Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrekonstruovat podlahu?

Od: lucksss* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit ohledně rekonstrukce podlahy v ložnici, kde jsou parkety lepeny asfaltem na beton. Jde mi o to, že nevím co by bylo nejlepší? Zda odstranit i betonovou vrstvu na které je asfalt z parket, pak udělat potěr a na to nivelačku...anebo jen penetraci a nivelačku přímo na ten asfalt? Problém je v tom, že ta podlaha musí být k užití do 10ti dnů. Děkuji moc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je problém položit novou podlahu na tu starou? Z čeho bude ta nová podlaha?

doplněno 07.07.17 13:33:

@jabraka: Hobru nééé. Raději OSB desky, ale jinak souhlasím.

lucksss*
hodnocení

Na podlaze bude jen koberec. Jde o to, že asfalt začíná dost smrdět, a tak se chci těch parket a asfaltu zbavit :)

doplněno 07.07.17 10:55:

...když odstraním parkety, které mají na výšku cca 20mm, tak tuto výšku musím nahradit 20mm nivelačkou. Otázka ještě zní, jaká nivelace je vhodná pro 20mm?

hnipirdo*
hodnocení

0x

Asfalt nejde odstranit žádným rozpouštědlem, ale mechanicky by to šlo, že asfalt nahřívat horkovzdušnou pisloli nebo plynovým hořákem a seškrábat na beton a teprve položit nivelačku.

lucksss*
hodnocení

...taky jsem si právě říkal, ře bych to zkusil nahřát a seškrábat. Ale nevím, jakou penetraci použít, když tam budou bytky asfaltu? A jak dlouho musí nivelace být v klidu? Potřebuji co nejdříve nastěhovat postel a nábytek :)

hnipirdo*

Našel jsem podobné téma na problém asfalt, beton penetrace.

jabraka*
hodnocení

0x

Parketami bych si problémy nepřidělával.Na ně bych nalepil 5 mm desky hobra a jakoukoliv jinou pdlahovou krytinu.

JB

xxl

Prosím admina o vymazaní odpovědi od tz. rádce JABRAKA. Pořád bude psát blbosti, a porušovat pravidla poradny?

Jabrako, zajdi si za synem (pokud ještě má bytové studio) nebo do stavebnin popřípadě do OBY v Berouně a seznám se s materiálem HOBRA. Tento materiál není vhodný pod PVC ani koberce.

Už jsem to tady psal, naposled 1.7.2017 poradte.cz/...

jabraka*

OBI se píše s měkkým I

JB

xxl

To je schválně, jak si to poznal? Stál si před prodejnou? Tak tam vlez a popros o HOBRU.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]