Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samonosná zatahovací brána

Od: mato* odpovědí: 19 změna:
Chci si svépomocně udělat samonosnou zatahovací vstupní bránu na pozemek ( 4,5 m šířka )Můžete mě doporučit nějakou web stránku nebo poradit jak na to .

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

25gowron*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Tak to je tezky, kdyz jsi nenapsal odkud jses, ale doporucuju ti si na to sehnat firmu , i kdyz nejake veci si muzes udelat sam - treba základy. A mas sanci to stihnout jeste letos - zima zatim stavebnikum preje :)
Tohle je tzv.zabitá otázka.25gowron k čemu chceš vědět lokalitu tazatele?Díru v zemi zaplácanou betonem víme všichni.:P
25gowron*
To bych nesouhlasil , nejde o zaplacani diry , pokud je tazatael sikovnej, tak mu staci si nechat udelat branu od nejake firmy, (pochybuju ze si nekdo udela branu a motor ...) kterou je dobry najit podle lokality , nevim k čemu by byla plzenska firma nekomu z olomouce... Od nich se samozrejme se dovi jak musi byt udelany zaklady (hloubka, sirka, délka), kde musi byt ulozeny sloupky atd .. ( formou výkresu). Kdyz udelam vykop dvacet cisel hlubokej, a nak soupnu kolejnici a zaplacam betonem ...tak to asi moc nevydrzi ...
To bych nesouhlasil zas já.Tazatel jasně napsal,že si to chce udělat sám,pokuds to nepochopil.Ale chce k tomu nějakou radu.Rada tvoje je vzít firmu.Proč se teda tazatel ptal?Chtěl nějakou web stránku se zkušenostma.Ne firmu!Podstata tvý rady se jaksi ztrácí.Jestli k tomu můžeš říct něco podstatnýho,udělej to.Jinak nech prostor pro lidi,kerý k tomu maj co říct.Proto otázku opakuji na jiném místě.
25gowron*
Uz vidim jak nekdo bere plechy , nastriha, svari ... atd . - nekdo by to zvladnul(nechci urazit tazatele) ...dobře uznávam
Ale chci videt jak si postavi ELEKTROMOTOR!*stop**stop**stop**stop**stop**stop**stop**stop**stop*
Proste tvrdim ze výkopové a zednické práce si může udělat sám , ale tu bránu musí někde koupit!
A asi to nebude v Tescu! Kdyz uzivatel napise sem z Brna .. tak mu najdu firmu ( nebo více ) ktera vyrabi brany ...! A pak se s nima domluvi!
Ty furt přehlížíš to,že se to má realizovat svépomocí.Už se chytáš beznadějně jediný věci,kerou bude třeba koupit hotovou-motor.Ještě že tu nebylo zmíněný osvětlení,tlačil bys aj na žárovku.Domníváš se,že člověk,kerej si chce udělat výše zmíněnou bránu,by do toho šel bez zkušností se svářením?Nechci bejt zlej, ale co tě živí?Za kterejma firmama stojíš,že si dovolíš pohrdat klasickou českou šikovností?Pokud na to míníš odpovědět,dej to na diskuzi!
25gowron*
Nehodlam zakladat diskuzi , a dale budu reagovat pouze na tazatele!
V žádném případě nechci urazit tazatele tim ze rikam ze to nezvladne, pokud ano tak se mu hluboce omlouvam ..a venuju veskery mozna cas hledanim navrhu.
A nejde jenom o to jenom umet svaret, ale o vice cinnosti Plechy musis nastrihat, ohnout .. pokud nechces mit svar na kazde hrane... zkus zau vazovat jak udelat kolejnici ... a dobre motor koupis, ale od koho? od jake firmy? HA
Nepsal bych to pokud bych nebyl presvedcen o to m ze je to spravne , A pokud zakladas nove tema umisti tam cestu k puvodnimu .*stop*
Opravdu si myslíš,že nejde věc vyřešit bez tvých doporučení firem?A mohl bys tedy konečně odpovědět na původní otázku?Mohl bys tedy doporučit technologii pro celou realizaci?Nebo alespoň doporučit,jak bylo původně žádáno,nějakou webovku? Zatim to totiž působí tak,jak bys nabíd vaření kafe:proč si doma vařit kafe,když je sotva padesát kiláků daleko kavárna.:P
25gowron*
Mohl jsi to udelat sam, takhle akorat furt jedes dokola svou , bezvyznamny kecy.
Pochop to, treba kdyz zacnu stavet dum tak si taky nezacnu vyrabet cihly...
Kdyz chci vytvorit elektronicky obvod tak si taky nevyrobim diodu ATD.
Nezbývá ti nic jiného nez uznat spravnost me odpovedi!
25gowron*
Jeste jedna vec, aby sis nemyslel ze tu placam nesmysly, tak mam s tim skusenost! Nemuzes rikat nekomu vykopej tohle, tady na te strance mas vykres a ses vysmatej ...
ALE
Kup si branu od spec. firmy (nebo nech vyrobit ), a pokud nechces aby ti ji instalovali ... psal sem to vyse ..
Omlouvam se tazateli za formu odpovedi, ale někdo nechape ze se nektere veci nedaji zrovna lehce udelat v garazi , pokud kibic umis udelat elektromotor, tak se ti omluvim!
Ty neplácáš nesmysly,ty neřikáš nic.Si zdeformovanej koordinací všemožných řemesel či firem jejichž podstata ti naprosto uniká.Omluva je na místě.Umíš snad ty vyrobit motor na koleni?Za vším vidíš jen možnost dodavatelských firem a tak si myslim,že si firmu pozveš i na zavěšení obrázku.A to sem docela jemnej.
25gowron*
Poradil si nejak ty? NE
pokud by tazatel byl proti zalozi tema znovu sam ... akorat sme zde udelali peknou hadku - diky tobe .
Pletes se do veci, ktery si nikdy nedelal, ja ano *stop* .Jedinej kdo zde zatim dal nejaky navrh sem byl ja, ty jsi akorat vse zpochybnil, misto toho si mohl najit neco, kdyz tomu tak rozumis! A pokud se chces dale hadat tak odpovez.
bolek*

Na první přiblížení třeba altoma.cz/... Pha, HB, jsou tam i ceny, ale firem je jistě plno. Známý si postavil posuvné otevírací dveře na kolejnici, mají sklon asi 10° , horní hrana vodorovná, spodní zkosená. Když přijede akorát cvakne na servo, které se uvolní a povolí západku, vrata vlastní vahou sjedou po kolejnici dolů. Pak vjede autem dovnitř, vysedne a zase je ručně natáhne. Ale trval na tom, že nechce el.pohon.

Já sem nakonec volil cestu k novýmu položení stejný otázky a dostalo se mi od tesyka perfektní odpovědi,kerá bude v budoucnosti ještě rozvinuta k dalším podrobnostem pro realizaci pomocí vlastních možností. :)
slonbonjohn*
No, docela jsem se pobavil diskusí mezi DĚKANEM a DOCENTEM, zřejmě jim sbírání bodů zatemnilo mozek.
Nikde v původní otázce není řeč o X-krát zmíněném plechu či elektromotoru.

laden*
presne tak.byt adminem tak jim ty body seberu bo semi zdá porušili pravidla a nevyjadrují se k otazce.hadají se mezi sebou. podle meho bych udelal výmaz jejich hadky a body dolů!
kdo je pro at napíše do volné diskuse.
K te brane,dělám ted u zámečnické firmy a na podzim jsme dělali nesená vrata 8m x 1,80m.
konstrukce byla z profilu jakl 80x40mm. k té se zespodu přivařil Cprofil. do země se udela konstrukce ktzerá se zabetonuje a k ní se přišroubují nosná kolečka.většina komponentů je treba koupit. hlavně ten c profil! jestli je tazatel zručný a má šikovného pomocníka tak se to dá zvládnout svepomocí. jen motor kolečka a ozubené lišty jsou asi nejdražší položka.
jinak tu je odkaz na jednu stranku kde si myslím tazatel nejde informace které hledá.
jinak do vyhledávače stačí zadat nesené brány
tady je zběžný planek.
robinson.cz/...
25gowron*
BODY DOLU SEBERTE JIM JE ... :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
nechci se bavit o detailech nasi hadky .. z odstupem doby, uznavam kibicovu pravdu ...
Vubec mi nebude vadit kdyz se tohle smaze , mozna prave naopak ... tech par bodiku ... no nevim jak ty ale my uz jsme vyrostli z nakej bodiku ... - tebe to jeste ceka jak je videt ...
jen me trosku pozastavuje dementnost tve reakce na rok starou diskusy ...
laden*
píše se rok 2007 a tato diskuse byla založena v lednu 2007!
a se zbíráním bodíků jsem vyrost daleko dříve jak ty! podivej se od kdy jsem registrován!
jsem registrován skoro od samého začátku tohoto webu.
P.S. omlouvam se za nevěcný příspěvek k tematu.
25gowron*
píše se rok 2007 a tato diskuse byla založena v lednu 2007! - >no dobra , ale stejne je to uz pase ...
a se zbíráním bodíků jsem vyrost daleko dříve jak ty -> ani nahodou, to bys nemel zajem o zalozeni diskuse o odstraneni nasich bodu ... proste to popiras zajmem smazanim par bodiku ...
jsem registrován skoro od samého začátku tohoto webu. -> jedna vec je registrace a druha aktivita ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]