Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik zaplatim za elektriku s timto tarifem?

Od: martin* odpovědí: 22 změna:
Dobry vecer,
dival jsem se na ceny na vypisu elektriny. Vysoky tarif a nizky tarif chapu, ale pak je tam jeste polozka ostatni souvisejici sluzby a to uz nechapu co je.
Dokaze z toho tarifu nekdo vypocitat kolik penez se zaplati za den kdyz budu mit odber napr. 1000W? Vysoky tarif je 4hodiny denne a nizky tarif je 20 hod. denne.
Budu rad za pomoc, dekuji.
Martin

Kolik zaplatim za elektriku s timto tarifem?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kw
hodnocení

2x

1,49 Kč vysoký tarif

1,14 Kč nízký tarif

0,62 Kč přirážka ke každé spotřebované kWh

377,02 Kč - měsíční paušální poplatek i kdybyste nespotřeboval vůbec nic, tak jej zaplatíte.

martin*
hodnocení

Mockrat dekuji za rychlou odpoved :)
M.

Odpověď sice rychlá, ale nesprávná. V podstatě jen opsáno. to, co je na vyúčtování;)

S případnou vzorovou denní spotřebou to nemá moc společného.

kw

satam - řeknu vám novinu. Představte si, že tazatel Martin umí počítat, to se divíte, že? Stačilo napovědět.

Souhlas se Satamem. A ten měsíční paušální poplatek je naprosto normální, protože když mu byl přiznán tento tarif, nemůže se stát, že by vůbec nic nespotřeboval.

Stát se to klidně může,proč ne.Když třeba odjede na měsíc na dovolenou a vypne všechny spotřebiče,tak zaplatí pouze měsíční paušál,i když nic nespotřebuje.Mimochodem,paušál se platí i při jiných tarifech,nejen při tom,který má tazatel.

alten*
hodnocení

1x

Protože tazatel neuvádí spotřebu, ale pouze výkon/příkon, mějme tedy za to, že má na mysli spotřebu jedné kilowathodiny. Potom bude platba za spotřebovanou energii za jeden den :

nezávislé pololožky - 12.395 Kč/den (377.02x12 / 365 dnů v roce)

spotřebovaná elektřina - v rozmezí od 1.14 Kč do 1.49 Kč ( jedna kWh NT - VT )

Závěr - platba za uvedený den bude min.13.535 Kč (NT) , max. 13.885 Kč (VT) .

(Rozdíl mezi NT a VT se o 30.7 procenta ,čili VT je vyšší 1.31 násobně ).

kuut

Pěkně jsi to pomotal!*smich*

alten*

Jo , jo, koukám na to teď taky.

alten*

...ale ne zas tak moc.konečné částky budou vyšší o pouhých 62 haléřů.

kuut

@alten Bingo!Finis coronat opus!Málem ses trefil.Akorát to nebude 62 haléřů,ale 35.*smich* Ale to jen tak pro zasmání!*frajer*

nikdo*
hodnocení

1x

Nejsem si jistý, ale mám dojem, čistě podle vlastní zkušenosti, že to jsou jen platby distributorovi. Že v tom nejsou zahrnuty platby za silovou elektřinu, tedy od dodavatele.

krtek66
hodnocení

1x

Přejděte k INNOGY...za 1) mají momentálně levnější elektřinu než ČEZ a za 2) mají blbuvzdorný výpis... Prostě cena jednotková (vše dohromady) x spotřeba = celkem peněz:)

martin*
hodnocení

Koukam, ze ta fotka je po vlozeni necitelna:)
Udaje jsou:
Vysoky tarif: 1.49Kc za 1kWh
Nizky tarif: 1.14Kc za 1kWh
Ostatni souvisejici sluzby: 0.62Kc za 1kWh
martin*
hodnocení

Uz mi to asi doslo, ale az potom, co jsem to sem napsal :)
To znamena ze vypocet penez za den je:
(4*1.49 + 4*0.62) + (20*1.14 + 20*0.62)
Je to tak?

Ještě musíte připočítat poměrnou denní platbu měsíčního paušálu,což je přibližně 377/30=asi 13 Kč.Potom vám vyjde přibližně částka,kterou zaplatíte za den,když budete mít celý den připojen spotřebič opříkonu 1000W

A připočíst DPH 21%.

alten*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

0x

Uvést denní spotřebu např. 1000W (1kW) je sice hezké, ale bez toho, že uvedeš, kolik z toho je v nízkém a kolik ve vysokém tarifu se to nedá spočítat. Spotřeba v nízkém tarifu totiž bude určitě násobně větší, než ve vysokém.

@satam Tazatel neuvádí spotřebu,ale odběr ,mimochodem spotřeba se uvádí v kWh,ne v kW!

Sorry, ty jednotky jsem přehlédl a neopravil. Správně jsem měl napsat 1000Wh (1kWh).

barbakan*

satame a hlavně, žes mě opravoval při mé otázce. poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]