Nejste přihlášen/a.
Co je lepší použít na spárování? Obr. 1 nebo obr. 2? Díky
Dobrý den, podle druhu spárování si můžete pořídit i kovovou spárovačku. Jinak bych volil z obrázků ten druhý. Zdravím!
Profíci viz obr. 1. amatéři obr 2.
doplněno 15.03.15 15:59:Jj Pfpetr-to co jste dal odkaz ,tak s tím jsem taky dělal.Nyní kolegové dělají s tím silikonovým ospbně jsem ještě nezkoušel.Ale jinak jak píšeš s tím dř.držadlem letělo. do koše!
Jinak v učení koncem 70 jsme měli gumu tl asi 2-3cm x15cm x 25cm -prý se dávala do základů pod buchary aby se nepřenášeli vybrace a ta byla super!
Kedare ten dotaz je od profíka? Dle mne se tím tazetel nehodlá vydělávat ale jen domů na jednorázovou opravu!
přesně jak píše diesel s tu gumu ve dřevě jsem zkoušel tak 5min a letěla . To druhé vypadá dobře ale roky jsem spároval tímto hladítkem bat-naradi.cz/...
doplněno 15.03.15 16:17:diesel souhlas. Ono se těch ušetřených 80 kč může dost nevyplatit v podobě špatných spár s prohlubněmi na které se pak dotyčný bude pár let dívat. A je to téměř neopravitelné. Není to ani tak o materialu ale o velikosti toho hladítka takže i jak píše diesel tak větší guma s rukojetí udělá lepší službu. To dřevo s gumou je tak na opravu jedné dlaždice
Děkuji všem za odpovědi. živit se tím opravdu nebudu jen někdy z jara až bude počasí bych si rád položil dlaždičky na terasu a sháním, co nejlépe k tomu použít za cajky.
Naprosto s Vami souhlasim. Take jsem psal, ze se s tim vetsim dela lepe i z me zkusenosti. Profi by jsem to delat nemohl, nevidelal by jsem si hodinove ani na slanou vodu. Jako strojar mi vadi prave ty milimetry, takze jsem se s tim patlal dlouo a vysledek je uspokojivy. Na to lepeni dlazby a konecni vzhled ma podle meho nazorru vetsi vliv dobra priprava podkladu a take kvalita dlazby. Vzal jsem do jedne koupelny levnejsi polskou a tam mit dokonale spary nekde. Ozdobne obklady byly mensi, nez bez ozdoba podobne vychytavky. Navstekal jsem se dost.
Jinak profika jsem vyprovodil po tom, co mi na jedne zdi vyrobil u okna 30 cm ode zdi 7cm dorez. Opravdu to vypadalo desne. Nakonec jsem odloupal obklady a udelal sam tak, ze jsou na kazde strane dorezy stejne a vypada to daleko lepe. Bohuzel se mi nepodarilo sehnat obkladace, ktery by u toho premyslel. tenkrat jsem envedel, ze by pomohl kladecky plan, co by jsem mu nakreslil.
Zdravím , těžko říci , záleží na tvrdosti ( kvalitě ) gumy. Já používám typ č. 1 . Velice záleží na typu a hustotě spárovačky a samozřejmě také na šířce spáry. Na dlažbu bych doporučoval hustější spárovačku ale samozřejmě takhle se nedá vysvětlit jak by měla být hustá . Né to jenom tak zamáznout , ale pořádně ji tam vtlačit . Potom po zaschnutí ( těžko zase říci kolik - to je ta praxe - vyzkoušet na kousku) ji molitanem na spárovačky umýt. Měkký molitan - hluboké spáry , tvrdší mělčí spáry. napřed jezdit přes spáry zešikma a až při posledním vymývání jemně po spáře vyhladit. Jak tu někdo psal koncem tužky čí-co tak to je hloupost . Na dlažbu používat tmavší odstíny , nikdy né bílou. Hodně zdaru.
Právě jsem si přečetl , že ty dlaždičky mají být na terasu . Pokud je to venkovní terasa , nezakrytá , tak tam bych být váma si to nechal udělat od profika. To už je velká matematika a jak vám to podmrzne tak začnou kachle lítat ven. Každopádně flexi lepidlo a spárovačku a mazat i dlažbu zespodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.