Nejste přihlášen/a.
Budeme muset v dohledné době koupit ledničku s mrazákem dole.Výška asi175,185 cm.Poraďte jakou značku a jestli je lepší 1 kopresor nebo 2 komresory, a na co si dát pozor.Díky
Máme tři roky Electrolux a jsme spokojeni. Před koupí jsem prošel několik obchodů a ptal jsem se na spolehlivost a jako hodně spolehlivou mi ve více obchodech poradili právě Electrolux. Vzali jsme kombinaci 175 cm na výšku ve třídě A+ (0,75 kWh/den), které dnes odpovídá model ERB 34003.
Zajímavé je, že jsem měl půjčený měřič spotřeby a opakovaně jsem jí naměřil 0,56 kWh/den, což odpovídí třídě A++. Lednička přitom stojí v rohu panelákového kumbálu bez okna. Jediná úprava je nalepená stříbrná "fólie za radiátory" v místě za kompresorem a nahoru do poloviny chladící mříže. To abych ještě víc tepelně odstínil nejteplejší a nejstudenější místo ledničky - mražák a kompresor. Bohužel nemám změřenou spotřebu bez této úpravy, takže nevím jestli to je tím nebo jestli je lednička sama o sobě tak skvělá. Mimochodem 15 let stará dvoukompresorová kombinovaná lednička IAR stejného objemu má 1,52 kWh/den a navíc stojí v chladnější místnosti.
Každopádně pokud nebudete mít často prázdný mražák, doporučuji koupit jednokompresorovku. To mi radil i kamarád servisák a prodejce chladící techniky. Technicky totiž lednička zastará dřív než se pokazí - viz. spotřeba u 15 let staré IAR-ky. Proto utrácet víc peněz za dva kompresory, u nichž se konce životnosti asi nedožiju, je pěkná hloupost.
Já jsem si před 5lety koupil lednici ARDO a při rozbalování mě překvapil kompresor je zn. Elektrolux. Doporučuji proto Elektrolux. Myslím, že jednokompresor je ideální už z hlediska nižší spotřeby el. energie vč. nižší pořizovací hodnoty výrobku s životností max. 10-20let. Nevýhoda jednokompresoru je v hluku, když se mezi mrazákem a lednicí vyrovnávají tlaky. Tento jev se možná neprojevuje u všech lednic, nicméně je lepší na to upozornit.
Dvoukompresorové kombinované chladničky už prakticky neexistují. Dělají se jednokompresorové a ty lepší mají rozdělovací ventil pro samostatné okruhy mrazáku a chladničky a tím pádem nezávislé nastavení teplot v obou prostorech.
Elektrolux group zahrnuje mj. i značky AEG a Zanussi, takže většinou je to stejně made in Italy, jen si hodně připlácíte za značku. Italská bílá technika vládne evropskému trhu a je většinou dostatečně kvalitní a má dostupné náhradní díly. Každý servisák potvrdí, že se kazí všechny značky, takže doporučuji výběr provést tak, že si určíte parametry a pak si dosadíte odpovídající typy, no a pak je porovnáte podle ceny.
Že tady nikdo nejmenuje značky, vůbec špatný pocit nemějte. Na značce zas až tak nezáleží, Jsou všechny na stejné úrovni a odpovídají tomu, co inzerují.
Srovnejte spotřebu, možná, že se koukněte na uváděnou hlučnost a tím to končí. V každé značce můžete trefit na nevydařený kus. Ale jak píší kolegové, že když v mrazáku není nic, tak si myslím, že je tam vždy u všech narváno. Každý z nás trefí na cenové akce a nezaváhá.
Nemá cenu vybrat dvoukompresorovou. Je dražší a má větší spotřebu. Raději do vyhledávače zadejte lednička a vybírejte firmu, která má nejlevněší zboží a nejlevnější dopravu až do domu.
Hodně štěstí při nákupu a ať vám mrazí s malou spotřebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.