Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit holubů téměř na okně?

Od: iz* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

inspiroval mne dotaz na dálkově ovládaný /..., napadlo mne, že by někdo mohl mít nějaký nápad i pro mne. Bydlím ve 4. patře, nade mnou je půda. Na střeše nad půdou a za okapem vedle mého okna "bydlí"holubi.

Letos otravují mnohem více než v dřívějších letech, nalétávají jakoby na mé okno, které mívám otevřené dokořán po celé dny, a to i v případě, že se zrovna dívám z okna, uhnou vždy až na poslední chvíli.

Vedle hodně nepříjemných "náletů"mi vadí i jejich "vizitky". Neustále po nich čistím okno i římsu (a už mne to otravuje).

Nenapadne někoho, co s tím, jak holuby od mého okna odlákat/odehnat? Nemohu použít nic na fasádu a mělo by jít o něco mechanického – bez elektroniky.

Děkuju.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

2x

Zvířátkomilové mi ukamenují, ale otrávit zrním. Krysy taky trávíme, a nikdo se nad tím nepozastavuje. Přenáší různé parazity a nemoci setjně jako holubi. eshop-zemedelske-potreby./...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, snad by šla použít nalepovací silueta dravce - ovšem, na zavřené okno nebo jeho polovinu. Určitě je více druhů, tak např. viz odkaz. Zdravím!

harmony-shop.cz/...

doplněno 27.08.14 21:15:

srovnanicen.cz/...

akriji*
hodnocení

0x

Dobrý den, tak to máme stejný problém .Jedině co pomáhá tak dát na římsy bodce .Jinak opravdu nic nepomáhá a nepomůžou ani ochránci přírody .Prostě tohle je problém ,který nejde vyřešit .Sám budu zvědavej kdo Vám poradí co bych mohl uplatnit taky.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak ty bodce mě napadly jako první, co jsem dočetl dotaz. Nemožnost dosednutí, ptáka donutí zalétávat jinam. Vyrábí se to asi i profesionálně. Možná, by to šlo udělat i z nějakého pevného drátu. Délku to má asi 8-10 cm. Od sebe jsou asi 5-6 cm.

hodnocení

0x

ivez, já jsem nechal namontovat bodce. Přilepit silikonem na parapet. Skoro to není vidět..

trtr

Zdravím, kdysi mi můj učitel elektra pověděl, že v Chorvatsku to prý dělají tak, že tam kam nemá holub létat, natáhnout rybářský vlasec (silon). Vidět to není, ale holuby z toho mají hrůzu a víckrát prý nepřiletí.

Někdo používá i zbraně, ale to už je extrém.

iz*
hodnocení

Ten vlasec vypadá slibně, to už by se mi po římse promenádovat nemuseli ... Také by se hodil obrázek (nákres) ...

iz*
hodnocení

Milane, děkuju za odpověď. Neměl byste prosím fotku, případně podrobnější popis? Budu to muset zvládnout sama a nejsem právě "technický typ" ...

doplněno 27.08.14 21:15:

Nedaly by se ty bodce umístit nějak bez lepení (snad vklínit, aby se případně daly bez následků odstranit)? Byt patří družstvu a při jeho přístupu k nájemníkům se obávám, abych s přilepenými bodci nenarazila.

Ale jinak by to řešení bylo.

Zítra vyfotím...

doplněno 29.08.14 11:48:

nestíhám, až po neděli...

iz*
27.08.14 21:16
hodnocení

Děkuju.

zwiki*
hodnocení

0x

Ten vlasec je dobrý nápad.Jinak na stavby v rekonstrukci se už dávají bodce proti holubům.Lepení" dravce"na sklo a fasády je již překonáno,že je to blbost.

iz*
hodnocení

Také si myslím, že "dravci" nebudou na "oprsklé" pražské holuby to pravé. Vlasec se mi zatím zdá nejschůdnější, hřebíčky ani vlasec by případná kontrola z družstva ani nemusela zaregistrovat ...

hodnocení

0x

Přímo v okně zkušenost nemám,ale na komíně nám neustále sedala jedna hrdlička za druhou. A to jejich vrkání od čtyrech od rána bylo k zbláznění. Stačilo ke komínu zavěsit staré CD,a jak se i v téměř bezvětří otáčí a blejská,tak je od tý doby od nich pokoj.

hodnocení

0x
Jedním z mých prvních dotazů tady na poradně byl dotaz jak se zbavit ptáků, co nad ránem dělali kravál před okny.
dozvěděl jsem se také něco o hlídání manželky...
Ale jedna rada byla tenkrát účinná: zavěsit do prostoru jednoho mrtvého. Zřejmě se ho báli...
Potom se po čase začal rozpadat, tak jsem ho vyhodil. A nějak pak už nelétali... Nepamatuji, už je to přes 6 let.

cabas*
hodnocení

0x

Přesně tak,vytrávit jak krysy,vůbec se s nima nesrat,kdo tuhle havět nezažil,tak nepochopí,já to udělal a mám klid.

ivik*
hodnocení

0x

Dobrý den, my máme u nás v okolí zase kavky,je to to samé.Sousedka zapíchla do truhlíku obyčejný dětský větrník a je pokoj.Třeba by šlo větrník/y/ přilepit k parapetu nebo ke zdi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]