Nejste přihlášen/a.
Já s dcerkou máme lehké spaní a jak prší, nemůžeme spát. Parapety jsme sundali, ale příští rok nám firma bude náš dům zateplovat polystyrénem a budou se dávat i nové hliníkové parapety. Když se parapety položí jen na ten 15cm polystyren, budou z nich zase "bubny." Jak to vyřešit, na co je položit? Také pod ložnicí máme garáž a nad ní je plechová stříška upevněná na železných konzolách, také budí...Děkuji moc za rady, přece v noci pršívá. Kdo nemá lehké spaní, tak to asi nepochopí. Můžu být sebevíc unavená, bubnování deště mě stejně vzbudí a nenechá usnout.
máme na oknech truhlíky s kytkama celoročně přes celý plech - v zimě mám v nich napíchanou suchou vazbu a větve smrku a borovice -a nikdy mne déšť nevadil - nic není slyšet, pokud tedy nebubnuje do skel...
doplněno 14.07.15 14:12:jediná nevýhoda je, když hodně leje jsou zacakaná ona od zeminy z truhlíků- ale to se přežije
Oboustranou lepici paskou nalepit nejakou penovou plastovost, treba molitan.
doplněno 15.07.15 16:44:Hruby molitan, jako je v nekterych vysavacich filtr tesne pred motorem.
Vyhnul bych se nasákavým materiálům jako je molitan nebo koberec, jak tady někteří radí. Neznám Vaše podmínky, možností je pochopitelně víc. Gumová podložka, různé plastové rohože, prkna z exotických dřev atd.
DĚKUJI VŠEM MOC ZA SNAHU PORADIT! Až se budou dělat ty parapety, nalepí se tou málo expanzní pěnou na podklad a pak to vidím na nějaký ten umělohmotný trávníček nebo rohož. Trávníček je zelený, to by dost zářil, ale nějaká šedá rohož by nemusela tolik esteticky vadit. To je pro nás nejpřijatelnější řešení. V paneláku jsme si na parapet nalepili bublinkovou folii, moc pomohla. Netušila jsem, že je více lidí, kteří tímhle "syndromem" ) trpí. Taky by už někdo mohl na to vymyslet nějaký patent, nějaký hluk požírající parapet, že? Znovu díky - a všem co nejklidnější spaní!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.