Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
inspiroval mne dotaz na dálkově ovládaný /..., napadlo mne, že by někdo mohl mít nějaký nápad i pro mne. Bydlím ve 4. patře, nade mnou je půda. Na střeše nad půdou a za okapem vedle mého okna "bydlí"holubi.
Letos otravují mnohem více než v dřívějších letech, nalétávají jakoby na mé okno, které mívám otevřené dokořán po celé dny, a to i v případě, že se zrovna dívám z okna, uhnou vždy až na poslední chvíli.
Vedle hodně nepříjemných "náletů"mi vadí i jejich "vizitky". Neustále po nich čistím okno i římsu (a už mne to otravuje).
Nenapadne někoho, co s tím, jak holuby od mého okna odlákat/odehnat? Nemohu použít nic na fasádu a mělo by jít o něco mechanického – bez elektroniky.
Děkuju.
Zvířátkomilové mi ukamenují, ale otrávit zrním. Krysy taky trávíme, a nikdo se nad tím nepozastavuje. Přenáší různé parazity a nemoci setjně jako holubi. eshop-zemedelske-potreby./...
Dobrý den, snad by šla použít nalepovací silueta dravce - ovšem, na zavřené okno nebo jeho polovinu. Určitě je více druhů, tak např. viz odkaz. Zdravím!
doplněno 27.08.14 21:15:
Zdravím, kdysi mi můj učitel elektra pověděl, že v Chorvatsku to prý dělají tak, že tam kam nemá holub létat, natáhnout rybářský vlasec (silon). Vidět to není, ale holuby z toho mají hrůzu a víckrát prý nepřiletí.
Někdo používá i zbraně, ale to už je extrém.
Ten vlasec vypadá slibně, to už by se mi po římse promenádovat nemuseli ... Také by se hodil obrázek (nákres) ...
Milane, děkuju za odpověď. Neměl byste prosím fotku, případně podrobnější popis? Budu to muset zvládnout sama a nejsem právě "technický typ" ...
doplněno 27.08.14 21:15:Nedaly by se ty bodce umístit nějak bez lepení (snad vklínit, aby se případně daly bez následků odstranit)? Byt patří družstvu a při jeho přístupu k nájemníkům se obávám, abych s přilepenými bodci nenarazila.
Ale jinak by to řešení bylo.
Ten vlasec je dobrý nápad.Jinak na stavby v rekonstrukci se už dávají bodce proti holubům.Lepení" dravce"na sklo a fasády je již překonáno,že je to blbost.
Také si myslím, že "dravci" nebudou na "oprsklé" pražské holuby to pravé. Vlasec se mi zatím zdá nejschůdnější, hřebíčky ani vlasec by případná kontrola z družstva ani nemusela zaregistrovat ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.