Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba při spárování?

Od: toytoy odpovědí: 8 změna:

AHoj všem. Spároval jsem svépomocí dlažbu na schodišti v interiéru. Namíchal jsem spárovačku, vzal gumové hladítko a šel na věc. Vše šlo v pohodě, ale po práci byly schody totálně (zasrané) od lepidla a když jsem to pak myl houbou, vůbec to nešlo dolů (čistil jsem to asi 2 hodiny 6 schodů

Když jsem to zkoušel omývat ihned po aplikaci spárovací hmoty, tak mi zase houba moc prohlubovala spáry (vymývala hmotu ze spár) Jak se toto správně dělá?

A další problém je, že někde mám spáru krásnou a někde je vidět, že jsem asi prstem víc tlačil a je tam větší prohlubeň.

Díky všem za komentáře

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobry den, ano, jsou to chyby pri sparovani. Ja sparuji jen po castech tak, by jsem dlazbu stacil umyt, nez zaschne. nejsem profik. Takze zasparuji nejakou plochu a pritom kontroluji, co dela sparovacka na dlazbe, kdyz mam pocit, ze zasycha, tak ocistim nejprve dlazbu, spary zatim necham. Pro zavadnutni ve sparach nejprve cistim an koso, tj, nejedu ve smeru spar, ale pres ne, tak se tolik nevymyje.

Jestli se Vam podarilo sparovacku zatlacit, tak jste ji tam nedal dost. Sparovacku si pripravuji spis hustejsi a potom poradne zatlacim gumou. Prstem nezacistuji, na to staci ta houba.

Pise se to i treba zde:

ceskykutil.cz/...

toytoy
hodnocení

Děkuji vám za odpověď, příště tedy zaspáruji kousek a ihned dlaždice umyji, protože to drhnutí zaschlého lepidla je očistec. Včera jsem se s tím patlal do devíti večer a úplně zpocený, bolavá záada...hrůza.

Jeste me napadlo, ze obkladac mi doporucil cistit vodou s octem, pry to jde lepe umyt

toytoy
hodnocení

Ještě by mě zajímalo, jestli se spára zarovnává prstem ihned po aplikaci hmoty nebo se nechá nejprve mírně zavadnout a zda existuje nějaké udělátko na to zatlačování spáry, páč já kdyžž to dělám prstem, tak ho mám po nějaké době rozfiknutý o hrany obkladaček.

ben®

Dobrý den, podívejte se také na diskuzi viz odkaz - tam se radilo hodně (a dobře). Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 23.03.15 11:09:

Nemáte zač.

toytoy
hodnocení

díky za odkaz.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím , by mne zajímalo jakou používáte spárovačku. Já natáhnu celou koupelnu a pak ještě musím čekat , než to začnu vymývat. Nejlépe gumovým hoblem a pod ostrým úhlem to tam pořád vtlačovat ( jak když plníte jitrnice :) ) Když vymažete asi tak 0,5 m2 tak se k tomu vrátit a hoblem všechny zbytky spárovačky stáhnout , aby jste si potom usnadnil čištění. Důležité je potom odhadnout tu dobu kdy do toho jít s houbou. Já to dělám asi tak když už je spárovačka tak 1cm od spáry vyschlá -prach. Používám molitan na hoblu - měkčí -hlubší spáry . Tvrdší - mělčí spáry. Ze začátku přes spáry zešikma -to už tady kolega psal ( tím vyrovnám víšku a celistvost spáry ) a při posledním umývání , když už je spárovačka ve spáře trošku víc zaschlá , tak jedu opatrně houpou po ní a tím ji vyhladím. Vůbec nepoužívat prsty ,dřívka , tužky a tak pod. to je nesmysl. To by už profici obkladači byli samá kost.:) Ben tady dával odkaz kde je na fotce hobl , který se používá ( modrý) Na malé kousky ,opravy a pod používám na umývání i houbičku na nádobí. Ale už to mám v ruce. Nakonec se ve přeleští hadrem. někdy bývají dobré návody na you tube .zadat třeba spárování dlažby. Přeji pěkný den.

toytoy
23.03.15 12:04
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]