Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je nosnost akrylatove vany?

Od: kara12345* odpovědí: 6 změna:

INSTALATÉR SE ZEDNÍKY MI CHCE NAINSTALOVAT DO KOUPELNY AKRYLÁTOVOU VANU.JAKÁ JE JEJÍ NOSNOST?VÁŽÍM 160KG A BOJÍM SE ABY NEPRASKLA.VE SPECIALIZOVANÉM OBCHODĚ MI NA TUTO OTÁZSKU NEDOKÁZALI ODPOVĚDĚT.DĚKUJI.

Instalatér se zedníky mi chce nainstalovat do koupelny akrylátovou vanu. Jaká je její nosnost? Vážím 160kg a bojím se aby nepraskla. Ve specializovaném obchodě mi na tuto otázsku nedokázali odpovědět. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tu nosnost vany také neznám, ale Vaše váha je dost značná, tak bych se toho také bál. A že vana může prasknout (a zřejmě i u menší hmotnosti osob) vidíte viz odkaz.

Patrně by to šlo instalovat, ale ne normálním způsobem. Tedy, pořádně podložit celé dno a možná i stěny vany - přizpůsobit vyšší váze osoby tak, aby to nemělo kam pružit. Jestli to zedník udělá a jak, bude asi otázkou dohody a ohlídání si jeho práce. Zdravím!

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Praskaju aj akrylatove sprchove kuty uplne bezne a aj pri mensich vahach.Odporucam liaty mramor v pripade sprchaca a obycajnu smaltovanu vanu za cca 100-150 euro.

Otazka:Instalater je investor? Nemate to nejako pomylene? Ved investor rozhodne o tom co tam pojde nie? Alebo ma nejaku bokovku co potrebuje predat este raz?

doplněno 17.07.14 12:52:

inak podbetonovat vanu je riadna ftakovina.Lamal by som ruky tym pseudomajstrom.Uz som to raz rozbijal...nein danke...

doplněno 17.07.14 12:54:

Inak vcelku rozumiem kupu sa dvaja a nie jeden 160kg clovek..za to sa netreba hanbit.

jabraka*
hodnocení

0x

Pro zpevnění akrylátových van jsou na trhu polystyrenové nosiče vany. koupelny-sen.cz/... koupelny-sen.cz/...

JABRAKA

to je na obstavanie bocnych stien,ale nikde tam nieje podlozka po dno.Ved sa to prebori tam ci nie?Obstavat to moze 5 cm ytongom a vyjde to rozhodne lacnejsie...preboha 1881 Kc za taku ftakovinu?

hodnocení

0x

Vobry den, vanu mame podeprenou Itongem. Ze zacatku jsem se tam kopal se zenou dohromady a to jsme meli tedy o neco mene. Ted uz by jsme byli na stejne vaze. Vana se ani nehla. Ve vasem pripade by jsem sel do vany smaltovane.

bydleni.idnes.cz/...

Jeste si rozmyslete, jak dobre se Vam do vany bude vstupovat. My ji mame naprihlad zapustenou tak, ze je dno v urovni podlahy. Prodavaji se i vany s dvirky, ale s temi nemam zkusenost. Vsup je samozrejme pohodlnejsi do prostorneho sprchoveho koutu, ktery muze byt vybaveny sedatkem

moula*
hodnocení

0x

Před deseti lety jsem vyměňoval v našem panelákovém bytě smaltovanou vanu za akrylovou. Protože mám 145kg, tak jsem zachoval dvě původní podpěry co držely smaltovanou a ještě jsem dal dvě podpěry, co byly přibaleny k té akrylové vaně. Lezu samozřejmě do vany, ve které se jen sprchuji, samozřejmě opatrně, ale už deset let žádný problém. Podle mého názoru boky a čela vany vydrží, jde hlavně o spodek vany, ten chce asi víc podepřít - dát tam víc podpěr, třeba i tři cm silnou dřevěnou desku lepenou z latěk, prodávají je v OBI, Hornbachu, Bauhasu a pod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]