Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Optimalni vyska stropu

Od: bambi* odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat jestli nekdo vite jaka je optimalni vyska stropu v byte, existuje nejaka norma nebo je to jedno?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Optimální výška je 255 - 265 cm.Normu jsem nenašel,ale projektanti dost často tyto výšky udávají.

JABRAKA

bambi*
hodnocení

Dik za info, ja se po snizeni stropu dostanu na hranici 255 cm tak jsem chtel vedet jestli to uz neni moc nizko

alf*
hodnocení

0x

norma existuje viz moje odpověď v poradte.cz/...

K optimální jak jsem již psal takže souhlas s Jabrakou. Ta min je myslím už opravdu nevhodná pro klaustrofobiky.

bambi*
hodnocení

No snizuju strop prostrednictvim SDK. Puvodni byl ve vysi 269 a ted mi to vychazi neco kolem 255 az 259, nemam to jeste presne zmereno

slonbonjohn*

Já mám v paneláku origo výšku 255 cm.

technikjirik*
hodnocení

0x

v bytě v pobytových místnostech je výška minimálně 2500mm v podkroví pak minimálně 2300mm.. to je projektantská norma

hodnocení

0x

Na průmce nám uváděli 2620mm, ale praxe je obyčejně kolem 2580-2650, takže nějakej cenťák asi nebude problém. Já jsem si doma udělal stropy naopak vysoké 3200mm protože nemám rád stísněné prostory, ale prostor (nejsem klaustrofobik), je to sice náročnější na energie, ale zase jen relativně, pokud je dobře z vrchu zaizolovaný strop. Je to otázka schváleného projektu stavby na základě požadavků stavebníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]