Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytapeni bytu

Od: dita* odpovědí: 3 změna:

Chtela bych se poradit, jaky by byl nejvhodnější způsob vytápění do bytu 1+1 o velikosti 45 m2. Byt je v nezatepleném starém historickém činžovním domě, nyní je vytápěn pouze 1 starými wafkami a v nevytápěném pokoji se tvoří na stěně pod oknem plíseň a byt je celkově extrémně vlhký. Jaký druh topení byste mi doporučili, aby se snížila vlhkost bytu, uvažuji nad plynovým kotlem s rozvodem do kuchyně, pokoje a koupelny spojené s WC včetně ohřevu vody. S jakými náklady (přibližně) bych měla počítat na pořízení takového vytápění (kotel a rozvody)?
Moc Vám děkuji za odpověď a zdravím,

Dita Hanzelová

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz na podobnou otázku. Extrémní vlhkost asi nevyřeší lepší topení, ale lepší větrání, resp. snížení té vlhkosti (odstranění příčiny). Možná máte plastová okna a nepoužíváte mikroventilaci (ale, píšete o historickém domě, tak tam by asi památkáři plastová okna ani nepovolili). Zdravím!

poradte.cz/...

2kedar*
hodnocení

0x

Myslím, že do padesátky by se to v pohodě vlezlo, pokud nebudete muset vložkovat komín.

Pokud ano, pak počítejte s navýšením cca 700-1.000.Kč/metr komínu. Navíc - Cena revize.

Slušná firma Vám to udělá v rámci zakázky.

hodnocení

0x

Sousedé, kteří si nechávali dělat v bytě 50m² plynové topení s kotlem a radiátory, firmě, která nakoupila a nainstalovala všechno, kromě kotle, zaplatili 70.000 + kotel. Zálohy na plyn platí 1.500 kčs. Ale to máme komíny vpořádku, vložkovat nemuseli. *sok* Já, v tomtéž bytě, dvoje plynová topidla pod okny mám zálohy 910kč, 570 mi vraceli. Když se už netopí, ale je potřeba jen přitopi navečer a jen v některých dnech, pustím kamna a ta nemusí nahřívat vodu v celé systému. ;-) Jestli plánujete v tom bytě žít hodně dlouho, pak se vám oplatí kotel. Ale jestli chcete žít po čase úplně jinde, zařiďte si ještě druhé wafky. A jestli chcete jen přežít, ty peníze, které byste do oprav a dokupování vložila, investujte do plynu na pořádné topení těmi jedněmi wafkami. ;-) Nové Wafky sice stojí nějakých 5.000kč, ale montáž, výduch pod oknem, natažení trubek k nim, tlaková zkoužka, revizní zpráva, cca 10.000 + - Smutný příběh!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]