Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střídavý Vypínač s dotnavkou

Od: albertt odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím o radu je toto dobře zapojeno, když chci dva vypínače s doutnavkou, aby signalizovali zapnutý stav. Pokud ne tak mě prosím opravte a omlouvám se že ty barvy vodičů nejsou podle barev, ale mě se jedná hlavně o to zapojení. A chci se zeptat zda je to správný vypínač Č.6S. Děkuji moc.

PS: Má to být vypínač ABB Tango

Střídavý Vypínač s dotnavkou

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je to celé špatně. Pokud chceš ovládat světlo ze dvou míst, potřebuješ dva schodišťové přepínače s doutnavkami a přepíná se jen fáze, ne nulák!
Už jsem ti to jednou psal
Schéma je na poradte.cz/... to prostřední zapojení.
Jsi laik, najdi si elektrikáře, to není sranda, ale ho život.
doplněno 01.10.14 15:55: Máš tu pod více nicky dost laických dotazů k elektroinstalaci. Elektrikář studuje základní teoretické vědomosti pár let a k tomu praxí pod vedením zkušených odborníků.
Ty si koleduješ o problém, buď úraz el. proudem, nebo škodu na majetku.
Divím se kolegům, kteří dávají přímo návody jak a co udělat viditelným amatérům.
Za 50 let praxe už jsem těch problémů amatér laik versus elektřina zaznamenal nespočetně...
albertt
hodnocení

Dobrý den, to bude asi omyl já píši na Poraďte.cz poprvé jenom s tímhle dotazem. Před tím jsem tu vůbec nepsal, to jste si mě asi s někým spletl.

Jenom jsem se tu zeptal o radu, vyměňuji totiž jenom dva přepínače za nové, nijak nezasahuji do rozvodnice nebo tak. Děkuji za pochopení :)

Napočítal jsem 9 dalších nicků z tvé IP adresy, stejný styl psaní, pozdravu a poděkování. Další počítání jsem vzdal.
Není porušením pravidel mít více nicků. To ti nevyčítám.
Jen tvoje dotazy na jedno téma se tříští a ty i rádci ztrácíte přehled. To je jen na škodu. Většinou tazatelovu. Rádci vědí co píší, jen někdy zbytečně obšírně, někdy by mohli jít do hloubky. To pomůže tazateli.
Internet není tak anonymní, jak si někdo myslí...
Ptej se dál!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]