Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo poradí s vlhkou zdí

Od: jita* odpovědí: 11 změna:

Prosím o radu,bydlím ve starším kamenném domě,po nastěhování jsem zjistila že v pokoji je mokrá zed,mok¨ro začalo vždy v rohu místnosti a postupně se šířilo po celé délce zdi do výšky asi 40 cm.Je to obvodová zed.Odkopaly jsme kolem zdi zeminu dala se drenážní hadice nopová folie a kačírek.Tuto zimu vlhkost v pokoji není ale v tom rohu je mokrý flek.Není tam stále a většinou po dešti.Není úplně od podlahy ale kousek nad podlahou.zvenčí je též v těch místech mokrá zed.Nemůže příjít na to proč je zrovna v tom rohu mokro.Z venčí na tý zdi je něco jako sokl a na tom soklu je plech nevím jestli by to mohl dělat ten plech ale je suchý.Snad někdo poradí.Byt je na hypotéku a v pokoji spí dítě.Dávám k té zdi topení,tak je suchá ale pokud to topení na pár hodin vypnu hned je flek.Děkuji moc za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je tam vložena hydroizolace? Pokud ne, tak vlhkost tam bude stále.
"Odkopaly jsme kolem zdi zeminu dala se drenážní hadice nopová folie a kačírek" Ale to je jen na chvilku, zeď bude stále vlhká a mokrá. Může oschnou na povrchu, ale nikoliv zevnitř.
jita*
hodnocení

Toto opatření nám poradil odborník,sama bych nic nedělala a můžete mi prosím trochu rozepsat co je to hydroizolace?

hydroizolece je lepenka nebo jiný vhodný materiál, který odděluje spodní vrstvu stavby od užitkové horní vrstvy. Zabrání pronikání vlhkosti z podloží stavby do zdí a podlah.

Jelikož neznám Vašeho odborníka, dovolím se zeptat, byl na místě stavby, udělal sondy do zdí a pod podlahy?

Je třeba zamezit přitékání vody k nemovitosti.

jita*
hodnocení

Neudělal žádné sondy jen se podíval,vyfotil a dal nám plánek jak postupovat..Postup byl podle plánku a jak vidím tak zbytečně vyhozené peníze a dřina.Děkuji Vám moc za radu.

Není zač děkovat, pokud potřebujete další informace, ptejte se.

jita*
hodnocení

Máme to všechno vyhrabat a dát tam tu hydroizolaci?To se mi ale moc nechce.Nebo se to dá vyřešit jinak?Je mokrý jen ten roh myslíte že by pomohlo udělat tam nějaké větrání?Spí tam malé dítě a navíc astmatik.Co by jte poradil?

Jitko, ale to není o tom, vyhrabat a dát hydroizolaci. Asi jste mě nepochopila přesně. Zdi se musí "podříznout"

doplněno 04.01.10 20:58:

viz

poradte.cz/...

jita*
hodnocení

tak to je hrůza...Podříznout zed pomalu metrovou a kamennou to je hrůza.Nato nemáme korunky a nikdy mít nebudeme.Ale děkuji.Snad se nám někdy podaří odstěhovat se.Protože jiná možnost pro nás není.Ach jo.Mějte se hezky

kejki
jita*
hodnocení

Díky už se tam jdu podívat.

ondrasek*

To co říkáte může mít i jinou příčinu a tou je vnitřní vlhkost. Přesně toto mi dělala zeď v obýváku. V místnosti se moc nevětralo a vlhkost se srážela na nejstudenější vnější stěně v rozích. Obzvláště při velmi vlhkých dnech ( déšť , mlha...) vyřešilo to častější větrání + občas puštění ventilátoru pokud se udělal mokrý flek. Já měl ale jistotu že je zeď dobře odizolovaná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]