Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okenní profily Salamander-dobrá volba?

Od: mmm* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, jsou plastová okna Salamander dobrou volbou?

Po delším vybírání z velké škály nabídek mi přijdou tato okna asi jako nejlepší v poměru cena/kvalita a to především díky Německému profilu "A" prvoplastové kvality v exluzivní brilantově bílé povrchové úpravě.

Konkrétně jsem si vybral profil Salamander Streamline 5. Nevím, zda vybrat Salamander Streamline5 ELEGANT s dvojím těsněním a vnější okapničkou na profilu, nebo Salamander LUXUS s trojím plnohodnotným středovým těsněním, ale bez vnější okapničky na profilu?

Taky by mne zajímalo, zda jsou rozdíly v kvalitě oken Salamander u dvou firem, které je u nás kompletují, konkrétně ve Strakonicích a Bzenci. Děkuji za komentáře

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moula*
hodnocení

2x

Vždy se třemi těsněními. Středové těsnění je třeba jazýčkové a zasklívací drážku hlubokou aspoň 24mm. Ani jazýčkové a zasklívací drážku jen 15mm má Salamandr. Já bych to nebral !

mmm*
hodnocení

tý menší zasklívací hloubky jsem si vědom,taky je mi trošku divné, že tam nemají alespoň 20mm, ale proč jazíčkové střední třetí těsnění a ne třeba plnohodnotné dorazové je mi záhadou, můžete mi to objasnit?

Ono je těžký v cenový relaci těch Salamanderů najít nějakej profil, kterej by splňoval všechny požadaky, když už jsem takový našel, záhy jsem zjistil, že je to buď koextruze(druhoplast), nebo polský profil ap.

repkin*
hodnocení

0x

Co jsem četl, tak Salamander je asi nejlepší. Profil. Bílou barvu už bych si nikdy nezval. Na zbytek Vám odpovědí ostatní co s tím mají zkušenosti.

mmm*
hodnocení

vzhledem k tomu, že se jedná o výměnu v panelákovém bytě a bytovce, kde jsou všechna okna jednotně bílá, tak je to dané.

Jen mě zarazilo, že se v žádných materiálech neuvádí typ těsnění jaké je u tohoto profilu použit, protože vzhledem k tomuto odbornému článku, jich může být celá řada s spoustu jich je nevyhovujících ,viz odkaz:

stavba.tzb-info.cz/...

Proč ne bílou co byl za problém? z technického hlediska děkuji .

mmm*
hodnocení

Tak do dnes nevím, zda je u Salamanderu profiline5 zasklívací drážka 15, nebo 20mm, každý tvrdí něco jiného...

omnia

15mm bych rozhodně nebral, když je norma 20 mm a na trhu jsou profily se zasklívací drážkou 30mm

Pokud vím řešilo se tady: poradte.cz/...

hodnocení

0x

Ze zkušeností okolo oken bych se moc nezaobíral rámem, ale hlavně zasklením. Bude to 2skla nebo 3?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]