Nejste přihlášen/a.
mám dozaz, jistič na zásuvky, dříve hodně vypadával, musel jsem nahodit 2x aby se chytil, prý je vyběhaný, nyní je cca 1/2 roku klid, vadí, že je vyběhaný? zásuvky nevypadávají, vše funguje.
"Dle odborného pohledu z okna, ano vyběhaný jistič vadí."
Vážně: Nikdo Vám fundovaně neporadí bez místní znalosti a dalších souvislostí.
Varianty 1) vše je ok, 2) jistič je vadný a při dalším problému může dojít k přetížení vedení a následném požáru.
To "Magdon" Jj, sranda to je než to blafne. Zažil jsem obě varinty + X dlaších mezi 1 a 2.
Pozvat tedy elmontéra je to nejlepší řešení.
"Zakus" to přehání, tak zlé to nebude. Pokud jste musel jistič (při vypnutých spotřebičích) nahazovat víckrát, je pravděpodobně vyhřátý a je dobré ho vyměnit. Takový jistič vypadává už při menším zatížení, než na které je konstruován, takže přetížení (a případný požár) nehrozí.
zakus - O tom, že je dobré ten jistič co nejdřív vyměnit není pochyb, jen bych tazatelku zbytečně neděsil katastrofickými scénáři.
no je tu stará elktroinstalace co stojí panelák cca 45let a jističe ty staré černé, dříve mi to vyhazovalo zásuvky často, stačilo mít zaplou pračku, PC a konvici rychlovarnou a při přehozu ve 14 hod na noční levný proud od ČEZ mi vždy vypadly zásuvky, a nahazovala jsem třeba 3x než se jistič chytil a vůbec necvakal, tak jako ty ostatní , ty šly ztěžka, ted cca půl roku se mi vůbec ten jistič nevyhodí, mám i strach ho vyzkoušet, že ho už vůbec nenahodím, no doufám, že funguje...pustím vše najednou a nic, jistič drží, je to divný, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.