Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sundat z nových oken lepicí pásku

Od: ivy5® odpovědí: 10 změna:

prosím máte radu čím sundat pásku ktzerá na nových oknech byla dlouho a nyníb drží? jak tze strany v místnosti tak zvenku.Děkuji

doplněno 30.12.15 17:23:

oprava -máme ji jen zevnitř na bílém rámu :)

doplněno 30.12.15 23:26:

tak jsme na to vyzráli -asi 20minut a bylo to dole bez poškrábání

Jak sundat z nových oken lepicí pásku

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také jsem se kdysi domníval, že okna nějak ochráním před znečištěním tím, že až do doby než se udělá fasáda nechám pásku. bylo to tři roky a mohu vám říci s nadsázkou jedíné: Pomáhej Bán Bůh. Je to mravenčí a ještě k tomu hnusná práce. Nic na to nezabírá, jen trpělivost. S nahříváním opatrně. Pokud máte bílá okna, ještě je tu nějaká šance, ale pokud máte s nějakou dřevěnou imitací, tak vyzkoušet a opatrně, je to také jen folie.

hodnocení

Anbo ,také cca 3roky :( naštěstí tedy máme bílá -zvenku jsou "dřevěná " a zjistila jsem že tam jsme pásku sundali -původně jsem myslela že je páska ještě i zvenku -uf ,tak aspoň to -takže mám zkusit ten fen?prostředky tedy žádné nemají smysl?

slzicka*
hodnocení

2x

No potěš, to se mi stalo u sklepního okna, deset centimetru jsem odloupla za dva dny:( No málem mě kleplo.

Pak manžel nalepil na tu starou pásku novou a tou jsme to strhávali, muselo se opakovaně, asi 10x ale to bylo pořád lepší než to škrábat, protože při škrábání pásky jsem škrábala i okno. Takže přelepit, pořádně přitlačit a strhnout, a znova a znova a znova :)

karel56*

Odstraňovač ekitet czc.cz/...

Nejdříve strhat co jde pak tot ale vyzkoušeno jen na plastových bílých od rehau

hodnocení

1x

Páska se má sundat hned po zapravení oken. Pak už je to obtížné, obzvláště nyní, když je chladno. Možná by pomohlo, při sundávání pásku nahřívat - třeba fénem, nebo horkovzduškou nastavenou na nízkou teplotu.

hodnocení

Ano to víme ,ale bohužel neudělali u všech okno stálo dlouho s páskou ještě než se zapravilo tak už to nešlo hned

hodnocení

0x

Zkusil bych ji zlehka nahřívat fénem na vlasy (ne moc z blízka) a přitom odtrhovat od okna. Zbytky lepidla z oken bych následně omyl petrolejem a pak vodou se saponátem.

jabraka*
hodnocení

0x

Mám na autě zbytky lepidla z písmen reklamy.I když byly umyty acetonem a vidět nic nebylo,i po několika letech se písmo na sluníčku objevuje a musím to odstranit Cifem.Zkuste to namočit denaturovaným lihem a nakonec vycídit Cifem.

JB

V tazatelově případě ale nejde o zbytky lepidla, ale o pásku jako takovou. Ta skuečně po delší době prakticky nejde z okna odstranit. Navíc časem zkřehne a při pokusu o sloupnutí se trhá. Protože je to nepropustná plastová fólie (poměrně odolná), nemá máčení čímkoliv smysl.

hodnocení

Přesně tak -trhá se na milimetry :( takže nemám šanci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]