Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám ve dvoře, kam vidím z okna, borůvky, víno, jeřáb a jiné ovoce, které neustále žerou kosi a špačci. Nedají si říct ať jdou jinam, tak je potřebuji vyhnat nějakám jednoduchým na dálku (do 16m) ovládaným přístrojem - siréna, alarm apod. na baterie, abych věc mohl přemisťovat podle potřeby. Možná něco existuje hotového nebo se dá snadno vyrobit, ale nevím co. Můžete mi někdo poradit nějaké levné řešení? Děkuji. Zdeno
Zdravím,
na dovolené v Maďarsku, /konkrétně lázně Bukfurdo/tam mají bezva plašič, ale jenom v jedné zóně. Nejdříve jsem se vždycky lekla co je to za jekot, ale je to zvuk nějakého ptačího predátora. Výsledek je, že se tam v tom okolí neobjeví ani jeden ptáček. Mají to kvůli tomu , aby nenaráželo ptactvo do sklenéných tabulí. V druhé zóně to nemají a leží drobné ptactvo kolem skleněných tabulí , mrtvé na zemi.
Takže toto stopro funguje, ten jekot je tam cca po 30min a je to jenom takové pár -vteřinové postrašení predátorem. Chtělo by to dohledat co je to za zvuk, ale to jsem neuhodla. Dokonce jsem tipovala i zvuk napadeného ptáka, páč i tak mi to, vyznělo. Zvuk straky to rozhodně nebyl, ten poznám, takže zkuste toto dohledat, to funguje.
zkuste obyčejný bezdrátový zvonek (seženete kdekoli u větnamců)... tyto levné zvony mají spoustu "melodií"a třeba si vyberete co bude ptáky lépe plašit.
To co mají v Maďarsku nepotřebuji. Bude to sice vymakaný, ale nepotřebuji hluk co 30 minut. Spíše něco jako zvonek, ale ne s melodií, ale něco více hlasitého. Přiletí pták jako do bufetu, uvidím jej a odeženu dálk. ovládáním. Třeba se zvukem dravce a pod. Jejich nálety časem slábnou, ale kdo má stále chodit na ně kšokat...Zdeno
Já bych to vyřešil vychytrale, avšak nevím zda-li by jste si na to troufl. Já osobně bych to celé zautomatizoval... Někam do blízkosti keřů bych namontoval fotobuňku a na ní připojil přes relé klakson z auta. Jakmile by přiletěl pták fotoboňka by zaznamenala pohyb a na přesně nastavený čas by se roztoubil klakson třeba na jednu vteřinu... Problém je v tom že by to bylo poměrně složité na montáž a asi bych nesplnil vaše kritérium: nízká cena...
Tak nejjednodušší je asi elektronický plašič na ptáky, kvůli třešním máme na sezónu zapnutý plašič, který ochrání před špačky prostor na délku asi 30metrů a šíří se to jakoby v takovém širokém trychtýři. Jen to má nevýhodu, že se plašič napájí ze zásuvky, ale zase je to malé a nenápadné kvůli zlodějům, takže dobrý. Plašič je to Deramax-Bird
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.