Nejste přihlášen/a.
Tento stroj má pouze entlovací steh - takový ten cik cak co se používá na začištění látek.
Páčka na desce je ponořování podavače - tou se přepíná šití (rovně + entl) nebo přišívání knoflíků.
Horní kolečko (jak jsou 2 nad sebou) - na 1 je rovný steh, 2 - 4 je na šití entlu ( na běžné obrubování používám č. 3 ).
Spodní kolečko určuje velikost ( hustotu) stehů a tou páčkou se zapošívá (stroj jede dozadu).
Kolečko uprostřed stroje - tím se určuje poloha jehly při vyšívání - jinak nešahat.
Vemte si kus bavlněné látky a vše si vyzkoušejte. Pokud máte stroj seřízený tak bych do něj moc nezasahovala.
Já mám teda ten nástupce, Veritas a mám k němu i orig návod. Funkce jsou stejné.
zde je návod na Rajčeti - blatoni.rajce.idnes.cz/...
je to od zdejší uživatelky, snad se nebude zlobit .
Děkuji vám za odpovědi, zvláště Tigra. Je to přesně tak jak píšete. Takže entlujete tak, že uděláte klikatý steh na 3 a pak rovný steh? Obyčejně nebo dvojjehlou? A co ta kolečka ze shora,? Na jednom jsou písmena a na druhém číslice. Myslela jsem že to jsou druhy stehů.
Nemáte k tomu v návodu nějakou legendu? Myslím, že Veritas tam má páčky.
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.