Namáčet čočku před varem?

Od: Datum: 04.02.16 18:16 odpovědí: 10 změna: 04.02.16 22:07

Ahoj, chtěla bych vědět vaše názory na vaření čočky. Před varem ji namáčíte (jak dlouho?). Vaříte čočku v té samé vodě, v níž byla namočená (pro lepší chuť), či v nové vodě?

Díky za odpovědi


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jmlc®
Datum: 04.02.16 18:17
avatar

namočím večer, před polednem dám do nové vody

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 04.02.16 18:26
avatar

Souhlas a luštěniny se mají slévat a dávát do čisté vody. Výjimku v době máčení je červená čočka, stačí hodinka.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.16 18:27
avatar

Ahoj, jak kterou,

klasiku hnědou namáčím tak na tři hodiny pak vařím v téže vodě s šalvějí, koř.zeleninou a kouskem zázvoru.

Francouzské zelené stačí tak hodina, stejně tak černé, zvané beluga, červenou nenamáčím vůbec.


doplněno 04.02.16 18:35:

...a solit až po uvaření...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.16 18:42
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.16 18:48
avatar
Staré kuchařky praví vodu neslévat. Vařit bez soli. V tlakáči 15min.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.16 20:08

"Staré kuchařky" a v tlakáči *zed*

Dobromila se asi může uřechtat *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.16 22:07
avatar
Nemyslím kuchařky z roku 1850, ale ona kuchařka z 70 let taky není zrovna výstřelkem moderní gastronomie a papiňák měl kde kdo.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.16 18:48
avatar

Nenamáčím, přeberu, operu, dám vařit se zeleninou a bramborem, osolím, po uvaření cca za 30min. přidám cibulovou jíšku, strouček namačkaného česneku, majoránku. Kdo chce přidá si do talíře trochu octa. Červenou vařím jen na salát a ta bez namáčení je uvařená za 15 min.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: adam®
Datum: 04.02.16 18:49
Odjakživa večer před vařením namacime.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.02.16 18:50
avatar
Osobně většinou zapomenu namočit (na té co kupuje manželka je psáno že den předem namočit) a dám do vody max hodinu před vařením, vaří se v jedné vodě.Jak dlouho vařím nevím,v průběhu zkouším a když mi přijde akorát tak tepreve ochucuji (sůl,citr.štáva,ocet a tahuštuji,většinou dělám jíšku,výjímečně kupovaná ( s ní je to trochu rychlejší)Zdroj-moje odpo v minulém dotazu na toto téma : https://www.poradte.cz/nejen-…jak-dlouho-se-vari-cocka.html
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.