Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po vyměně led čipu halogen bliká

Od: jasanek* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, po vyměně led čipu halogen bliká. Nevíte někdo čím to je. Čip jsem objednával ve stejné watáži.

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak máte Led svietidlo alebo halogénové svietidlo?

hodnocení

0x
Většinou spíš odejde proudovy zdroj a vezme sebou i čip.
Takže je nutné vyměnit oboje.

A je to i stejný čip? Nestačí koupit jen stejnou watáž.

jasanek*
hodnocení

Poruchu jsem řešil zde. poradte.cz/...

Objednával jsem 10W studené, ale vzhledově ten čip není stejný. Podle obrázku na ebay to skoro vypadá jako by mi poslal silnější. Bylo by možné, že by se to tak chovalo?

doplněno 21.10.16 17:12:

Samozřejmě se mohlo jednat o ilustrační. Každopádně uchýt stejný, ale vzhledově prostě odlišný.

Pokud nesedí napětí a proud čipu a zdroje, tak se takhle chovají také. Ten čip je multičip a záleží na výrobci a typu diod, kolik jich v tom čipu pak je a od toho se odvíjí napájecí napětí a proud.

jasanek*
hodnocení

Aha, děkuji. Tak teď jsem to rozebral zezadu a na trafu je out: 24-40 300mA +/- 10mA. A prodejce u čipu uvádí: 9-12V, 400-450mA. Takže je evidenntně mimo. Na původním čipu samotném není uvedeno nic.

Ještě jsem si trochu prošel ty specifikace a spíš by to odpovídalo na čip 20W (32-35V, 450mA). Zkusil tedy dát 2 čipy do série a funguje to. Zjevně mi tedy nezbyde než zkusiit koupit 20W čip.

Čip Epistar: 10W
barva světla: 4000-4500K
CRI> 80
světelný tok: 800lm
27-30V
proud: 300-350mA

tipa.eu/...

rv*

V těchto reflektorech bývá (a vy to potvrzujete) proudový zdroj a dle hodnoty proudu musíte koupit čip. Proudový zdroj je schopen udržovat daný proud v určitém rozsahu napětí, kam musí čip patřit. Pokud budete mít čip na nižší proud, asi se spálí, když na vyšší, bude svítit méně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]