Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám problém, bydlím 3 roky v nájmu a stalo se, že praskla plastová vana v koupelně.Co mám dělat, lze jí opravit?Zespoda když jsem se dívala, je laminátová.Na koupi nové vany nemám peníze.Nebo to spadá do investice majitele bytu?Nejsem stavař, ale všimla jsem si, že pod vanou byla upadlá nožička a samotná vana nebyla nijak vypodložená.Díky za rady, případné tipy čím opravit a kde koupit.
doplněno 13.06.14 11:05:Informovala jsem majitele zaslala mu tyto fotky.Dnes ráno přišla odpověď,že opravu(výměnu vany za novou vanu)zaplatí, ať si vyberem jakou chceme, aby byla výměna co nejrychlejší ať vybereme i firmu na provedení, jeho ať informujem o průběhu a kolik to bude stát vždy předem.Majitel není totiž z ČR, takže komunikace emailem.
doplněno 15.06.14 19:28:Zítra jsem měla majiteli posílat nájemné, psal, ať neposílám, že se z toho zaplatí firma, která bude výměnu provádět.Firmu jsem našla, zdejší, vše emailem včetně kontaktů odeslala panu domácímu.Firma má v úterý přijít, udělají nabídku a pokud vše schválí majitel, práce budou provedeny.Doufám, že to majitel schválí, neboď si na to čerpám vlastní dovolenou.
Včera byla firma v bytě, podívat se na závadu.Když viděli prasklou vanu, řekli, že předně tato koupelna je stavěná na vanu max. 140x70 a je tam narvaná 150x70 je zasekaná do zdi, není řádně ukotvená, podložená nějakými dřívky,kousky sádrokartonu, jedna noha vany upadlá, bylo nám řečeno, že je to "udělaná prasárna".Bude se muset vana rozříznout aby ji dostali vůbec ven, předek vany a řadu nad vanou nové kachle.Sprcháč místo vany nelze, že rozvody navíc nejsou zasekané ve zdi, ale vedené venkem.Takže už od minulého pátku jsme bez koupelny a tak ještě dva týdny ještě budeme.Novou vanu a kachle musí firma objednat, otázka zda vše bude ihned skladem.Bude nutné vyzdívání, následně čekat než to vyschne.Protože v bytě bydlíme, nemáme kam jinam jít po dobu oprav, majitel je v zahraničí, budeme si nuceni na tyto práce brát dovolenou nebo neplacené volno o úklidu nemluvě.Mám následně, až bude po opravách, žádat majitele bytu o snížení nájmu po dobu co je koupelna mimo provoz?Zdá se mi nefér mu platit nemalé nájemné za něco, co není v provozu.Rozhodně se nejedná o drobnou závadu, když se musíme umývat v lavoru na balkoně.On nám taktéž neodpoušní doplatky.Firma řekla, že 100% není zavinění naše, ale firmy co tuto "prasárnu" prováděla.
No hlavně aby to majitel zaplatil. A už vidím řemeslníka, který to udělá na fakturu, kterou ještě bude posílat někam do tramtárie. Možná by bylo lepší se s majitelem písemně dohodnout na tom, že to zaplatíte Vy a odpustí Vám třeba nájem a půl. Naši nájemníci taky chtěli vyměnit vanu, zrovna jsme na to neměli, tak jsme to udělali přesně tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.