Nejste přihlášen/a.
Rekonstruuji starý rodinný dům. Dům bych chtěl vytápět kotlem na dřevěné pelety. Rád bych chtěl vědět, kdo má jaké zkušenosti s tímto druhem vytápění. (pořizovací náklady, náklady za vytápění za rok, výrobce kotle atd..)
Zdravím,
mám kotel na pelety už třetím rokem. RD 5+1, plast okna, řadový, nezateplený, komplet rekonstrukce topení v mědi. Nepoužívám dřevní pelety, ale alternativní, cena je oproti dřevním zhruba poloviční. Co se týká nákladů, u nás je to zhruba kolem 8-10 tis za zimu. Záleží na jaký komfort jste zvyklí. U nás se topí max na 23-24°C a to jen když jsme doma. Věřím tomu že se dá protopit i víc.
Zkuste si zjistit, jestli nedosáhnete na nějakou dotaci, já jsem dostal před 2 lety 50 tis - hodily se
a můžu poprosit o výrobce a typ kotle. Potřebuji nějaké srovnání. Ceny kotlů se pohybují v dost velkém rozsahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.