí jí "hlavní jistič" pod bojlerem, tím asi myslí vypínač

hodnocení

0x

Zkuste třeba ten vypínač pod bojlerem vypnout a pak znovu zapnout.

joudis*
hodnocení

0x
Nouzovka ...odpojit stávající připojení a zapojit přes zásuvku kabelem ...funguje - nefunguje ...jak koukám tak měřák nemáte tak bych řešil takto...jestli bude hřát je závada v přívodu ...jestli nehřeje tak závada v bojleru

simona123
hodnocení

0x
Tak zkusila jsem ten malinky cudlik to. Jsem nasla pod deklem a uz funguje dekuji vsem za rady

berger*

Fajn,ale tím jste neopravila závadu. Asi to udělá znovu. Pro začátek asi zkuste snížit teplotu vody v bojleru...

hodnocení

0x

Jak píše berger. Udělá znova. Pravděpodobně se přehřívá k vůli sanitru. Rozebrat a vyčistit, popř. vyměnit některé díly.

poradte.cz/...

111®

myslíš že týden starý bude zasanytrovaný?

Aha, nečetl jsem vlákno.

Tak může být chybně umístěna kapilára v jímce. Většinou jsou nad sebou a první je termostat a druhá je tepelná pojistka. Ne naopak. Pak to může vypínat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]