Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji vyrobit 24ks plastových oken,sháním nějakého prověřeného výrobce za rozumné peníze.Jaký máte názor na svět oken,nebo PFT jičín? děkuji
Ještě jsem nenašel případ, že by někdo vyrobil tak špatná okna, že nejdou užívat. Ale že kvalitní okna někdo zadělá špatně, je časté.
Okna mi dodávají: Slovaktual, PZM, PKS, Svět oken.
Vždy oslovím více jak 5 firem. Od listopadu poptávám 34 oken. Musí mít trojsklo, a tři těsnění. Vyjednáváním získáte cenu.
Páč když porovnám nabídky, rozdíly jsou v desetitisících..
spojka "prý" je pro mne nic neříkající. Pokud je pravda, to co píšete, již dávno by musela zkrachovat. Dneska v 11hodin jdu s technikem na stavbu přeměřit, odsouhlasit nabídku na okna a věřím, že se dohodneme.
Se Světem oken jdu poprvé, dříve jsem měl ostaní vyjmenované firmy. Nevěřím na špatná okna s trojskly, ale věřím na špatnou práci montérů.
Dobrý den pane Milane,jakou máte zkušenost s výrobcem Svět oken?Mám od nich naceněná okna,ale přečetl jsem mraky negativních komentářů na internetu.Profil gealan prý z recyklátu,praskají sváry v rozích,jiný odstín křídla a rámu...prostě šmejdy.Již mám od nich zaměřeno a paní z pobočky mě každý den bombarduje po tel.,kdy již podepíšu smlouvu.Tak nevím jak se mám rozhodnout.Děkuji za váš názor
Sestra má dobrou zkušenost s výrobcem Okna Macek - v okolí máte pobočku. Já se dívám na PFT Jičín a velice se mi líbí, že to je český výrobce s dlouhou historií - tj. neměl by to být překupník šuntů, který potřebuje 2 měsíce na výrobu a pak neplní sliby a dělá problémy při reklamaci.
Dejte si velký pozor na profily - nechte si před sepsáním smlouvy uvedené typy ukázat a vysvětlit princip těsnění, kování,...Vše je ve smlouvě kódem uvedené, ale vy můžete myslet na jiný typ. Dvakrát jsem takto naletěl
" Jo vy jste chtěl toto? Ale ve smlouvě je tento kód - což je toto - takže bohužel..."
Firma pramos - můj link - poradte.cz/...
Bohužel jsem měl smůlu na blbce při instalaci, jinak si nedovedu představit důvod problému. Další reklamace byly bohužel 3, než bylo vše v pořádku. Původní slibovaný termín 5-6 týdnů se prodloužil až moc-viz. moje poslední komentáře.
Takto jsem se rozhodovala před 2 lety. Svět oken jsme zavrhla hned jako první, firma Macek už 2x ukončila činnost a jede potřetí. Vybrala jsem Pramos, byla jsem se u nich podívat, vyrábí okna (nedováží z Polska).
Souhlas - kyž narazíte na blbce při montáži, tak i kvalitní okna jsou na prd. Do smlouvy jsem si dala podmínku, že montovat okna bude jen kmenový zaměstnanec Pramosu, nikoli brigádník na ŽL, kterých Pramos využívá. Na celém RD jsem bez raklamace.
Já si před lety nechal dělat okna od této firmy . Bez problému, už je to víc jak 10 let a okna fungují furt.
Dobry den , s profilem gealan delam 8 rok druhy rok jako zivnostnik a ano jak bylo zde jiz zmineno ze je to vetsinou spatnou praci monteru nez okny a gealan profil me osobne nikdy nikde neprasknul natoz ve svaru a barvy jsou prave stale a ne ze je ram jiny a kridlo take a kdyby to byli reciklaty tak by nato rozhodne firma nedavala certifikat o pravosti pokud muzu i ja jsem schopny Vam udelat cenovou nabidku a zalezi jen a jen na vas jak se rozhodnete umim byt i levnejsi nez nektera konkurence a jsem schopny i zkratit dodu dodani na polovinu
Z mé letošní zkušenosti můžu jednoznačně říci: Nebrat nejlevnější nabídky na plastová okna. Mně montáž prováděla firma ZTL Hranice, ale okna si nechala dělat u Svět oken z Valmezu, profil Gealan IQ8000. Bohužel svařují těsnění spolu s rámem, takže vám rohy nebudou dobře těsnit - poznáte to hlavně při větším větru. To zpracování rohů oken a těsnění si pohlídejte a nechte si ho ukázat! Jakmile narazíte na svařované těsnění, běžte od toho. Dále jsem reklamoval vadu upevněnní středového sloupku u dělených oken. Prostě přimontovali středový plastový sloupek a nezájem, že mezi hlavním rámem a sloupkem je malá škvírka, kterou táhne. Museli ji montážníci zadělat silikonem. Děs... Jako ano, vzal jsem levná okna, neměl bych se divit. Ale sakra i levná okna musí být přeci fuknční. Po bitvě je každý generál, ale musím říci, že teď bych si raději připlatil. Jo a i těsnění na oknech se svařovaným těsněním společně s plastem jde vyměnit! Práce je to méně příjemná, ale jde to. Pokud už náhodou někdo vezme okna se svařovaným těsněním, po záruce ho může vytrhat, v rozích odbrousit, drážku si zde případně vyfrézovat a nasadit těsnění nové.
Doporučil bych nejprve promyslet, jestli opravdu chcete jít cestou ovce a jít za stádem, co má plastová okna.
Plastová okna nemají zrovna moc výhod - jsou nepatrně levnější, snášejí dobře i tragické vnitřní klima a nemusíte se o ně starat do doby než Vám je za pár let zničí UV-čko. Na druhou stranu mají malou životnost, není možné je jakkoliv opravit, většina z nich jde zvenku otevřít aniž by bylo třeba je zničit, jsou slušně řečeno "dosti neestetická" a mají velkou tepelnou roztažnost (tzn. na jižní stranu není vhodné osazovat jinou barvu než světlou a ve velkých mrazech občas praskají).
Pokud Vám ale nevadí vše, co s plastem souvisí, tak dejte na to, co tu už padlo - není zas až tak důležité, kdo okna vyrobí ani i z čeho jsou (i z recyklátu se dají udělat kvalitní výrobky, ale jsou celkově větší požadavky na technologickou kázeň při výrobě i montáži), ale vzhledem k jejich mizerné mechanické odolnosti je nutné je řádně namontovat.
já si nemyslím, že tím že si někdo vybere plasťáky, musí být zákonitě ovce... myslím, že to co tu popisujete je spíš záležitost nekvaltiních oken, které jsou takhle defektní, ale jinak já mám udělaný plastový okna (dělaný u vekry) už přes 15 let a ještě se mi nic z věcí co popisujete nesalo. Neříkám, že plastový okna, je nějaké úmělecké dílo, ale za dobrý peníze odvedou dobrou práci a co si budem vykládat, na panelácích asi toho umění není třeba... Ale jinak souhlasím, špatná montáž může udělat neplechu...
Ahoj dobrý rozhodnutí, plasťáky máme doma taky a opravdu je znát, když se tomu bydlení takhle pomůže, nehledě na to že hluk od silnice je úplně pryč. Já si myslím, že celkem ověření jsou u vekry, nebo to soudím podle toho co jsem hledal a vybíral já. Sám jsem si je od nich nechal dělat, jen jsem měl tak půlku oken co ty potřebuješ, ale a za dobrej keš. Ale zkus se zeptat ve svém okolí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.