Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla jsme zapnuté dvě plotýnky, plamen byl modrý. Po cca půl hodině se najednou na obou hořácích změnil na oranžový. Prosím o radu, čím by to mohlo být.
Letos jsem si toho taky všimnul, problém trval tuším dva dny a pak bylo vše v pořádku.
Jestli bylo nebo nebylo otevřené okno na to nemělo vliv.
Znečištěné hořáky taky nebyly, ledaže by se všechny čtyři po dvou dnech navzájem vyčistily.
Pyl, jak píše magdon to být v zimě nemůže, ani stromky teď nikdo nestříká.
Mě z toho jednoznačně plyne chyba na straně plynáren.
Buď nízký tlak plynu (toto by ale podle mě měl řešit plynový regulátor tlaku) Před plynoměrem je určitě o mnoho vyšší tlak, než pustí regulátor do domu.
Nebo to podle mě spíše v plynárnách nějak pančují a nebo to tak už pouštějí z Ruska.
V žádném z těchto případů bych ale nešteloval hořáky, neboť za den či dva by byly potřeba zase štelovat zpět.
bylo otevřené okno cca 3m od sporáku. nemohlo to být chladnějším vzduchem z venku nebo že šel na plamen průvan?
V tom případě to mohlo být třeba prachem, zvířeným průvanem, nebo jinak znečištěným vzduchem (na jaře třeba pyl z blízkého kvetoucího stromu, případně nějakým aerosolem (postřik proti hmyzu))... Taky by to mohlo způsobovat přechodné znečištění plynu (poptejte se u sousedů). Pokud se to vrátilo do normálu, pustil bych to z hlavy. Pokud to trvá, nebo se to bude častěji opakovat, určitě volat plynaře.
a nebo plynaři přidali páru aby se zatáhly spoje na potrubí spojovaném na konopí. Tím myslím stará potrubí v zemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.