Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na parní čistič

Od: klaban* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, chci manželce k Vánocům koupit nějaký parní čistič. Má to smysl? Myslím jestli to opravdu funguje. Chtěli bysme tím čistit např. vodní kámen kolem kohoutků u dřezu a umyvadel, nedostupné spáry apod. Jde mi o to jestli to má účinnost nebo je to jen reklamní tahák. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
s parními čističi mám z minulosti rozsáhlé zkušenosti a podle mého názoru je to hodně nedoceněná věc hlavně díky tomu, že se s nimi lidi nenaučí správně zacházet. Myslím tím větší typy velikosti malého vysavače - ne ty malé do ruky - s těmi zkušenosti nemám, takže s těmi poradit neumím.
Přiznám se, že jestli umí parní čistič odstranit vodní kámen u kohoutků a z dřezů nevím - to jsem nikdy nezkoušel. Ale na co všechno se dá použít větší parní čistič, jaké by měl mít parametry atd. najdete v mých odpovědích tady, kde jsem se o tom poměrně rozsáhle rozepisoval.

klaban*
hodnocení

Díky všem z názory, vážím si toho.

junkers*
hodnocení

0x

Podle mě je to hovadina. Je to něco jako rychlovarná konvice s hadicí a dlouhým kabelem. Mě to nic nevyčistilo, pak to překáželo 1/2 roku v kuchyni a letělo to do popelnice.

sanyo*

Nejprve je třeba asi říci, co by jste chtěl s tím skutečně a do jaké míry čistit, protože takové ty některé parní domácí čističe jsou asi skutečně jen na nějaké to šolíchání, my jsme před lety koupili parní čistič zároveň s vysavačem v jednom , výkon je už o něčem jiném ( 1500 W) , ovšem přiznám se, že cena taky.. Ale čistíme s tím všechno, i prostor např. za radiátory, kam se s ničím nedostanete a nebo právě ty kachličky, sprchové kouty, staré smalty na vanách, okna , záclony a závěsy na visato, pečící trouby, a pod., ale prostě cokoliv.. Pokud jste např. kuřák, tak dnes si za tu cenu koupíte třeba min. 150 krabiček Marlboro a pod...takže asi tak... Před lety jsem kouřit přestal, tak jsem ženě koupil holt čistič a je to !

doplněno 12.10.14 21:30:

Pro magdon snad mohu doplnit, že to co tady popisujete, tak právě velmi horká pára a následné vysátí vysavačem je zřejmě to pravé... Jenže nedoporučuji vysávat vlhké věci klasickým vysavačem - čalounění, záclony a pod, to by asi dopadlo špatně. Na druhou stranu je však rychlejší asi záclony vyprat, čističem to jde velmi pomalu, i když klasické takovéto čistění jako prevence asi postačuje...My doma používáme ještě samostatný vysavač zn. R... úmyslně neudávám značku, máme ho už od roku 1996, uklidil jsem s ním 2 domy po stavbě, je fakt, že jsem sedřel všechny kartáčové hlavice, ale motor fachčí furt a jede jako S...a je fakt k nezaplacení..., všechno saje do vody, žádné pytlíky.., ten je na podobné věci úplně asi nejlepší a když máte k němu vodní čisticí nástavec..., jde to skoro samo.

hodnocení

0x

Nevím ,ale osobně si myslím že to nemůže fungivat jak ukazují. Možní ta pára špínu rozpustí ale co dál? nikde u toho nic není co by to vysálo ! možna klasika jako Wapka na auta. Tam tlak páry rozpustí špínu a současně spláchne ,ale třeba v kuchyni na dlažbě? jedině ještě potom na kolena a vytřít hadrem tu špínu do sucha.

Můj názor!

To by mě taky zajímalo. Copak dlažba v kuchyni, ta se dá snadno vytřít, ale kam se ztratí třeba špína ze záclon v obýváku? Nebo z čalounění křesla? Ta prostě "někam" zmizí? Reklamám z TV (nejen na parní čističe) nevěřím ani včerejší datum.

hodnocení

0x

Názory na účinnost a smysl parního čističe se různí. Proto než si ho koupíte, tak bych si jej napřed na pár hodin půjčil v půjčovně nářadí (např. OBI obi.cz/... a doma vyzkoušel co to opravdu umí, zda na to budete mít využití. Pak bych se teprve rozhodl zda koupit, či manželce udělat radost něčím jiným. Osobně pochybuji o tom, že tím jde čistit třeba vodní kámen nebo rez na sanitární keramice.

klaban*
hodnocení

No právě ten kámen bych si chtěl vyzkoušet. Ručně to dostávat je rasovina, tak jsem myslel, zda by to tímto nešlo rychleji a lépe. To vyzkoušení není asi k zahození

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]