Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Déšť bubnující na parapety budí

Od: maminecta odpovědí: 19 změna:

Já s dcerkou máme lehké spaní a jak prší, nemůžeme spát. Parapety jsme sundali, ale příští rok nám firma bude náš dům zateplovat polystyrénem a budou se dávat i nové hliníkové parapety. Když se parapety položí jen na ten 15cm polystyren, budou z nich zase "bubny." Jak to vyřešit, na co je položit? Také pod ložnicí máme garáž a nad ní je plechová stříška upevněná na železných konzolách, také budí...Děkuji moc za rady, přece v noci pršívá. Kdo nemá lehké spaní, tak to asi nepochopí. Můžu být sebevíc unavená, bubnování deště mě stejně vzbudí a nenechá usnout.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakojaaa
hodnocení

3x

Máme parapety na betonu (panelák) a taky bubnují. Chce to utlumit zeshora. Dá se na to použít třeba pruh koberce nalepený na parapet.

hahanaj*
hodnocení

3x

máme na oknech truhlíky s kytkama celoročně přes celý plech - v zimě mám v nich napíchanou suchou vazbu a větve smrku a borovice -a nikdy mne déšť nevadil - nic není slyšet, pokud tedy nebubnuje do skel...

doplněno 14.07.15 14:12:

jediná nevýhoda je, když hodně leje jsou zacakaná ona od zeminy z truhlíků- ale to se přežije

Déšť bubnující na parapety budí

Hahanaj, to je krááása. Co v truhlíku všechno máte? Prosím zleva doprava *palec*

hahanaj*

batát ,diascie- lilek jasmínolistý, batát, diascie a batát*smich*

hahanaj*

tady už se to trochu rozrostlo a to bílé je sněhová lavina

Déšť bubnující na parapety budí #2
Déšť bubnující na parapety budí #3

Hahanaj, děkuji. Napíšu si to do kalendáře na poslední list. Až budu kupovat nový, přepíšu si to do předjarního měsíce a už budu vědět. Mám muškáty, letos mimořádně vyvedené, ale už bych moc ráda i něco jiného. *palec*Máte to opravdu velikou parádu!

hahanaj*

díky - no po dlouhých muškátových letech jsme se rozhodla pro změnu...

ju*

Velmi pěkné...

hodnocení

2x

nechte si nainstalovat předokenní rolety, a nejen že utlumí hluk deště ale jako bonus budete mít v noci uplnou tmu...

nebo na parapet dejte truhlik s kytkou a ta hluk bubnování také ztlumí

hodnocení

1x
tazatelka neuvádí, či se jedná o déšť jako takový, nebo jednotlivé možná i větší kapky vody
... jemný déšť opravdu uspává a je příjemný, ale velké sem tam jednotlivé kapky mohou při dopadu na parapet dělat dobrý kravál... otázka je, jestli ten parapet je dobře upevněný, já osobně bych ho přilepil k podkladu co největší plochou, aby při dopadu kapek nerezonoval... přitom působí jako ozvučnice... vzpomeňte si, jaký dělá kravál proud vody do nerezového dřezu, který není podlepený nějakým tlumičem...
už se to tu jednou řešilo... navrhoval jsem na parapet nainstalovat nějakou šikmou plochu, (od okna se spádem směrem ven, aby kapky vody nedopadaly kolmo, ale šikmo), po které kapky sklouznou...
Plech, plexi, sklo, fólie, co Vás napadne a co dokážete zmajstrovat.
Další možnost je namontovat zvenku do horní části okna nějakou šikmou širší markýzu nebo stříšku, která déšť nebo kapající vodu zachytí a odvede dále od vnější roviny parapetu, tak na něj nebude voda padat a nebude hluk, který Vám vadí...
Už to tu párkrát bylo
poradte.cz/...
poradte.cz/...

uska*
hodnocení

0x

Co si spíše nechat vyměnit okno nebo skla - trojsklo, něco proti hluku atd do ložnice?

pee*
hodnocení

0x

OT: Při dešti se nejlípe usíná :) *palec*

hodnocení

0x

Oboustranou lepici paskou nalepit nejakou penovou plastovost, treba molitan.

doplněno 15.07.15 16:44:

Hruby molitan, jako je v nekterych vysavacich filtr tesne pred motorem.

hubas*

Vyhnul bych se nasákavým materiálům jako je molitan nebo koberec, jak tady někteří radí. Neznám Vaše podmínky, možností je pochopitelně víc. Gumová podložka, různé plastové rohože, prkna z exotických dřev atd.

mělá tráva-))

bruno*
hodnocení

0x

Jedině molitan, případně jiný podobný měkký a nasákavý material. Kapka dopadne, nebouchne, odteče...

Kdyz se molitan "nacuca" tak budou kapky pleskat mosto bubnovani. Lepsi je pouzit material ktery kapku "rozbije" a ze ktereho voda rychle odtece.

hodnocení

0x
Mám parapety z umělého kamene a nic nebubnuje, proto jsem nechtěl plechové. :)

maminecta
hodnocení

DĚKUJI VŠEM MOC ZA SNAHU PORADIT! Až se budou dělat ty parapety, nalepí se tou málo expanzní pěnou na podklad a pak to vidím na nějaký ten umělohmotný trávníček nebo rohož. Trávníček je zelený, to by dost zářil, ale nějaká šedá rohož by nemusela tolik esteticky vadit. To je pro nás nejpřijatelnější řešení. V paneláku jsme si na parapet nalepili bublinkovou folii, moc pomohla. Netušila jsem, že je více lidí, kteří tímhle "syndromem" :)) trpí. Taky by už někdo mohl na to vymyslet nějaký patent, nějaký hluk požírající parapet, že? Znovu díky - a všem co nejklidnější spaní!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]