Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak lepit parozábranu na strop

Od: martinkutil odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dělám SDK podhled a potřebuji přilepit parozábranu (JUTAFOL REFLEX) přímo na strop (omítka, malba).
Zkoušel jsem Jutafol SP1, ale ta se obalí malbou a nedrží. S lepenkou "smotané hřebíky" je to o něco lepší, ale také to není ideální.

Chci se zeptat, zda by bylo možné zafixovat fólii třeba lepidlem na tapety? (nebo něčím jiným?).

Díky za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Martine, vím oč Vám jde, musíte použít nikoliv oboustrané pásky, ale

podobné na trhu:

stavmachem.cz/...

denbraven.cz/...

a další výrobce, přesně tak jako když lepíte folii na boční stěny..

martinkutil

Díky Milane za radu,

mám koupenou od denbravenu denbraven.cz/... na lepení parozábrany ke stěně. Ještě jsem jí nezkoušel a tak mě nenapadlo, že by to šlo použít i na lepení na strop. Sice to není ta verze PROFI, jak uvádíte vy, ale doufám, že bude fungovat taky.

hodnocení

0x
Proč potřebujete parozábranu lepit na strop? Jaký to má smysl?
martinkutil
hodnocení

No jednak JUTAFOL REFLEX lépe funguje, když mezi fólií a SDK je mezera.

a také chci použít podhledové bodovky a potřebuji mít od parozábrany a světlem odstup.
To, že se může nalepit parozábrana přímo na strop jsem se inspiroval na jiném fóru, ale navrhované lepící pásky nepomáhají...

hodnocení

0x

obalí se maltou --> To znamená, že strop se drolí?

Předpokládám, že jde o provizorní uchycení a pak se na strop přišroubují úchyty pro SDK profily a ty už potom folii udrží. Pak bych folii nelepil (jestli se strop drolí, tak to nepřilepí stejně nic), ale jen provizorně přichytil latěmi. A pokud se Vám nechce vruty či hřebíky folii proděravět, což by se pak muselo přelepit odpovídající páskou, tak se nabízí laťě podepřít vzpěrou do podlahy.

martinkutil
hodnocení

ano jedná se o provizorní uchycení, než přišroubuji přímé závěsy. Ale protože dělám všechno sám, ta potřebuji aby fólie na stropě držela (a byla i v rovině)

na stropě je oškrábaná malba, kterou jsem přetřel ještě penetrací, ale přesto se lepí na pásku

paw*

Jeste dotaz. Nad stropem je co? Dalsi obyvany prostor nebo uz jenom puda? Pokud je tam vytapeny prostor, tak je parozabrana zbytecna.

martinkutil
hodnocení

Nad stropem je nevytápěná půda...

jabraka*
hodnocení

0x

Dávat parozábranu přímo na strop je nesmysl.Parozábrana slouží k izolaci zateplovací vrstvy proti vlhkým parám,aby nedocházelo ke kondenzaci vody v izolaci.Pokud není strop tepelně izolován,je parozábrana zbytečná.

JABRAKA

Jardo, mýlíš se, zřejmě jen nepřesností v otázce.

Tazatel má nahoře nevytápěný prostor, takže to zateplí, nebo již má zatepleno. Proto musí být parozábrana na teplé straně.

I když je parozábrana ta nejlepší, tak dochází ke kondenzaci vlhkosti v izolaci. Jinak se poruší fyzikální zákony. Kdy by byl pak rosný bod?

Pokud není strop, nebo nad stropem, tepelně izolován,je parozábrana zbytečná.

Dovolil jsem si doplnit Tvojí větu, a určitě spolu v tomto souhlasíme.

martinkutil
hodnocení

Ano, pan Milan má pravdu, plánuji do budoucna zateplit strop (podlahu půdy), takže když dělám podhledy, tak podle všech informací, které jsem se dočetl je ideální místo pro umístění parozábrany právě zde ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jutafol

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]