Nejste přihlášen/a.
Chci si svépomocně udělat samonosnou zatahovací vstupní bránu na pozemek ( 4,5 m šířka )Můžete mě doporučit nějakou web stránku nebo poradit jak na to .
Omluvu tazateli za zniceny tema 25 gowron.
puvodni tema zde
poradte.cz/...
Omluvu tazateli za zniceny tema 25 gowron.
puvodni tema zde
poradte.cz/...
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
tesyk*
0x
Já jsem si zatahovací bránu dělal někdy v roce 1980. Bylo to jedině svépomocí a funguje dodnes. K pohonu jsem použil starou šnekovou převodovku z míchačky na beton a řětězový pohon. Ten byl sestaven z několika řetězů z jízdních kol. Brána sama o sobě pojíždí po L profilu postaveném hranou nahoru. Vzhledem ke klimatickým podmínkám v Praze s tím nemám žádné problémy ani v zimě. Dělal jsem to ale i kamarádovi na horách a tam se tento způsob neosvědčil, protože měl špatně, respektivě vůbec, odvodněný prostor pojezdu brány a zamrzající voda mu tu bránu vždy vyhodila z kolejničky. Proto se to pak řešilo tím, že celá mrtvá část brány byla schovaná v krytu a živá část neměla žádnou podpěru. Tahle konstrukce ale potřebovala značnou protiváhu, ale pak jí nevadil ani metr sněhu.
tesyk to je výborný.Jednoduchý,laciný,na koleni vyrobitelný.Ještě se k tomuhle vrátim tak v dubnu nebo květnu.Pro zajímavost dodám,že sem viděl v Mikulově(nebo tam někde okolo)bránu asi dvoumetrovou a ta jezdila na kolečkách v šíně,kerá se nakláněla doprava nebo doleva.25gowron už stojí frontu v Tescu![*smich* *smich*]()
mato*
0x
Děkuji všem za Vaše odpověďi, Tesíkovi i za fotografie. Bylo to zajímavá diskuse, ale mě stačil odkaz na web. stránku, kde bych se dozvěděl bližší informace ( materiál, upevnění motor atd...) Myslím si, že jsem dost šikovný,mám potřebné nářadí a pomocí dobrých nápadů, informací si to dokáži udělat sám.Během této diskuse jsem si sám našel tyto odkazy :
have.cz/...eurobyt-cb.cz/...
redoma.cz/...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]