Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet spotřeby a ceny plynu

Od: rtrtr odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

Prosím může mi někdo poradit jak mám zjistit cenu za plyn kterou jsem spotřeboval stačí mi celá čísla např 20 Kč atd. zde je to opsáno z plynoměru v kubíku krychlovém: 02102,407 a ted mám 02102,515.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Tam nic není,kubíky jsou před tou čárkou.To za čárkou se nepočítá.

doplněno 09.05.16 19:31:

eon.cz/...

doplněno 09.05.16 19:32:

poradte.cz/...

111®
hodnocení

0x

no to si vezmeš fakturu za minulý rok, spotřebou podělíš penízky a to co vyjde vynásobíš spotřebou co tě zajímá

jenda2*
hodnocení

0x

Za desetinnou čárkou zprava jsou litry, desítky litrů, stovky litrů a pak začínají kubíky.

Ve faktuře je údaj v MWh. 10,55 kW znamená 1m3. Ruský plyn má vyšší výhřevnost, Norský nižší. Proto je údaj výhřevnosti odlišný. Ale pro výpočet vám to stačí. Spotřeba plynu byla 108 L plynu za nějakou časovou jednotku.

jenda2*
hodnocení

0x

Jen pro zajímavost, kdo má plynový spotřebič s věčným plamínkem, může si změřit průtok plynu na 1 min. Je to docela šokující údaj.

trtr

Zdravím, plamínek je prevít, pravda. Ještě větší svinstvo je, ale kotel, který slouží pouze pro zimní období, neodstavit a nechat plamínek pěkně přes léto. To je potom spotřeba a navíc trpí termočlánek, který se propaluje.

K tomu výpočtu, každý distributor či překupník má na www stránkách ceníky s postupem, případně i kalkulačku na spotřebu. Nejčastěji je třeba kubíky z plynoměru vynásobit 10.5 k přepočtu na kWh a potom to podělit zase 1000 k získání MWh.

jentak*

Mě běží Junkers už asi 20 let, v létě v zimě furt. A za tu dobu jsem měnil termočlánek asi 2x nebo 3x. Práce max. na půl hodiny, doma proveditelné svépomocí. Co dnes stojí nevím, už jsem ho dlouho neměnil. Takže nevěřte na pověry. je to nejspolehlivější způsob zapalování plynu. Všechny ty elektronické zapalování jsou méně spolehlivé než plamínek. A hlavně oprava zapalovací jednotky je řádově za stovky až tisíce korun. To čidlo stálo pár desetikorun - před léty, když jsem ho naposledy měnil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]