Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsou plastová okna Salamander dobrou volbou?
Po delším vybírání z velké škály nabídek mi přijdou tato okna asi jako nejlepší v poměru cena/kvalita a to především díky Německému profilu "A" prvoplastové kvality v exluzivní brilantově bílé povrchové úpravě.
Konkrétně jsem si vybral profil Salamander Streamline 5. Nevím, zda vybrat Salamander Streamline5 ELEGANT s dvojím těsněním a vnější okapničkou na profilu, nebo Salamander LUXUS s trojím plnohodnotným středovým těsněním, ale bez vnější okapničky na profilu?
Taky by mne zajímalo, zda jsou rozdíly v kvalitě oken Salamander u dvou firem, které je u nás kompletují, konkrétně ve Strakonicích a Bzenci. Děkuji za komentáře
Vždy se třemi těsněními. Středové těsnění je třeba jazýčkové a zasklívací drážku hlubokou aspoň 24mm. Ani jazýčkové a zasklívací drážku jen 15mm má Salamandr. Já bych to nebral !
tý menší zasklívací hloubky jsem si vědom,taky je mi trošku divné, že tam nemají alespoň 20mm, ale proč jazíčkové střední třetí těsnění a ne třeba plnohodnotné dorazové je mi záhadou, můžete mi to objasnit?
Ono je těžký v cenový relaci těch Salamanderů najít nějakej profil, kterej by splňoval všechny požadaky, když už jsem takový našel, záhy jsem zjistil, že je to buď koextruze(druhoplast), nebo polský profil ap.
Co jsem četl, tak Salamander je asi nejlepší. Profil. Bílou barvu už bych si nikdy nezval. Na zbytek Vám odpovědí ostatní co s tím mají zkušenosti.
vzhledem k tomu, že se jedná o výměnu v panelákovém bytě a bytovce, kde jsou všechna okna jednotně bílá, tak je to dané.
Jen mě zarazilo, že se v žádných materiálech neuvádí typ těsnění jaké je u tohoto profilu použit, protože vzhledem k tomuto odbornému článku, jich může být celá řada s spoustu jich je nevyhovujících ,viz odkaz:
Tak do dnes nevím, zda je u Salamanderu profiline5 zasklívací drážka 15, nebo 20mm, každý tvrdí něco jiného...
15mm bych rozhodně nebral, když je norma 20 mm a na trhu jsou profily se zasklívací drážkou 30mm
Pokud vím řešilo se tady: poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.