Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční omítačka

Od: oto000® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den lze použít ruční omítačku na strop abych zakryl nerovnosti a co nato použit lepidlo nebo nějakou suchou směs ze stavebnin děkuji za info mám strop s rakosu na něm je natažená fajnová ale né moc vzhledově strop drží nikde nic neupadavá

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ano, lze ji použít.
.
OVŠEM předpokládá to aspoň trochu šikovnosti, praxe, resp. zkušeností s omítáním touto mašinkou. Už jsem o tom psal
poradte.cz/...
Absolutní začátečník to stříkání na strop zřejmě brzy vzdá. Nejvíce materiálu bude na zemi, dost na hlavě a něco zůstane i na stropě.
Vzhled stropu bude k pláči, výhodou bude, že pláč vypláchne z očí cement a písek.
Na dokončení a jakž takž přijatelný vzhled bude třeba hodně moc silné vůle, sebezapření a síly. Ono zvednout a udržet minimálně kilový omítací strojek v levé ruce nad hlavou, pravou rukou točit, potom se sehnout, pomíchat, nabrat do naběračky a nalít do strojku další materiál, a zase nad hlavu a točit, a koukat se zoufalstvím, jak málo toho na stropě zůstává a jak je to nepravidelné, ještě k tomu poslouchat uštipačné poznámky manželky, to chce fakt opravdového chlapa.
.
Takže bez zkušenosti a praxe na stěnách, bez umění namíchat ten správný poměr voda písek cement, odhadu správné hustoty doporučuji svěřit strojek do rukou toho, kdo to umí.
.
A další zádrhel! Malování...
Taková omítka sežere podstatně více barvy. Je problém dostat barvu všude, do všech pórů a nerovností. I za použití válečků. Ať molitanových, nebo těch chlupatých.
Na stěně jedu válečkem od spodu nahoru, barevnou vodu "vytlačím"nad válečkem a sleduji, jak mi pěkně zaplavuje póry a nerovnosti omítky. Zato když přitlačím mokrý váleček na strop, gravitace vytlačenou barvu přemístí na mne a podlahu. Málo namočený váleček nebarví...
Nejlepší je hladký strop.

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
upřímně řečeno - omítat mlýnkem strop si neumím představit a nikdy jsem to ani neviděl a neslyšel. Ale je fakt, že jsem taky neviděl a neslyšel všechno.
A taky si nějak neumím představit, že by na už jednou dokončeném stropě něco dalšího drželo, zvlášť pokud už tam yblo někdy v minulosti vymalováno. Když sem si kdysi opravoval a dorovnával štuk na rákosovém stropě, tak to bylo proto, že sem do té omítky sekal drážky pro elektřinu a chtěl sem, aby to nebylo vidět. Takže malbu oškrábat až na jádrovou omítku, pak pořádně navhčit a pak opatrně natahovat štuk a po zavadnutí do ztracena rozfilcovat.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

nalep na to polystyrenový kazety,nebo si na to zvykni, - jinak musim souhlasit s @hejkal a s @ronyx>>> je to hrozná práce -,jestli strop drží,kašli na něj, nahoru se stejně nikdo nedívá (akorát když pije)...

----

... když nebyl strojek, dělalo se to přes koště,to by třeba na strop šlo, ale nedovedu si to představit ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ruční omítačka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]