Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění papírové lepící pásky z plastových

Od: speed odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám prolbém s papírovou lepící poskou na plastových oknech. Lépe řečeno s lepidlem, které tam zůstalo a vytvrdlo do takové podoby, že to nemůžu dostat dolu.

Zkoušel jsem to umýt, odmočit, zkoušel jsem ředidlo a odstraňovač lepidel od Wurth. Bohužel ani jedno nefunguje ani na 1%.

Netušíte, čím by se to dalo dostat dolu bez zabroušení oken?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

A co takhle hydroxid, zkoušel jste? Plast nepoleptá, ale lepidlo by změkčit mohl. Hlavně bacha na manipulaci, určitě to chce rukavice a dávat pozor na oči.

hydroxid jaký? sodný, draselný?

hodnocení

0x

Namazejte kousek normálním jedlým olejem. Nechejte nějakých 24 hod a pohlídejte, ať je to stále mastné. Pak by to mělo jít nasucho setřít. A olej nějakým universalem smýt. Zkuste to na kousku.

doplněno 15.03.16 07:03:

Tenhle recept jsem četla jako radu na odstranění etiket ze sklenic. Papír strhat, zbytky lepidla natřít olejem, ponechat 24 hodin a pak setřít. Vyzkoušela jsem olej na mnoho nálepek, které nešly dolů. Funguje to. Samozřejmě. že nesmí být nasákavý podklad. *plac*Ale zase je pravdou, že na zbytky izolepy na linu, olej nefunguje.

hodnocení

0x

Něco podobného se již řešilo tady : poradte.cz/...

uska*
hodnocení

0x

Pomohla jsem si odlakovačem na nehty.

speed
hodnocení

Otestuji a dám vědět, zda něco fungovalo. Díkec

doplněno 03.06.16 09:58:

No, nakonec to jde odmočit jen vodou, ale musí se to napustit několikrát. Takže by měla jít i varianta s olejem.

joudic*
hodnocení

0x
WD-40 a dratenkova houbicka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]