Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit sklo na krbovkách

Od: jarka08 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den jak vyčistit sklo na krbovkách je hoodne začouzené a mokrým hadrem s jarem to vubec nejde děkuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Na to existuje milion prostředků. google.cz/...

Také můžete zkusit popel ze dřeva a použít jej jako mycí pastu.

hodnocení

0x

prý stačí namočit staré noviny, na ně nabrat dřevěný popel a tím to vyleštit. Já jsem líný, takže raději rozpálím kamna, oheň blíže ke sklu a za chvíli je vypálené do průhledna téměř dokonale. Spíš přemýšlejte proč je začouzené... tipoval bych, že kamna moc dusíte.

Když kamna neberou kolem dveří falešný vzduch nebo netopíš mokrým dřevem tak stačí je pořádně rozpálit a špína se žárem vypálí a zmizí i bez čištění.
jendad

Já bych to řekl to stejné co clayman® . Bud máte mokré dřevo , nebo nekvalitní krbovky . Dobré kamna i když je dusíte umí čistě hořet . Z komína se jen vlní a samozřejmě je i čisté sklo .

mart*
hodnocení

0x

zdravim ja bych moc popelem nedoporučoval čistit sklo podle mě je to nejlepší cesta k tomu jak si uspěšně poškrábat sklo než se dřevo z lesa dostane do vašich krbovek hodněkrát se dostane do kontaktu se zemí kde se na kuru nalepí ruzný písek hlina atd a při vysichání to ne vždy všechno odpadá takže pak máte v popelu i drobné zrníčka písku kterýma si šmudláte a brousite sklo krbu... takže za mě určitě ne popelem.

pepik*

Já čistím popelem asi čtyři roky a sklo je zatím v pořádku.Namočený hadr namočím do dřevěného popela a tím sklo vyčistím.Jar jsem zkoušel taky ale tím to nešlo.

hodnocení

0x

Zde je to probíráno.
poradte.cz/...

rv*
hodnocení

0x

Mám ho na 2 šroubky, které jednou za čas odšroubuju, sklo vezmu do sprchové vaničky a nějakým pískem z Lídlu na houbičce vydrhnu. Dělám to 5 let a zatím se ukázalo, že sklo je tvrdší než prášek. Dobré je i pořádně v krbu zatopit a špína na skle se spálí - teda kromě okrajů, ty čekají na sprchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]