Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,bydlím ve starším kamenném domě,po nastěhování jsem zjistila že v pokoji je mokrá zed,mok¨ro začalo vždy v rohu místnosti a postupně se šířilo po celé délce zdi do výšky asi 40 cm.Je to obvodová zed.Odkopaly jsme kolem zdi zeminu dala se drenážní hadice nopová folie a kačírek.Tuto zimu vlhkost v pokoji není ale v tom rohu je mokrý flek.Není tam stále a většinou po dešti.Není úplně od podlahy ale kousek nad podlahou.zvenčí je též v těch místech mokrá zed.Nemůže příjít na to proč je zrovna v tom rohu mokro.Z venčí na tý zdi je něco jako sokl a na tom soklu je plech nevím jestli by to mohl dělat ten plech ale je suchý.Snad někdo poradí.Byt je na hypotéku a v pokoji spí dítě.Dávám k té zdi topení,tak je suchá ale pokud to topení na pár hodin vypnu hned je flek.Děkuji moc za rady.
milá jity s tvych řádků jsem pochopil že máš kamené zdi nosné to znamená kotovice,je třeba ty zdi podřezat udělat v místnostech vodorovnou izolaci .proto se ti ukazujou mokré fleky a topením ti to opravdu nezmyzne.v této otázce mi pomáhal manžel který v tomto oboru pracuje pokud ti bude něco nejasné tak dej vědět a mi ti poradíme.zdraví tě kolegyně martina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.