Nejste přihlášen/a.
Potreboval bych opravit rovnou strechu garaze kde je uz hodne poskozena ipa a do garaze zateka,novy asfaltovy pas bych chtel prilepit lepidlem "lepidlo na asfaltové pásy za studena " a chtel bych se zeptat jestly se na lepeni pouziva stejny asfaltovy pas jako kdyz se ten pas tavi nebo nato jsou jine pasy? Betonovy podklad bych ocistil a dal lepidlo a potom prilepil jeto spravny postup nebo je nutna nejaka penetrace apod diky
Pkd je tam "IPA" (což je příliš všeobecný název pro izolační pásy asfaltové) tak bych nekupoval žádné lepidlo,ale nový pás jednoduše opět natavil! A pdk je celá špatná,tak rovnou celou střechu! Pkd jste starou špatnou strhnul,tak je možné napenetrovat penetrací Pentral ALP (speciálně na toto!)
Ps prohledejte toto fórum ,minulý či předminulý týden tu byl obdobný dotaz a někdo tam i doporučil nějaký nátěr na tyto střechy! Ana ta IPA pracuje a praská, ta barva to sníží!
doplněno 23.10.14 19:48:Lojzo-kudy bude zatékat pkd bude vše dobře svařené?Co jste písnul je nesmysl spíše záleží na kvalitě provedené izolace než na sklonu!
Nedelal bych to, neni to zrovna nejlepsi reseni, lepidlo nelepi , asfaltovy pas se neustale odlepuje.
Samolepici asfaltove pasy maji vetsinou,slabou textilni vlozku a jsou velmi tenke,trhaji se, podetrete li to gumoasfaltem muze se to v budoucnu odtrhavat i s nim, kdyz uz to nemim podetrit tak penetralem, ale samplepici pasy jsou zbytecna vrstva, jsou urceny k jinym vecem,
Novou asfaltovou lepenku (IPU) jedině vařit propan-nutanovým hořákem na penetrovaný beton. Pokud však ta vaše střecha nemá dostatečný spád, tak bude stále zatékat !
to aloisb, pokud jsou varné pasy řádně přivařeny, tak na spádu nezáleží.
Pokud je stávající vrstva nesoudržná, tak bych jí ztrhal, v betonu případně opravil odmrzlá místa, napenetroval např. penetrem, ne gumoasfaltem a pod. a navařil dvě vrstvy varných pásů.
Možná budete mít pravdu, když je střecha bez nějakých dalších prvků. Já jsem měl terasu bez spádu a byly tam zapuštěny sloupky pro zábradlí. Už jsem tam měl navařeny 3 vrstvy IPY a stále tam zatékalo. Tak jsem nakonec terasu zakryl střechou a udělal z ní ložnici a mám klid :o))
Sloupky dělávají neplechu, ale zase jen pokud není práce provedena správně. Častá chybaje, že trčí sloupek z betonu a k tomu se nějak přivaří nějaká ipa, styčná plocha mezi sloupkem a ipou je nepatrná, navíc ipa není pružná, tak dříve či později dojde k oddělení těchto matariálů. Kolem sloupků by měla být manžeta, plechová či plastová a teprva pak by to mělo být ovařené a raději než ipou, tak modifikovanými pásy, protože ipa není pružná a má snahu vlivem dilatací se od plechování odtrhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.