Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měřaky na radiatory

Od: jitka* odpovědí: 4 změna:

Nevite nekdo jestli se daji koupit meraky na radiatory?Bydlime v rodinnem domku a vecne se tu dohadujeme kvuli topeni a pak koupi uhli.Myslim,ze merak by vse vyresil.Ma to nekdo doma,Diky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten měřák měří (a integruje) teplotu jednoho bodu na povrchu radiátoru. Co pomocí toho chcete vyřešit?

Pokud nejsou všechny radiátory stejné a všechny místnosti stejné a stejně v domě umístěné - stejně výsledek musíte nějak přepočítat.

hodnocení

1x

Už jste tu něco podobného řešila na jaře poradte.cz/...

Myslím, že ve Vašem případě měřáky moc nevyřeší, pokud nejste schopni se s otcem rozumně domluvit, je to jen zbytečná investice s vidinou mlhavého výsledku..

doktpr365*
hodnocení

0x

Třeba tady

enbra.cz/...

fran56ris*
hodnocení

0x

Nám měřáky montovalo družstvo,ale firma která to jednou za rok chodí zapisovat,tak dělá pro družstvo i kalkulaci ceny pro jednotlivé byty. To je dnes podle zákona dost složité.Nejen metry,ale i poloha bytu rozhoduje,jestli mám opklopený byt sousedy,tož mi pomáhá steplotou zdiva,zda jsem nad sklepem,pod střechou ,na jih nebo na sever.Na to všechno jsou koeficienty pro přepočet spotřeby tepla.

Nejlépe se zeptat nějakého správce velkého domu.Nebo majitele takové nemovitosti,pokud vám to řekne.Majitelé si raději takové věci nechávají pro sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]