Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva na dům místo polystyrenu

Od: karlosdos* odpovědí: 16 změna:

Viděl jsem v tv,že nějaká firma dělá nátěry zateplení domu místo obložení polystyrenem.?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, obložení domu polystyrenem (nebo jiným tepelně izolačním materiálem) se říká zateplení.

Nějaká firma určitě dělá i nátěry fasády...a tomu se říká obarvení.

Je tedy otázka, zda chcete dům zateplit, nebo nabarvit.

To si musíte ujasnit.

hodnocení

0x

ano nátěr na ZATEPLENÍ domu ne zateoplení nátěrem. jak může byť 5mm vrstva barvy udělat to co několik cm !

hodnocení

0x

tzv. kosmický výzkum - je to podvod. Nabízí i vnitřní nátěry - udajně odrážejí tepelné záření zpět do místnosti a venkovní údajně nevyzařují. Naprostá většina tepelných ztrát je výměnou - kontaktem, ne vyzařováním do prostředí. Údajně "zazračné pigmenty".

figurek*
hodnocení

0x

Nespletl jste se? Nejedná se o izolační pěnu?

Mrkněte se sem.

Nátěr to nemůže být, protože by musel mít plus minus tloušťku onoho polystyrenu.

karlosdos*
hodnocení

Ne,nespltl ,je to nano technologie používá se i na raketoplánech,dobře to izoluje,lépe než nějaký polystyren,nebo vata. Nestačil jsem si napsat tu firmu. Mají prý moc zakázek. A tu klasiku-polystyrénové loby ,je prý jen velký kšeft,dá se to dělat i jinak.

Jestli se domníváte, že nano nátěr na kosmických raketách je vhodný na izolaci na barák, tak jste důvěřivý, kterého každý napálí.

Víte jaký tepelný odpor bude mít nátěr?

Tak každý z nás někdy ve škole chyběl..Vy jste asi chyběl na pár hodinách fyziky.
Jinak mi Vaše názory podpořte výpočty, rád si počtu.
Mimochodem k tomu raketoplánu. Pro řízení raketoplánu se používá procesor (procesory) na úrovni 286SX a to ještě možná přehráním.
Ale klidně si dům tím zázrakem natřete včetně komína a skel u oken. Ale pozor ať se tam potom neuvaříte.
rv*

Pokud máte dům, který bude vystaven obdobným podmínkám, jako raketoplán, tak je ta barva zajisté vhodná. Povrch raketoplánu musí odolávat vakuu a při návratu vysokým teplotám několika tisíc stupňů.

Pravděpodobně máte dům někde na Merkuru.

Napíše se nanotechnologie a raketoplán, k tomu pár učených nesmyslů a důvěřivci začínají slintat jako pavlovovi psi.

Že byla na raketoplánu použita tepelná ochrana na bázi uhlíko-keramických destiček, silných podle potřeby od 25 mm do 125 mm a ne žádná barva nějak zaniká v blábolech o nesmírné dokonalosti použité technologie. A jak vidno, na lidi to funguje.

asd1
hodnocení

0x

Pokud se podíváš na tepelný odpor a tloušťku toho nátěru, tak zjistíš že to je hodně drahý nátěr a nejedná se o zateplení... Kecy o raketoplánech a množství zakázek jsou jen návnada na hejly...

jjirka
hodnocení

0x

Já bych to viděl na poměrně průhlednou formu propagace.

olinl
hodnocení

0x
karlosdos-většina lidí v novostavbách zatepluje polystyrenem nebo používá silnější zdivo.

hodnocení

0x

kdy bych mel letos ty vedomosti co mam tak bych si to neporizoval.Barak mam natren v 2006 .Na tento nater jsem narazil na vystave strechy,plaste,izolace.Jelikoz jsem v tedobe vazne uvazoval o zatepleni tak me zaujala cena .Hodne tam delal i + ze nebylo treba menit parapety atiku atd.Ceny bych musel hledat,ale vim ze uz jsem mel rozpocet na polystyren v te dobe se daval max.10 a byla to 1/4 ceny o proti polystyrenu.Byl jsem se podivat na par barako samozrejme vysledky jeste nikdo az tak neznal ,ale firmu pracovniky chvali pracoviti dusledni byli snimi spokojeni.to byla pravda i u mne.

Pro chytroliny co dnes vsechno vedi: v te dobe u nas na vesnici internet nebyl,mobil jsem menel,pouze pevna linka.

prijel majitel firmy jeste s jednim,pomerili a vysledku jsme se shodli s mym merenim tak uz tam nechteli podvadet.Mam brizolit z 1993 pomerne hruba struktura,asi byl spatny pomer nebo neco spatneho,po kazdem prudkem desti plno vymyteho pisku a kaminku.Uz z toho jsem mel obavy ze kdyz to tak bude pokracovat tak v duchodu to bude na cihly:( Pri vypoctu vyhodnotili ze bude treba aspon 2 X penetrace.a 2 narery klasicky staci.Smlouva zaplacena zaloha a za par mesicu se zaclo.Dali slevu z vystavy + sleva za 50% zalohu spokojenost.

Penetrovat nakonec 3 x ale ze to je jejich chyba.Z barvou se take chudaci netrefili z duvodu hrubosti brizolitu.Uz nevim kolik 25 kg kyblu meli privezeno a podle vypoctu to melo stacit.Barva dosla a cela jedna stena netrena pouze 1 X .tak doobjenali Dalsich 50 kg .Tu vzrusenou debatu slysela zena pres okno jak to resili.Ja chodil do prace na ranni a kdy by to zena neslysela a ja nemel presne spocitane kyble tak bych to ani nevedl .K te blamazi se ani moc nehlasili .Ale tehdy jim na kvalite odvedene prace zalezelo.

A vysledek.Jak to posoudit,urcite to nema asi ucinky polystyrenu.ale pro presne posouzeni bych musel met dva shodne baraky v dane lokalite vyzaduji stechnou tepelnou pohodu.Na spotrebe take nelze porovnat .na jare byl predelana kotelna novy kotel z novou regulaci.Co je pravda ztratila se plisen v rozich.Neco to dat muselo,zda by to splnil i obycejny nater nevim.Kdyz ma nekdo promocenej kabat tak mu bude zima driv nez tomu v novem nepromokavem.Veskere voda po tom stika tak jako po skle.Soused ma natrenou fasadu a je videt z ktere strany je dest

jeden poznatek mam ,a potvrdil mi ho nazavisle i dalsi majitel nateru.Na jare kdyz uz zacinaji steny prohrivat slunickem, tak se zdat ze steny kdysi byli driv prohrate .

Blahopřeji k úspěchu. Jen mi, prosím, sdělte, jak stoupla izolace baráku po nátěru. Nebo jak se zvětšil tepelný odpor stěny.

Argument, že dříve byla plíseň, teď není, to není argument.

Dle Vašeho zdůvodnění ani nevíte, zdali nátěr byl úspěšný, či nikoliv.

spravne jste to pochopil nemam laborator abych mohl provadet pozadovana mereni.A to jsem uvedl nemam dva shodne baraky k porovnani.A ktomu na jare byl predelana kotelna tak ze spotreba by byla mensi i tak.

Proste pred 12 lety jsem se tak rozhodl,v te dobe pristup k dnesnim informacim jsem nemel .Nikde jsem netrdil ze to je uspech.dnes uz bych do toho nesel.

ve vedlejsi vesnici je take barak s tim naterem,jeho to vyslo levnesji delel si to cele sam. - 10 let .Letos si nechal barak zateplit.Dotaci nedostal protoze nechtel silu 15cm ale pouze 10 cm.Bezny barak trvalo jim to necele 2 mesice .Predstava ze loni zaplatil zalohu a uz se nebude o nic starat mu bohuzel nevysla.vyslo ho to na 250 000 kc . Myslim ze v jeho pripade to je stratova investice .Letos slavil 60 let tak ze navratnos asi tezko vyuzije.Nyni uver a aby si uzival duchod tak v praci pokracuje porad.Kazdy je strujcem sveho stesti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]