Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palubkový podhled - parozábrana

Od: zdenekm® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

v místnosti v patře (nad je již pouze nevytápěný prostor) jsem strhl původní strop (palach + omítka), nyní tam tedy jsou pouze prkna na která se bude v létě zvrchu stříkat izolace (pěna). Chystám se udělat palubkový podhled a řeším jakým způsobem provést parozábranu - dát přímo na prkna, nebo na nějaký rošt? Raději bych přímo na prkna, aby došlo k co nejmenšímu snížení stropu, ale nevím jestli to něčemu nevadí. Pak jestli přisponkovat, nebo přilepit? Jakou parozábranu vlastně zvolit? Můžu mezi rošt pro palubky (tedy mezi parozábranu a palubky) nastrkat ještě 2cm poliš? Díky za případné tipy jak na to.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ddd
hodnocení

0x

Rozhodně rošt, parostěsku dávám vzdy min. 110g.

Poliš bych spíše nedával, když to v letě budete izolovat zvrchu...

parotěsku bych přechytil na prkna a pak udělall ten rošt. Hlavně, ať se nepropíchá..

hodnocení

0x

Zdeňku,

parozábranu přilepte přímo na prkna, pokud jí neproděravíte o prkna. Pečlivě přelepit, přilepit ke stěnám. Doporučiji kvalitnější Jutafol Al 150(170). Pak rošt (podlepit vruty) pro palubky. Proč pracně vkládat mezi rošt EPS? Musel byste si nechat spočítat izolační poměr mezi pěnou a EPS v poměru 5:1.

poradte.cz/...

Proč drahou pěnu, jakou, v jaké síle, s jakou lambdou a za kolik metr?

Děkuji

doplněno 05.02.15 08:42:

Zdeňku, nějak jsem se ztratil k místech izolace.

Parotěska je mezi přízemím a podkrovím, zde není žádná tepelná izolace?

Pěna bude v podkroví mezi krokvemi? Ale to nemá s folii nic společného, a budete míst spoustu tepelných mostů. můžete mne kontaktovat na vyřešení nejasností?

doplněno 05.02.15 09:09:

omlouvám se, nepochopil, pokud zašlete fotky na email, klidně probereme detaily. Izolace bude jen mezi krokvemi, nebo i pod krokví?

hodnocení

Díky za odpověď. No, prkna asi raději přejedu vibrační bruskou, abych se zbavil drobných zbytků omítky. Pěny bude cca 16 cm, takže poměru bych se nebál, spíš aby to nedělalo neplechu než tam ta pěna bude (nyní zvrchu položený heraklit, sílu bohužel nevím). Strop je maličký, takže trocha práce s vkládáním EPS mě nezabije.

Proč pěnu - budeme střechu dělat naopak než je obvyklé - máme funkční podkroví, které chceme zachovat (není možné přidat více izolace směrem dovnitř) a krokve i s příložkami které tam již jsou mají jen 16cm. Takže těch 16 cm chci využít pro co nejlepší izolaci. Navíc se mi líbí že to "vleze všude", perfektně se spojí s izolací stěn (EPS), nechutná kunám (které tu máme). Je toho víc. Byla mi doporučena tvrdá pěna (s uzavřenou buněčnou strukturou) s lambda 0,021.

doplněno 05.02.15 09:01:

Podhled budu dělat v podkrovní místnosti, kde je z jedné strany šikmina (OSB desky, parotěs, vata - půjde pryč) a ve zbytku místnosti plochý strop (podbití, trámy, heraklit). Izolaci budeme dělat mezi krokvemi a dál přes "půdu" (píši v uvozovkách, protože je to velmi stísněný prostor) - zvrchu na to podbití. Nepůjde jen o izolaci, ale komplet rekonstrukci střechy. Za tou OSB deskou sice je parotěska, ale zřejmě se mi na ní nepovede napojit - novou parotěsku tedy alespoň napojím na OSB desky - které mám natažené lepidlem a fajnovou. Doufám, že se mi to podařilo popsat srozumitelně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]