Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji už nutně provést oplechování komína a ani teď v zimě nemohu žádného klempíře sehnat, tak si nedělám iluze, že to na jaře bude lepší.
Našel jsem článek a zdá se mi, že bych to mohl zvládnout sám.
Myslíte si, že to je možné? Nečeká mě nějaké nepříjemné překvapení, až se do toho pustím?
Děkuji.
Na obrázku v odkazu je jednoduché oplechování, které není moc OK. Mělo by být dvojité. Páč toto oplechování se připevní pevně na latě a ke komínu je přihnutu a vyplněno hmotou, třeba klempířským silikonem. Každému je jasno, že se komín pohybuje nahoru a dolů, tak do strany. Zkrátka dilatuje na všechny směry. Proto se používá dvojité oplechování, kde vrchní díl je pevně na komíně a plechy dilatují přes sebe.
Viz třeba zde:
Je jen na Vás, jak si to necháte udělat, či uděláte sám.
když si vyzkoušíte na nečisto jak sfalcovat plechy a zahnout tak by to mohlo jít..ale je třeba solidní nářadí aby se to nedělalo kombinačkama...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.