Nejste přihlášen/a.
Potřebovala jsem vymalovat pokoj. Domluvila jsem se s jedním malířem, od kterého jsem měla leták na jeho firmu. Byl velmi ochotný a agilní. Bohužel jsem se s ním nedomluvila předem na ceně a délce práce. Zatím jsem měla zkušenost, že malíři nepožadovali více než 8 000,- Kč, a tak jsem předpokládala, že to bude úměrné. Práce se hrozně vlekla. Ještě po týdnu nebyl pokoj vyštukován. Malíř přišel i v sobotu a v neděli. Řekl, že bude pracovat do osmi, ale zdálo se mi, že téměř nic nepřibylo, kromě prachu a špíny v celém bytě. Asi za deset dní se rozhodl, že to konečně dodělá. Neměl ještě doštukovanou skoro celou stěnu a strop. Jak spěchal, bylo všude plno prachu, omítky, jako na staveništi. Potom skutečně vymaloval. Udělal to velmi pěkně. Nikde není znát spoj panelů, žádné rýhy ani spáry. Ale řekl si o 18 500,-. Což mi připadá drahé. Za dveřmi mám ještě celou roli nějaké mřížky a pytel štuku, na což si vzal hned zkraje zálohu 5 000,- Kč. Někdo říká, že je to normální, že Praha je drahá a že za kvalitu se holt platí. Ale zase kolega mi řekl, že by čekal tak 10 000,- a i to je dost, ale 18 000,-? Prý by ho někde žaloval. Tak nevím. Děkuji za radu.
Já nejsem z Prahy ale ze Zlína. Hledal jsem malíře celý rok a výsledek nula. Oslovil jsem jich asi 80. Byl jsem už tak "zoufalý", že jsem si koupil za stovku učebnici, ze které se učí malíři a vyštukoval jsem si pokoj i s výmalbou sám. Chci tím říct - pouze toliko, že v dnešní době si málokdo dovolí řešit cenu a je k*rva rád, že někoho vůbec sežene(kohokoli a téměř za cokoliv).
Co je zoufalého na tom, že sis vymaloval sám? Buď rád. Jadnak ses něco naučil a jednak to pravděpodobně nemáš hůř, než by to udělalo 78 z těch 80 "malířů".
Řemeslníci obecně jsou dneska strašně leví a předražení, většina z těch tebou oslovených nejspíš ani tu knihu nepřečetla. Takže ne, že "v dnešní době si málokdo dovolí řešit cenu a je k*rva rád, že někoho vůbec sežene", ale třeba zrovna na malování si nikoho zvát ani nehodlám, protože to zvládnu sám a protože cenu řeším velmi hodně, zvlášť v souvislosti s kvalitou, jakou bych pravděpodobně dostal.
Myslím, že @pleione si teď může udělat živnostňák, zcela ovládnout Zlínsko a účtovat si, co chce.
Tady - cenikyremesel.cz/... - si můžete porovnat ceny,pokud víte,co vše dělal. Je to bez materiálu. Jinak,těžko říct. Za deset dní práce si řekl málo,ale omítnutí a vymalování pokoje - deset dní je moc. Otázka je,co přesně dělal...
Asi první chyba je nezeptat se aspoň na předběžnou cenu. To si najednou člověk uvědomí, že i cizí práce stojí peníze. Zde nevíme přesně rozsah prací a tudíž těžko komentovat cenu. Většinou to však bývá tak, že pokud člověk po známých hledá řemeslníka nebo např koupi auta - nikdo neví. Ale jakmile člověk něco vyřeší, tak " no to Tě pěkně natáh,,", takovej šrot za tydle peníze... prostě po bitvě je každý chytrý a každý má známýho, který by to udělal za polovinu, auto za tuto cenu by mělo mít polovinu let či najetých kilometrů, atd. Včera jsem se zrovna bavil s mladým a říkal, že letošní jaro jen cihly šly o cca30% cenově nahoru. Bohužel po ženských je stavění asi nejdražší koníček.
štukování (jen štukování) práce + materiál 115,-/m2 bez dph
penetrace práce+materiál 13,-/m2 bez dph
malování bílou 2 vrstvy ... 35,-/m2 bez dph
* Moravské ceny
Při pokoji 5x4 metry je na bratru 19 litrech bez daně. A za dveřma zůstala nějaká mřížka,takže tam cpal perlinku,lepidlo... Asi to za 18tkč bylo ještě levné...
Imgify,možná blbnu,ale - 5m x 4m x 2,5m x2 je 100m2. K tomu strop 20m2. Za metr 115+13+35. Takže 120 x 163 je 19560kč?
@berger: doufám, že tě firma neposílá dělat cenové odhady. Buď hned zkrachuje, protože nebude schopná konkurovat cenami nebo se budete válet v hromadách peněz, když najdete dost lidí, kteří neumí porovnat nabídky.
Dnes večer se podívej do sešitů ze základky, jak se počítá povrch kvádru.
@berger: Koukám na ten tvůj výpočet ještě jednou a skoro je to dobře.
Nemá být: 5m x 4m x 2,5m x2
ale ( 5m + 4m ) x 2,5m x2
Všimni si toho znaménka plus. Pak to nevyjde 100m2, ale jen 45m2, což je sakra rozdíl v ceně.
Kristepane....
Všechno odvolávám,fakt už blbnu. Počítal jsem to několikrát a pokaždé udělal stejnou chybu... Jdu se stydět někam do kouta.
No tak když už jste si tu vyříkali znaménka tak snad už vám to vyjde všem stejně..
(115+13+35)*1,15 = 187,45,-/1m2 komplet
(2*(5+4))*2,5 = 45m2
5*4 = 20m2
187,45,- x 65m2 = 12.184,25,-
8*250,- = 2000,- hodinová práce na opravě trhlin a podobně (záměrně hodiny přehodnoceny)
12.184,25,- + 2000,- = 14.184,25,-
pokud by si tam řemeslník ještě navymýšlel nějaké kraviny, které nemají opodstatnění, ale lidé, kteří tomu nerozumí je odkývají jak nemocný osel, tak suma sumárum 15.000,- vč. DPH je maximum
*Vzhledem k tomu, že nevím počty a rozměry otvorů tak je nezahrnuji do výpočtu
Milá Helenko,Chtěla jste vymalovat pokoj,nebo místnost vyštukovat?Před malováním je nutné si rozmyslet,co vlastně chci.Když mě sousedka požádala o vymalování,tak jsem se štukováním samozřejmě nepočítal,nanejvýš se opravily některé nedostatky omítek,či minulého malování.Takže jsem provedl jen oškrábnutí oloupaných maleb,vystěrkování nerovností.To byla záležitost tří hodn-.Pak se druhý den provedlo přebroušení ,a hned nato vymalování.I když se jednalo o malování dvoubarevné,byl jsem do večera hotov.Materiál na moje doporučení si koupili sami,proč se mám takovou činností zaobírat,Zaplatili za 12 hodin práce po 200 /hod 2400Kč.Je to už 3 roky,pořád je vše v pořádku,ani nechtějí znoviu malovat.Doporučuji jim tapety.
JABRAKA
Pracuji jako hodinový manžel a právě jsem se koukal na jednu loňskou akci - štukování a výmalba dětského pokoje v Praze v panelovém bytě. Štukoval jsem bez perlinky a součástí zakázky byly ještě nějaké drobné práce - výměna vypínače a položení prahu u balkonových dveří - celkem jsem účtoval 12 200 kč. Jsem řemeslník z místa bydliště - na dopravě účtuji pouze 100 Kč/den. Pokud řemeslník dělal přibližně stejnou výměru a použil perlinku, útrata by byla cca o 3000 Kč vyšší a pokud dělal o pár metrů víc, tak to bude asi úměrné. Cena nebude přemrštěná
no tak tím pádem jste akorát potvrdil to, co jsem zpočítal výše...ale co mě zaráží, udivuje a mile překvapuje, že takové ceny máte jako "pražák"..
Mě by spíše zajímalo, proč Ing. štukuje pokoje a proč si pořád říká ing., když řemesla zjevně dělá jako hlavní činnost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.