Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,bydlím ve starším kamenném domě,po nastěhování jsem zjistila že v pokoji je mokrá zed,mok¨ro začalo vždy v rohu místnosti a postupně se šířilo po celé délce zdi do výšky asi 40 cm.Je to obvodová zed.Odkopaly jsme kolem zdi zeminu dala se drenážní hadice nopová folie a kačírek.Tuto zimu vlhkost v pokoji není ale v tom rohu je mokrý flek.Není tam stále a většinou po dešti.Není úplně od podlahy ale kousek nad podlahou.zvenčí je též v těch místech mokrá zed.Nemůže příjít na to proč je zrovna v tom rohu mokro.Z venčí na tý zdi je něco jako sokl a na tom soklu je plech nevím jestli by to mohl dělat ten plech ale je suchý.Snad někdo poradí.Byt je na hypotéku a v pokoji spí dítě.Dávám k té zdi topení,tak je suchá ale pokud to topení na pár hodin vypnu hned je flek.Děkuji moc za rady.
Toto opatření nám poradil odborník,sama bych nic nedělala a můžete mi prosím trochu rozepsat co je to hydroizolace?
hydroizolece je lepenka nebo jiný vhodný materiál, který odděluje spodní vrstvu stavby od užitkové horní vrstvy. Zabrání pronikání vlhkosti z podloží stavby do zdí a podlah.
Jelikož neznám Vašeho odborníka, dovolím se zeptat, byl na místě stavby, udělal sondy do zdí a pod podlahy?
Je třeba zamezit přitékání vody k nemovitosti.
Neudělal žádné sondy jen se podíval,vyfotil a dal nám plánek jak postupovat..Postup byl podle plánku a jak vidím tak zbytečně vyhozené peníze a dřina.Děkuji Vám moc za radu.
Máme to všechno vyhrabat a dát tam tu hydroizolaci?To se mi ale moc nechce.Nebo se to dá vyřešit jinak?Je mokrý jen ten roh myslíte že by pomohlo udělat tam nějaké větrání?Spí tam malé dítě a navíc astmatik.Co by jte poradil?
Jitko, ale to není o tom, vyhrabat a dát hydroizolaci. Asi jste mě nepochopila přesně. Zdi se musí "podříznout"
doplněno 04.01.10 20:58:viz
tak to je hrůza...Podříznout zed pomalu metrovou a kamennou to je hrůza.Nato nemáme korunky a nikdy mít nebudeme.Ale děkuji.Snad se nám někdy podaří odstěhovat se.Protože jiná možnost pro nás není.Ach jo.Mějte se hezky
To co říkáte může mít i jinou příčinu a tou je vnitřní vlhkost. Přesně toto mi dělala zeď v obýváku. V místnosti se moc nevětralo a vlhkost se srážela na nejstudenější vnější stěně v rozích. Obzvláště při velmi vlhkých dnech ( déšť , mlha...) vyřešilo to častější větrání + občas puštění ventilátoru pokud se udělal mokrý flek. Já měl ale jistotu že je zeď dobře odizolovaná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.