Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
najednou nám ve vaně pořád teče voda. Máme tam pákovou baterii. I když "zavřeme vodu" (dáme páku úplně dolů), tak stejně pořád teče voda. Čím to může být? Zatím jsme zavřeli přívod vody do bytu. Zítra má snad přijít instalatér, ale poslední roky mám pocit, že řemeslníci něco slíbí a pak e nedostaví
Proto hledám i jiné možnosti. Co s tím může udělat laik? Děkuji za nápady.
Tak přišel instalatér, dal nám dvě možnosti - buď si odnese kartuši a tím pádem nemůžeme používat sprchu a další den přinese novou kartuši a namontuje a nebo nám další den přiveze rovnou novou baterii a namontuje. Že prý má slevu 30% u velkoobchodu a proto bude baterie za 1700,- se zárukou 7 let a práce za 300,-. Vybrala jsem si namontování nové baterie.
Další den přišel, namontoval během 5 minut, vyinkasoval 2000,-. Myslela jsem, že dostanu nějaký doklad o zaplacení, ale to mi řekl, že bych to měla o 15% víc a že by musel skočit do auta pro bloček. Baterii donesl v krabici se záručním listem, ale po jeho odchodu jsem zjistila, že tam není žádné datum a potvrzení o nákupu. A řekl, že prý když se něco bude s baterií dít, tak si jen zavolám na číslo dodavatele baterie, když mám tu záruku a oni prý přijdou a vyřeší. Což při absenci potvrzení na záručním listu pochybuju.
Tu přesně stejnou baterii jsem vyhledala na internetu a zjistila jsem, že ji prodávají asi v 50 obchodech za 1300,-!
Takže jsem ráda, že baterie funguje, ale instalatér mě zklamal - jednak že si vymýšlel s cenou za baterii a jednak i s tím, jak mi přijde někdo od dodavatele na základě nepotvrzeného záručáku pomoct s nefunkční baterií.
Kartuši si vyměníte sama. Zavřete vodu (jako v celém bytě), vymontujete kartuši, vezmete ji s sebou do obchodu (jsou různé typy), koupíte novou, namontujete. 10 minut práce + cesta do obchodu. Na to nepotřebujete instalatéra. Jen menší malý šestihranný klíč a sikovky. Kartuše stojí 100-300 Kč.
Velmi pravděpodobně vadná kartuše. Běžná kartuše stojí kolem 160 Kč, výměna 15 minut (když víte, jak na to).
Díky. Špatká kartuše, i když voda teče naplno? Myslela jsem, že to je když voda jen kape. Ale asi je tedy ten princip stejný? Ona předtím ani nekapala.
Kartuši si vyměníte sama....někdy ANO, někdy NE (vyměníte sama). Občas nejde po uvolnění červíku ani sundat páčku...jindy páčka jde bez problémů, ale nelze vytáhnout kartuši (hlavně tehdy, když to děláte poprvé a těsnění "drží"))...ono záleží, jak dlouho je baterie v provozu a taky na jejím typu...nestraším, jen píšu, s čím se můžete při opravě setkat...aby nedošlo k překvapení...a pak bez instalatéra a podobných = být určitou dobu bez vody
1) zapamatovat si jméno toho instalatéra a "doporučovat" ho, mezi kolegy a známými, kde se jen dá
2) předpokládám, že tu starou baterii vám nechal. Tak ji zkuste rozebrat (třeba i násilím, tady už se nemusíte bát, že ji pokazíte nebo poškrábete), zjistěte jak na to, a bude se vám to hodit až vám odejde nějaká další
Povolit šroubek na páce baterie, vyndat páku. Pokud páka nepůjde sundat dolu, zkusit ji vytáhnout silou. Pokud ani tak, tak dejte (zasuň ) silnější šroubovák naproti místu, kde se zvedá páka na horu a současně zvedat páku a šroubovák tlačit dolu. Ten klobouček pod pákou se určitě zdeformuje, popř. praskne. To se dá vyrovnat. Kromě plastu. Když to nepůjde, tak kupte novou baterii, vyjde to levněji. Vyšroubovat klobouček, vyšroubovat matku a vyndat kartuši. A pak mít štěstí sehnat stejnou kartuši. Tu starou si vezměte sebou, aby věděli jakou chcete.
Tohle mě dokáže pokaždé pořádně vytočit !
Z opravy na 1 den, za 2 stovky , hodinu práce a s plnou zárukou nějaký zloděj udělá projekt na týden, za 2 tisíce a bez záruky! Mám chuť tomu instalatérskému podomnímu vnucovači vrazit pár facek!
Proboha lidi, stravte pár minut na Googlu a Youtube, ať se nenecháte oškubat!
Také když vám někdo něco nabízí, tak si vemte pár dní na rozmyšlenou a najděte si o tom pár informací (Google) a porovnejte to s ostatními nabídkami. Když někdo chce vaše rozhodnutí hned teď na místě , tak to není zcela určitě dobrá nabídka, protože se bojí, že když vám dá čas na rozmyšlenou a porovnání s cenami někoho jiného nebo někde jinde, že zjistíte, že to má strašně předražené.
vanové pákové vodovodní baterie na Heurece
Mě to taky vadí. Ale v té chvíli jsem byla ráda, že vůbec někdo přišel. Nechtěla jsem být bez vody. Jsme doma dvě ženské a nejsme tak zkušené. Nezeptala jsem se předem, co to bude přesně za baterii a asi bych stejně hned nešla šmejdit po internetu (ještě za přítomnosti instalatéra). Tak si na nás holt pěkně vydělal
mam vsechny pakovky z aukra za uplne minimalni ceny, myslim ze 300 a i ta vanova stala jen 700, bydlim tady uz 10 let, voda tak tvrda, ze bych na kamnech mohl z ni odlevat vapenne cihly a vsechny funguji. A az prestanou, zas koupim nejlevnejsi za 300.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.