Nejste přihlášen/a.
dobrý den chtě bych se zeptat jestli má někdo skušenosti s výrobou peletovacího lisu . dekuji za odpověď.
S peletkema bantovali zelení.Teď básní o slámě-a až na ní lidi přejdou,bude dražší než uhlí.Doporučovali dřevo-každý rok jsem jednomu Rakušanovi zprostředkoval fůru palivového dřeva v kládách.Letos přijel-a-nic nechci,-v Rakousku je už levnější než u vás.Zkrátka se zelenýma jsou kšefty jedna báseň!
Ano,jak psali výše.Dnes je i odpad z pily surovina a pravděpodobně Vám ji nikdo zadarmo nedá! Další problém je vlhkost vstupního materiálu.Budete li lisovat peletky či brikety vlhké,tak se rozpadnou.Toto je problém pro který se do toho nehrnou ani menší pily,protože pořizování sušičky,nebo spíše celé linky je dost drahé.A k ní je taky potřeba postavit chlapa -ten se taky musí zaplatit. Další náklady na dopravu materiálu,samotná spotřeba elektriky lisu a jednou za čas výměna matrice a válcu-takže koruna ke koruně a suma sumárum se to nevyplatí!
Samozřejmě Vás nechci odrazovat,ale já donedávna byl pro věc velmi zapálený,ale jak jsem postupně přicházel na další a další problémy,tak jsem od toho rychle upustil.
Další věc:nevím kdo začal lidi bantovat na topení peletkama.Asi to byl ten ,co je před pár lety nalákal na plyn! Když si vynásobite cenu dřevěných peletek (cca 4000,-kč) krát spotřeba za celou topnou sezonu,tak zjístite,že to dvakrát nejlevnější není! Samozřejmě vyjma pasivních domu.
debrej piliny už se dávno nepeletujou dnes se peletuje odpad se zemědělství sláma seno ale nej. je odpad z řepky.
dobry vecer zeptam se vy mate kotel na peletky? jestli ne ak to ani nema cenu do toho jit vyplati se spise lis na brikety nez na peletky a jestli nemate dostatecny prisun pilin nebo hoblin tak to nema ani cenu nehlede na to ze musi byt vyschle zjistoval sem si naklady na vyrobu na pelety a na briketovaci lis a lis vysel vyhodneji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.