Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdvojeni rostu SDk

Od: danab® odpovědí: 36 změna:

Zdravim,po dlouhe dobe jsem se dostal zpet na pudu a reseni sdk viz dotaz poradte.cz/... .Ted resim druhou polovinu,kde bude koupelna a co se tyce vlhkosti vice viuzity prostor.Je potreba nejak resit pricny rost,nebo se to muze nechat i takhle,jak to je.Slozeni rostu je videt v puvodni otazce.Muzu dat na stavajici rost parotesku a sdk s tim,ze bych podlepil prostupy vrutu uchyceni sdk paskou,nebo dat parotesku a pomoci primych zavesu pridelanych na stavajici profil pridelat druhe CD napric a na to pridelat SDK.Prikladam foto,jak to ted je i s izolaci,ty ytong pricky zhruba zustanou,to bude koupelna,zbyly prostor se bude vyuzivan jako susarna pradla atd.Diky

doplněno 18.11.18 10:17:

Zdravim.Pokud bych delal SDK pricku,je lepsi dat profily na stavaji prvni rost,na kterem je pridelana parozabrana nebo dat na druhy rost SDK a pote k nemu pripevnit pricku?

Diky

Zdvojeni rostu SDk
Zdvojeni rostu SDk #2
Zdvojeni rostu SDk #3

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud máte tuto stávající konstrukci rovnou, pak bych na ní nalepil parotěsnou fólii a na další konstrukci (křížem) bych použil jezdce.

hodnocení

0x

Neexistuje nejde, klidně si může vzít příklad od Juty.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

doplněno 28.01.17 17:31:

Když si prohlédnete obrázky Juty, máte dvě možnosti. Podlepit šrouby páskou(cena?), nebo použít další rošt dle obrázků.

hodnocení

A jake je tedy me rozh(reseni)?co muzu(mel bych) a nemuzu...

izolace dobra,rost taky.dej tam paru a sdk.nekomplikuj si zbytecne zivot zbytecnym dvojitym rostem.pokud nemas v umyslu pridavat izolaci

hodnocení

Tak jsem si dal praci a udelal hrubej vypocet,ono druhej rost vs. paska na podlepeni vychazi v celku stejne.Mel by druhej rost vliv na rekneme pevnost celkove konstrukce a pripadne popraskani sdk?Koukal jsem na nejaky videa a kluci z Knaufu to taky davali rovnou na cd pres parotesku viz knaufinsulation.cz/...

vice nez 20 let delame standartne 1rošt,kidne si tam dej druhy kdyz chces,ale nechapu smysl.

hanys, neberte to osobně, páč Vás neznám, ale znám mnoho firem, kteří něco dělají 20 let a netuší, že to dělají špatně.

Danap, je to jen na Vás, co uděláte. Spoustu firem tvrdí, že se folie sice propíchá šrouby, ale nic se nestane, páč se to utěsní deskou. Jsou jiní, kteří tvrdí, že raději druhý rošt, nežli díravou foliií. Na blower door test určitě nevyhoví takto propíchaná folie.

milane,blower testu mame za sebou kazdy rok nekolik,delaji se pred zaklopem sadrose aby se daly opravit pripadne netesnosti,kdyz zakaaznik chce a zaplati,udela se dalsi vceku zbytecny po zaklopu,vysledek byl ve vsech pripadech totozny i presto,ze jsou srouby skrz desku a folii nicim netesneny.myslim,ze obyvy z nejakeho pronikani mikropar jsou uplne zbytecne a cas mi dal za pravdu,protoze jsme delali nekolik prestaveb drivejsich podkrovi cca po 10 letech a nikde ani stopy po nejake vlkosti.muj nazor je byl a bude,ze se tohle moc dramatizuje.kdyz je dobre udelana izolace,nemuze vzniknout problem z kondezaci.sakra to jsem se nejak rozepsal.

hanys, přiznám se, že nejsem odborníkem na páry a jejich prostupnost, věřím odborníkům, které tento problém živí desítky let.

Pokud u Vás je vše OK, před záklopem SDK, tak je to jen výborné. Děláte i opětovně test, když našroubujete desky a tím silně propícháte fóliii? Jakou folii používáte.

Děkuji.

v 90proc.pripadu jutafol standart,nekdy chce investor s hlinikovou folii,ale to je tak jednou za rok.uprimne receno,uz mi to leze na mozek a tim co tady vymysleji za nesmysly hasici,protoze delame dost komercnich a jinych objektu,jsem rozhodnut,ze se na to letos vykaslu,cely obor je financne pokriveny a jenom slysim kolik sleva.tak jsem se vykecal,a ted mrknu na zahradnictvi,tam je jina pohoda.

hodnocení

Tak po zvazeni vsech pro a proti jsem se rozhodl,ze udelam u druhy rost.Bude to sichr a navic vyresim vedeni elektrokabelu,osvetleni,pro ktere bych stejne asi musel udelat nejakou niku.Muj plan je takovy,ze dam parotesku,dozdim si ty pricky(dam pas sdk mezi pricku a parotesku)a k prickam pak dotahnu rost.pokud bych uvazoval o bodovych svetlech do sdk,jaka je potreba mezera,aby nedoslo k poskozeni folie?

kolemjdouci
hodnocení

0x

Využiji téma. Co je lepší? Parotěsku přilepit na cihlu a přetánout omítkou nebo ji přilepit na omítku? Dík za odpověď.

Za mě, na omítku. U cihel budou vždy spáry a nerovnosti, na které se bude parotěska špatně lepit.

souhlas s kejiklem

hodnocení

Jaky srouby pouzit pro montaz primych zavesu na stavajici cd rost?tex 4,2 nebo 4,8 nebo vetsi?Aby drzely v tom cd plisku.*hi*

LB 3,5x9,5

doplněno 19.02.17 19:27:

a zkusil jste to, zdali projde?

Neprojde.

doplněno 20.02.17 06:34:

Je více druhů těchto pásek, podle typu výrobce. Váše páska je OK, a podlepíte (utěsníte) jí tam kde budou závěsy.

hodnocení

Ja mam 3,5 koupeny,ale pripadne mi,ze ta hlavicka je docela mala na tu diru,ktera je v primem zavesu...

hodnocení

A to jsou všechny tak drahý?
doplněno 21.02.17 17:47:

Nebo neco obdobneho v sirce 20 mm treba

omlouvám se, ale neznám všechny pásky a ceny. Od toho je internet, kde jsou ceny.

hodnocení

Tak sruby OK,hlavicka neprojde,ale to jste vedel a pasku davam napul,takze taky OK *hi*

hodnocení

Jakou pasku pouzit na podlepeni zavesu,musi byt srouboteska( mam koupeny jedno klubo Butylová páska šroubotěsná) nebo lze pouzit nejakou alternativu?nekde jsem videl,ze davali jen pasku pres vruty,klidne uvitam nejaky tip

doplněno 10.12.17 18:25:

Je lepsi pridat jeste treti vrstvu vaty na parotesnou folii?vychazi to asi 6 cm,stavajici izolace poad folii je 12+16 cm.A jeste takovy lajcky dotaz,jak rychle a efektivne rovnant svisle cd profily?Dat krajni a rovnat do snury,nebo pouze vodovahou

6cm pod parozábranu je hraniční. U normálních místností ano, u koupelny již ne.

Rovnat profily do roviny a je jedno, zdali provázkem, vodováhou, profilem, latí..

doplněno 11.12.17 12:25:

Poměr izolace, parotěs, izolace, musí být 1:4 normální pokoj, až 1:5 koupelna kuchyň

hodnocení

Takže dát méně, nebo nedávat vůbec?
tondac*

A co tam dát reflexní hliníkovou parozábranu a nechat vzduchovou mezeru?

hodnocení

Ta tam je, jen jsem si myslel, ze by se tim zvětšila míra zatepleni a viděl jsem,ze se to normálně dělá,tak proto se ptám
tondac*

Jestli tam máte hliníkovou reflexní parozábranu, tak pod ní by měla být vzduchová mezera, aby fungoval odraz sálavého tepla.

V podkroví mám mezi krokvemi 16, v podkonstrukci z latí dalších 16cm vaty, na latě je přichycená reflexní parozábrana a přes přímé závěsy rošt a sdk.

hodnocení

Takhle to mam i ja,jen jsem si myslel,ze vetsi ucinek nez odraz salaveho tepla bude mit dalsi vrstva izolace,ale pokud to neni nutne...

Určitě přidáním vaty získáte více, jak odrazem tepla od folie. Kdysi jsem četl dlouhou debatu o "vrácení"tepla. Nabyl jsem dojmu, že je lepší do mezery dát raději vatu.

doplněno 11.12.17 19:36:

Já nejsem odborník na detaily tohoto problému, ale pan Rypl z Juty je zkušený Guru. Proto mu věřím.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

hodnocení

No to jsem si prave myslel,ze pridani vrtsvy izolace mi udela vic,nez odraz tepla.Ja koukal na stranky Knauf a tam uvadi pri stejne tloustce izolace 6 cm na parotesku a pri vypoctu mi to vychazi 7 cm(jestli to teda pocitam dobre),takze to oznaceni hranicni mam brat jako ze 6 je minimum?

hodnocení

Muze byt skladba viz obrazek?je to prostor,ktery bude neobytny,zespod je venkovni prostor,proto ten polys na podlaze.Je nutne delat zaklop s SDK a na polys davat osb?Kdyz to zaklopim SDK,muze byt sadros na polystyrenu.Ta vata je 5cm nejaka neowool

Zdvojeni rostu SDk #4
Proč zateplujete neobytný prostor?
hodnocení

Ani nevim,ale vedle budou detske pokoje,tak aby se tama netahl zbytecne chlad,mozna je to zbytecne,ale tech par stovek navic ...co ja vim

Zateplil bych tedy onu zeď co je vedle. Tou vám budou dětské pokoje táhnout zimu. Bez tak je tam jen příčka že.
hodnocení

Ono je to vse okolo zateplene,strecha je zateplena,stitova zed je zateplena,strop,co na nem lezi polys je zespod z venku zatepleny,takze kdyz ten strop vzrchu zakryju polysem,tak to musi byt ok a urcite ta pricka,co tam bude nebude promrzat,jen to bude nevytapeny prostor,tak aby tam nebylo chladno.

hodnocení

Takhle vypada konecna verze,snad je to OK

Zdvojeni rostu SDk #5
Zdvojeni rostu SDk #6
21.01.18 19:44
hodnocení

Zdvojeni rostu SDk #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]