Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je cena za vymalování a vyštukování adekvátní

Od: helenabenesova odpovědí: 25 změna:

Potřebovala jsem vymalovat pokoj. Domluvila jsem se s jedním malířem, od kterého jsem měla leták na jeho firmu. Byl velmi ochotný a agilní. Bohužel jsem se s ním nedomluvila předem na ceně a délce práce. Zatím jsem měla zkušenost, že malíři nepožadovali více než 8 000,- Kč, a tak jsem předpokládala, že to bude úměrné. Práce se hrozně vlekla. Ještě po týdnu nebyl pokoj vyštukován. Malíř přišel i v sobotu a v neděli. Řekl, že bude pracovat do osmi, ale zdálo se mi, že téměř nic nepřibylo, kromě prachu a špíny v celém bytě. Asi za deset dní se rozhodl, že to konečně dodělá. Neměl ještě doštukovanou skoro celou stěnu a strop. Jak spěchal, bylo všude plno prachu, omítky, jako na staveništi. Potom skutečně vymaloval. Udělal to velmi pěkně. Nikde není znát spoj panelů, žádné rýhy ani spáry. Ale řekl si o 18 500,-. Což mi připadá drahé. Za dveřmi mám ještě celou roli nějaké mřížky a pytel štuku, na což si vzal hned zkraje zálohu 5 000,- Kč. Někdo říká, že je to normální, že Praha je drahá a že za kvalitu se holt platí. Ale zase kolega mi řekl, že by čekal tak 10 000,- a i to je dost, ale 18 000,-? Prý by ho někde žaloval. Tak nevím. Děkuji za radu.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pleione
hodnocení

3x

Já nejsem z Prahy ale ze Zlína. Hledal jsem malíře celý rok a výsledek nula. Oslovil jsem jich asi 80. Byl jsem už tak "zoufalý", že jsem si koupil za stovku učebnici, ze které se učí malíři a vyštukoval jsem si pokoj i s výmalbou sám. Chci tím říct - pouze toliko, že v dnešní době si málokdo dovolí řešit cenu a je k*rva rád, že někoho vůbec sežene(kohokoli a téměř za cokoliv).

hm*

Co je zoufalého na tom, že sis vymaloval sám? Buď rád. Jadnak ses něco naučil a jednak to pravděpodobně nemáš hůř, než by to udělalo 78 z těch 80 "malířů".

Řemeslníci obecně jsou dneska strašně leví a předražení, většina z těch tebou oslovených nejspíš ani tu knihu nepřečetla. Takže ne, že "v dnešní době si málokdo dovolí řešit cenu a je k*rva rád, že někoho vůbec sežene", ale třeba zrovna na malování si nikoho zvát ani nehodlám, protože to zvládnu sám a protože cenu řeším velmi hodně, zvlášť v souvislosti s kvalitou, jakou bych pravděpodobně dostal.

lmgify

Myslím, že @pleione si teď může udělat živnostňák, zcela ovládnout Zlínsko a účtovat si, co chce. *smich*

krtek66

můj názor na tyhle věci je zas takový, že zvát si malíře pokud nejsi pohybově omezený je věc největší lenosti...štuk ještě chápu, tam to chce mít v gramly jinak to posereš...ale malovat? Dneska by chtěl každej odborníka i na výměnu kartuše či těsnění ve vodovodní baterce

lmgify

Hehe, trefils to správně.

berger*
hodnocení

2x

Tady - cenikyremesel.cz/... - si můžete porovnat ceny,pokud víte,co vše dělal. Je to bez materiálu. Jinak,těžko říct. Za deset dní práce si řekl málo,ale omítnutí a vymalování pokoje - deset dní je moc. Otázka je,co přesně dělal...

helenabenesova
hodnocení

Mohu Vám poslat kontakt. Malíř je z Kopřivnice. Pokud nebudete řešit cenu, rád vám vymaluje.

p
hodnocení

0x
Dobry večer, záleží co vám vše delal. Jestli je to cena komplet za oškrábání, penetraci malování? Dával perlinku do lepidla? nebo se štukem? Všude nebo jen někde? Musel něco vyrovnávat? Jestli všechno jmenované tak myslím že cena na Prahu není zas až tak hrozná akorát pro profiky je to práce na 2 dny. Že si dal pauzu mezi štukem a malbou zas není asi na škodu bych řekl, ale 10 dní je opravdu moc. Dnes jsem akorát kupoval materiál na štukování a výmalbu pokoje 15m2 utratil jsem 3000kc ale perlinky mám jen 15m2 (není třeba všude)

hodnocení

0x

Asi první chyba je nezeptat se aspoň na předběžnou cenu. To si najednou člověk uvědomí, že i cizí práce stojí peníze. Zde nevíme přesně rozsah prací a tudíž těžko komentovat cenu. Většinou to však bývá tak, že pokud člověk po známých hledá řemeslníka nebo např koupi auta - nikdo neví. Ale jakmile člověk něco vyřeší, tak " no to Tě pěkně natáh,,", takovej šrot za tydle peníze... prostě po bitvě je každý chytrý a každý má známýho, který by to udělal za polovinu, auto za tuto cenu by mělo mít polovinu let či najetých kilometrů, atd. Včera jsem se zrovna bavil s mladým a říkal, že letošní jaro jen cihly šly o cca30% cenově nahoru. Bohužel po ženských je stavění asi nejdražší koníček.

krtek66
hodnocení

0x

štukování (jen štukování) práce + materiál 115,-/m2 bez dph

penetrace práce+materiál 13,-/m2 bez dph

malování bílou 2 vrstvy ... 35,-/m2 bez dph

* Moravské ceny

berger*

Při pokoji 5x4 metry je na bratru 19 litrech bez daně. A za dveřma zůstala nějaká mřížka,takže tam cpal perlinku,lepidlo... Asi to za 18tkč bylo ještě levné... *smich*

lmgify

Jak jsi to počítal? Mě vyšlo něco těsně pod 10 tisíc (4 stěny bez dveří a okna, strop) + DPH.

vilik*
Okna a dveřní otvory se započítávají taky, mají špalety. Takže nějakých necelých 70 m2.
Jenže on jen neštukoval, ale i tmelil a zřejmě i perlinkou dělal spoje, k tomu doprava, klidně ta cena může být ospravedlnitelná.
Že já bych si to dělal svépomocí je něco jiného.
berger*

Imgify,možná blbnu,ale - 5m x 4m x 2,5m x2 je 100m2. K tomu strop 20m2. Za metr 115+13+35. Takže 120 x 163 je 19560kč?

lmgify

@berger: doufám, že tě firma neposílá dělat cenové odhady. *smich* Buď hned zkrachuje, protože nebude schopná konkurovat cenami nebo se budete válet v hromadách peněz, když najdete dost lidí, kteří neumí porovnat nabídky.

Dnes večer se podívej do sešitů ze základky, jak se počítá povrch kvádru.

lmgify

@berger: Koukám na ten tvůj výpočet ještě jednou a skoro je to dobře.

Nemá být: 5m x 4m x 2,5m x2

ale ( 5m + 4m ) x 2,5m x2

Všimni si toho znaménka plus. Pak to nevyjde 100m2, ale jen 45m2, což je sakra rozdíl v ceně.

berger*

Kristepane...*zed**zed**zed**hi**ee**smich2*.

Všechno odvolávám,fakt už blbnu. Počítal jsem to několikrát a pokaždé udělal stejnou chybu... Jdu se stydět někam do kouta.

krtek66

No tak když už jste si tu vyříkali znaménka tak snad už vám to vyjde všem stejně..

(115+13+35)*1,15 = 187,45,-/1m2 komplet

(2*(5+4))*2,5 = 45m2

5*4 = 20m2

187,45,- x 65m2 = 12.184,25,-

8*250,- = 2000,- hodinová práce na opravě trhlin a podobně (záměrně hodiny přehodnoceny)

12.184,25,- + 2000,- = 14.184,25,-

pokud by si tam řemeslník ještě navymýšlel nějaké kraviny, které nemají opodstatnění, ale lidé, kteří tomu nerozumí je odkývají jak nemocný osel, tak suma sumárum 15.000,- vč. DPH je maximum

*Vzhledem k tomu, že nevím počty a rozměry otvorů tak je nezahrnuji do výpočtu

jabraka*
hodnocení

0x

Milá Helenko,Chtěla jste vymalovat pokoj,nebo místnost vyštukovat?Před malováním je nutné si rozmyslet,co vlastně chci.Když mě sousedka požádala o vymalování,tak jsem se štukováním samozřejmě nepočítal,nanejvýš se opravily některé nedostatky omítek,či minulého malování.Takže jsem provedl jen oškrábnutí oloupaných maleb,vystěrkování nerovností.To byla záležitost tří hodn-.Pak se druhý den provedlo přebroušení ,a hned nato vymalování.I když se jednalo o malování dvoubarevné,byl jsem do večera hotov.Materiál na moje doporučení si koupili sami,proč se mám takovou činností zaobírat,Zaplatili za 12 hodin práce po 200 /hod 2400Kč.Je to už 3 roky,pořád je vše v pořádku,ani nechtějí znoviu malovat.Doporučuji jim tapety.

JABRAKA

ingjirimares*
hodnocení

0x

Pracuji jako hodinový manžel a právě jsem se koukal na jednu loňskou akci - štukování a výmalba dětského pokoje v Praze v panelovém bytě. Štukoval jsem bez perlinky a součástí zakázky byly ještě nějaké drobné práce - výměna vypínače a položení prahu u balkonových dveří - celkem jsem účtoval 12 200 kč. Jsem řemeslník z místa bydliště - na dopravě účtuji pouze 100 Kč/den. Pokud řemeslník dělal přibližně stejnou výměru a použil perlinku, útrata by byla cca o 3000 Kč vyšší a pokud dělal o pár metrů víc, tak to bude asi úměrné. Cena nebude přemrštěná

krtek66

no tak tím pádem jste akorát potvrdil to, co jsem zpočítal výše...ale co mě zaráží, udivuje a mile překvapuje, že takové ceny máte jako "pražák"..*zdravi*

lmgify

Mě by spíše zajímalo, proč Ing. štukuje pokoje a proč si pořád říká ing., když řemesla zjevně dělá jako hlavní činnost?*ee*

krtek66

a to jako inženýři se nemůžou živit rukama?

lmgify

Samozřejmě že můžou, jenže proč si říkat inženýr? Tak si skoro neříkají ani lidi, co se jako inženýři živí.

hodnocení

0x

Pro srovnání. Za vymalování komplet bytu 2+1 56m2 jsem v Praze teď dával 12tis. Malíř chtěl jen aby měl od zdi 1m prostoru. Pak všechno zabalil, olepil. Následně po sobě vše uklidil a ještě mi pomohl s věcma zpět. Za 2 dny bylo hotovo.
Tak osobně si myslím, že Vaše cena je ještě dost adekvátní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak na štukování
Otázky na téma štukování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]