Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podriznuti domu nebo neco jineho?

Od: jindra* odpovědí: 54 změna:

Dobry vecer.Mam problem.Nas dum je asi 200 let stary.Jak se neustale zvysoval povrch vozovky,tak se stalo,ze jsme asi 1,8 m od silnice utopeny na zaklad..Ze dvora je to asi 0,5 m.Chtely by jsme dum podriznout,protoze neni odizolovay a je to videt ohledne vlhkosti.Mame asi 70 cm silne zdi z opuky a mezi tim je nejaky bordel.Mate s tim nekdo zkusenosti

Nebo se zeptam,jaka izolace by byla v mem pripade nejlepsi?Podriznuti,navrtni,nebo neco jineho?

Moc dekuji za pomoc

54 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

1x

Měl jsem zato že jste si přečetl i jiné diskuze zde na PORADTE.CZ kde se toto téma řešilo. Vždy se dozvíte nakonec to, že jediné fungující řešení, je řešení definitívní a fyzické. Chemii bych ve vašem případě vynechal, protože chemie si umí poradit pouze s určitou specifickou vlhkostí ve stavbě, ale ne vlhkostí, která má trvalý zdroj v okolním prostředí. Proto vykopejte okolo chalupy výkop a pokračujte podle popisu v článku na který jsem vás odkázal... zkrátka klasicky podřezat a izolaci vytáhnout nad terén. Doporučuju izolační pásy Terranap. Toto řešení je nejlevnější a nejúčinější pokud se provede poctivě a precisně.

elektroniku nedoporučuju- tedy všechny ty "zázračné " krabičky. Jednak jsou určeny pro jiný druh vlhkosti a jednak se dobrovolně budete vystavovat dalšímu elektromagnetickému vlnění. Jakobychom toho kolem nás nebylo dost.

raadek*
hodnocení

0x
Najdete si na tomto foru vlakno - izolace zdiva. Osobne bych to resil chemicky. R.
jindra*
hodnocení

A jak prosím by jste to vy chemicky řešil?

raadek*
Nejsem v tomto oboru zrovna odbornik, ale to same me ceka taky. Najdete si forum Kutime.cz, tam jsem to resil s odborniky ve vlakne - Dodatecna hydroizolace zdi pomoci chemickych patron. Popripade muzete zadat novy, konkretnejsi dotaz. R.

kejki
hodnocení

0x

Při podříznutí se musí vytáhnout souvislá izolace až na úroveň terénu. Chemická izolace má smysl u stabilního souvislého zdiva, což opuka, zděná patrně na hlínu, nebo vyplněná vprostřed bordelem nesplňuje. O podříznutí se dá mluvit, když máte pěknou rovnou spáru, jinak vás čeká postupné podbourání a stojí za úvahu, jestli rovnou tu zeď nepostavit z něčeho moderního.

Jsou tu lidi, kteří mají podřezávání úspěšně za sebou (Milan Cukrář) a přesto už by do toho podruhé nešli, radši by tu zeď nahradili pořádnou novou prací.

Já mám štěstí, že je barák suchý, ale při rekonstrukci budu měnit místa oken a rovnou tu zeď taky vyměním. Patro podepřít a přízemek udělat z pořádného materiálu, s tepelně izolačními parametry pro tuhle drahou dobu (když už na novostavbu nemám).

Témat s izolacemi je tu vážně spousta, s obrázky, stačí hledat.

technikjirik*
hodnocení

0x

zkuste se podívat na tento odkaz a pak probereme co vám z toho nebude jasné

jirikovovideni.eu/...

jindra*
hodnocení

Ja ale vim,ze to je tim,ze dum neni odizolovany.Jen jsem se ptal,jaky je asi tak podle vas nejlepsi zpusob u takoveho domu,ktery je takto utopen v zemi a neni odizolovan?Je nekolik zpusobu,ale ja nevim,jaky pouzit?Nevim,jestli dum obkopat a podriznout,nebo provest injektaz atd...Delali jsme komplet nove topeni,tak tech financi take moc neni..Je toho nejak moc a tak se ptam zde odborniku,aby ta investice stala zato..moc diky

rv*

Obecně nejlepší způsob neexistuje. Každý preferuje něco jiného. Záleží, co preferujete vy. A to může být od ponechání stávajícího stavu až po zbourání a stavbu novou. Já bych preferoval postupné vybourání, protože to fyzicky zvládnu svépomocí, moc to nestojí a funguje to.

lidus*
hodnocení

0x

Vzhledem k cenám firem jsme to na chalupě dělali sami.Podřezat pilou-strašná práce, vložit izolaci a kolem domu udělat drenáž-vykopat járek , vložit drenážního hada a dát štěrk. Okapy svézt do odpadu aby voda nepodtékala pod dům.Je to 6 let a chalupa je suchá.

kejki
hodnocení

0x

Ještě jeden odkaz do pranice - elektroworld.info/...

hodnocení

0x

Jindro, 70 cm zdiva je OK, ale až dojdete tam kde je třeba 90 cm a ještě v rohu...

Dělejte co uznáte za vhodné, ale mám za sebou podřezání 150bm zdiva od tloušky 50 do 90 cm.

Jen ukázka cukrar.rajce.idnes.cz/...

jindra*
hodnocení

Ono to tak silne neni...Tech 70 cm tolik nenia,e kdyz vidim ten material,cim je ta opuka spojena,tak mam strach,aby mi to vse nespadlo..Vsue v prizemi mame klenby a kdyby se to hlo,mam strach,ze by to slo,jako krabicka od sirek

raadek*
Kdyz se Jindro bojite fyzicke podrizky, tak to preci muzete zkusit chemicky treba 5m na zkousku. Samozrejme je dulezite nejdrive odvest destovou vodu, zdi obkopat, dat drenaze, nopku atd. R.
jindra*
hodnocení

Ono ja si myslim,ze chemie tady moc nepomuze...Podle me je podrezani jedina vec,ktera se osvedci..Chci tu zavadu uplne odstranit a ne ji jen drzet chemii...Zkusim nejakou firmu,ktera se timto zabiva a v pripade,ze neco spadne,tak at si to potom zaplati oni...

Jindro, chemie neodstraní vlhkost, ale nebojte se podřezání. Nesmíte bourat vše naráz, pěkně po kouskách, řádně vyklínovat, nechat zatrvrdnout a pak pokračovat.

Máte příčky rovněž z opuky?

Podriznuti domu nebo neco jineho?
jindra*
hodnocení

Pricky mame z cihel.Vim,ze topodriznout musime,jinak at udelame cokoliv,tak ta vlhkost bude porad

zkuste ICQ 55180641 skype: milancukrar , cukrar.rajce.idnes.cz/...

jindra*
hodnocení

Jdu to stahnout a ozvu se

raadek*
Jindro. Chemie odstrani vlhkost. Zajedte se podivat do sklepnich prostor Jachymovskych lazni. R.
jindra*
hodnocení

Tak jsem vam zkousel volat a vy jste me vypnulllllllll

páč jsem tu měl jiného, a asi by nebylo vhodné do konference.

ale klidně jdeme na to.

jindra*
hodnocení

Dobry den.Moc prosim o radu,ohledne izolace zdiva Drymat systemem?Mate s tim nekdo zkusenosti?

Libi se mi,ze se da jen nejaka krabicka a je hotovo.Navice firma garantuje 30 let zaruku na poskozeni pristroje a zarucuje semze se dum vysusi.Co si o tom myslite vy?

Odkaz na firmu je kressida.cz/...

Moc dekuji za pomoc

Nechte si to předvést na objektu, který je 5 let tímto vysoušen.

Kdyby to fungovalo tak jak má, už nikdo nepodřezává barák a firmy na sanaci zdiva by zkrachovaly.

doplněno 25.01.10 09:23:

proč nabízejí i toto:

kressida.cz/...

kejki

Oni si napřed prohlédnou stavbu a pak ve smlouvě stanoví o kolik to vysuší. Většinou využívají efekt, že se lidi nastěhují do dříve neobývaného stavení a prostým topením a větráním se ta vlhkost srazí. A voila, vlhkost utoupila, zázrak potvrzen. nTotéž Národní divadlo po povodni, těžko tam udržíte vlhkost, co byla po povodni a tak se dá tvrdit, že ta krabička vlhkost snížila.

Elektroosmoza je prokázaná, patentovaná a má své fyzikální zdůvodnění. Krabička je sociální inženýrství.

Opět si zkazím průměr ohodnocení, ale nedá se nic dělat.

Kejki naprosto s Vámi souhlasím, je to o důvěře lidí.

jindra*
hodnocení

Dobry den.Tak do 14 dni zacneme postupne podbouravat a izolovat steny domu.Chci se zeptat,v jake hloubce pod podlahou je nejlepe vlozit izolaci?Staci tam jen ipa?A pokud to budeme t obkopany,chtel bych i zaklady zateplit.Muzete mi prosim poradit,cim je to nejlepsi?Chtel bych dat nejaky polistyren,pak nopovou folii,drenazni trubku-tu zasypat kacirkem,pak geotextilii.Je to dobry postup?

A jeste jeden dotaz-Nemel bych dat izolaci i na vnitrni stranu zakladu,popr drenaz?Dekuji za odpovedi

jabraka*
hodnocení

0x

Elektroosmoza je prokazatelný fyzikální proces.Ale jako každý fyziklální proces je závislá na podmínkách,to znamená,že to funguje tehdy,když je dodržena velikost kapilár,ktrými vzlíná vlhkost.Je ovlivňována celkovou chemickou reakcí stavebních hmot,i množstvím a přetlakem spodních vod a dalšími fyzikálně chemickými vlivy.Proto vždy je potřeba se rozhodnout,jestli prostředky na toto opatření nebudou vyhozeny do luftu.Nebo raději jít na zásah sice pracnější a nákladnější,ale se stoprocentní účinností.

JABRAKA

alf*

ano ten jev je znám sysifos.cz/...

i jiné jsou známé sysifos.cz/...

a výrobci izolací ne a ne zkrachovat.

kejki

Ale to linkované není elektroosmoza, o té se mluví dokonce v druhém článku, že se používá v průmyslu *bum*

hodnocení

0x

Jindro, (po skype) jsem našel fotku kde je vidět nedodělaná svislá izolace. Pod tím starým oknem a trubkou.

Podriznuti domu nebo neco jineho? #2
jindra*
hodnocení

Dobry vecer vsem.

Chtel bych tady rozvyrit dotaz,ohledne zatepleni domu?

Mam dum z opuky 11 x 8 m o sile sten na delsi strane 70 cm a na kratsi 90 cm.

Jak silne zatepleni eps by jste pro muj dum zvolily..Mam 3 navrhy a kazdy je jiny...

A ja vazne nevim,poradite mi prosim?

MOC DEKUJI

Jindro, to jsme řešili spolu? Nebo to byl jiný? Mám v tom zmatek, že si nepamatuji jména

doplněno 27.01.10 19:58:

už vím, pamatuji

jindra*
hodnocení

Dobry vecer Milane.
Ano,vcera jsme to spolu resily pres skype.
Dnes jsem se ptal dvou rozpoctaru,ktery delaji projekty ohledne zateplovani a ty mi rekly,ze to co jste mi poradil je zbytecne moc..Pry by stacila polovina z toho.
Ze pry to co jste mi navrhoval nema 2krat takovy ucinek,i kdyz je to 2krat tak silne,jako ta poloviny..Je to jen o neco malo,pry asi jen o 1/4 lepsi...,Mluvily o nejake krivce propustnosti tepla,ale ted uz nevim o jake?
Umyslne nepisu silu eps,aby se do diskuse zapojily i ostatni se svymi navrhy...

Jasně já pomlčím o tloušce, ale Vám zkusím napověděl jinak

Jste venku a v triku je zima, nevléknete flanelku a je to OK, ale co bunda, lepší a co horská péřová profi bunda? asi pro Vás bude přepich a zbytečná. Ale normální pěrovka je OK.

Takže já navrhuji péřovou, samozřejmě je třeba i kvalitní boty, v pantoflích a péřové bundě bude stejně zima.

jindra*
hodnocení

Presne takto jsem vystartoval ja.

A bylo mi receno o nejake krivce grafu propoustejici teplo a pryz neznamena,ze kdyz je to 2krat tak silne,tak to neznamena,ze to 2krat tak izoluje..To je pry hloupost..

Ale zpozoroval jsem to,ze cim vice lidio se ptam,tak kazdy ma jiny nazor,coz ja nechapu

kejki

Podpořím Milana Cukráře - stavba.tzb-info.cz/...

jindra*
hodnocení

A ma prosi jeste jeden dotaz,ohledne izolace do toho zakladu,jak jsme vcera resily..Vybral jsem si po dlouhe dobe Bitubitagit.

Myslite si,ze je to dobra volba?

Lepenka vzpomenete na čísla které jsem říkal?

V 60 s 35 , podle toho se pozná kvalita, páč název si dá každý jaký chce.

Tato je jen V60S30 malinko slabší, ale dvě vrstvy to vynahradí.

Zkrátka cena. klidně ji tam dejte

jindra*
hodnocení

Milane,nezlobte se na me,ale ja uz z tech cisel mam hlavu,jako balon...Dnes jsem zjistoval:

Jakou izolaci

Mel jsem tady ty kluky s kteryma to budeme delat

Objednaval pisek

Kupoval nopovku

objednaval cement

Byl na obecnim urade ohladne povoleni

A do toho vseho jeste prace!

Tak se nedivte ze nevim

Ale podle vas,myslite si,ze jsem vybral dobre,nebo mam dat lepsi?

V kazdem pripade ji budu davat 2krat

Do toho vseho obvolavame babicky deti,babicka bydlela v prizemi a ted uz si ji museji hlidat deti,ze zdravotnic duvodu,aby si rozebrali jeji veci

Takze samy telefon a kazdy vam neco jineho rika...

Uz aby to vse bylo za nami

Nezlobím se, ale profesně někdy mluvím a vůbec mi nedojde, že laik mi nerozumí, to mě musíte zastavit. (pokud se to povede)

Jasně a srozumiteně,

vybral jste správně, a pokud chcete máte na mě i telefon,?!?!?

doplněno 27.01.10 21:07:

a zase

vybral jste správně lepenku , je OK a vhodná

jindra*
hodnocení

Moc dekuji a uz ted radsi nebudu otravovat..Ale priste vas radsi pribrzdim*bezim*

Ja jsem z toho vseho byl nejak *sok**zed*

Krasny vecer

jindra*
hodnocení

Dobry den.Milane,chtel bych se vas jeste zeptat?

Pokud budu mit dum podrizly a vlozenou hydroizolaci,mel bych jeste ten holy zaklad natrit nejakou penetraci,nez tam nalepim ipu?

Jindřichu, omluva: jsem háklivý na slovo IPA, to je šunt

než tam nalepíte tu Vaši lepenku, netřeba penetraci na základ , ale povrch (myslíme stěnu?) řádně očistit

jindra*
hodnocení

Ocistim to bud kartacem,nebo vezmu vapku.Uvidime,jak to pujde.

Mam jeste dotaz,mel bych dat take eps,kdyz je podlaha utopena zhruba 60 cm do zeme?

A mam dat take izolaci ze vnitr mistnosti na stenu?

Určitě dejte EPS do podlahy!

jindra*
hodnocení

Dobry den vsem.Do mesice zaciname podrezavat dum.

Ma otazka zni?

Co mam udelat drive,jestli zatepleni,nebo kompletni strechu?

A jak silne zatepleni pri sile zdi 70-90 cm z opuky.

doplněno 29.01.10 23:18:

A jeste jedna otazka.Kdyz mam vlhke zdi,proto budeme podrezavat,muzeme davat tak v lete zatepleni,nebo s tim pockat az do dalsiho roku?Jde mi o to,aby mi to pak neplesnivelo..

A jeste,pokud mam dum z opuky,muze se nato dat polystyren,nebo neco jineho na zatepleni?

Ctu tady neco,provetravana?Co by jste mi presne doporucily?

Jindo, abych neovlivnil "péřovou bundu" vyjádřím se jen k:

Co mam udelat drive, kompletni strechu? Nechte stěny alespoň rok-dva vyschnout, nespěchejte.

"

A jeste,pokud mam dum z opuky,muze se nato dat polystyren,nebo neco jineho na zatepleni?

Ctu tady neco,provetravana?Co by jste mi presne doporucily"

to je na delší hovor na skype, ale uvidíme co ostatní.

jindra*
hodnocení

Dobry vecer.Jak prosim poznam nosnou zed?

Mame v prizemi klenby a chteli bychom ze dvou mistnosti udelat jednu..Mistnosti jsou rozdeleny 15kou prickou a mi nevyme,jestli je nosna.Da se to nejak poznat?

Podriznuti domu nebo neco jineho? #3

Jindro, musíte se kouknou na půdu zdali něco nenese nad sebou, zdali nejsou položeny trámy na zdi. Buď z vrchu, nebo ze spodu je třeba kouknout.

jindra*
hodnocení

Dobry den.Nad tou prickou je v patre take pricka..Ale v prizemi pry v minulosti nebyla...Rikaji to pribuzni,co tady bydleli,ale uz si nejsou zase tak jisti...

jindra*
hodnocení

Dobry den.Tak uz nam zbyva jen 1m podriznuti a je hotovo...Posilam foto nasi prace.Pricka uz je pryc a ted jen vyskrabeme spary mezi cihlami a prohodime to nejakou ostrou maltou..Je to super prace a hlavne je kazdy den vydet vysledek...Ted uz jen nahodit vnitrni omitky,dodelat francouzke okno a je hotovo.Pak uz jen strecha a zatepleni a barak je jako novy

Podriznuti domu nebo neco jineho? #4
jindra*
hodnocení

dalsi foto

Podriznuti domu nebo neco jineho? #5

držím palce, nikam nespěchejte a kvalitně svařujte.

jindra*
hodnocení

Jinak jsem nemyslel ipu,ale bitubitagit..Ipa je kratsi a lip se pise..Vy prece vite,co jsem vybral.To jsme spolu probirali.Dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]