Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aku vrtačka a bity z Lidlu

Od: sejny* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, známý uvažuje nad koupí aku vrtačky, kterou nyní nabízejí v Lidlu - stojí za to? Nebo je lepší si připlatit za lepší? Využití bude spíše občasné v domácnosti.

lidl.cz/...

Dále se chci poptat na bity - v současnosti také nabízené v Lidlu. Mají 3 varianty, ale nevím, která je nejvhodnější - využití opět v domácnosti + teď rekonstruuji dům, takže tam bych je určitě také využil.

Nejvíce uvažuji nad variantou s dlouhými bity. Co vy na to?

lidl.cz/...

Přiznám se, že v Lidlu kupuji nářadí celkem často a zatím jsem naprosto spokojen.

Předem díky za rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ala1970*
hodnocení

1x

No možná bych taky radší investovala do lepší. Včera jsem se dívala práve v bauhasu a měli tam velky výběr. Bosh atd. nevím jestli vrtačka z obchodu s potravinami je dobrá volba...

vy kupujete potraviny v obchodu, kde prodávají vrtačky? zrovna u lidla poměr obratu v sektoru non food docela dramaticky vzrůstá. zákazník to tak vyžaduje, firmy se přizpůsobují...

Nevím ale v Bauhausu bych asi nekoupi ani hoby akučku! Raději v lídlu nebo spešl obchodě!

Jinak osobně jsem si pro občasnou potřebu koupil Hobby aku za šílenou sumu nwn přesně ale do pětiset a hypewrnově-tenkrát, a nebudete věřit - dva roky šlapal jak hodinky,i baterie,ta lae po dvou letech postupně začla odcházet a dnes po 5hod nabití jen 10 minut,ale už má snad deset roků! Zatímco značková byť také hobby rozbruska nevydržela ani půl roku-odešel vypínač, (500kč,origo a oprava samodomo) a do dalšího roku odešlo ložisko a uhlíky!

olaf71*
hodnocení

0x

už jsem měl hodně aku vrtaček v ceně do 15 stovek. všechno je to shit. teď jsem rozhodnutej do Makity s baterií Li-on ikdyž bude na občasné používání, ale na dlouho.viděl jsem jí v akci, tím myslím při práci a to se nedá vůbec srovnávat. zašroubuje několik desítek samořezů do plechu, zatímco ten shit za pár stovek jich nedá ani deset

zajixxx*

U těch levným nebývá problém s výkonem, či mechanickou životností. Z mch zkušeností vždy stojí akumulátory za prd, nedrží kapacitu... a po půl roku jsou kaput, Nové akumulátory nemá cenu schánět či staré nechat repasovat - vysoká cena.

Makita je v klidu (aku. odejde až po cca dvou letech.)

2kedar*

Přesně... Taky jsem koupil nějaký takový "stroj" v Baukrámu a po cca půl roce odašel Aku. Reklamace, výměna...

Po dalším půlroce znova Aku kaput. Vyřešil jsem to tak, že jsem původní akumulátorky vyfakoval z toho packu a do něj vpasoval gelový aku z "GMka", který tam rozměrově vcelku pasoval. Nyní plná spokojenost. Teď to má sílu i na pěkné promotání rukou.

V pohodě to utočí desítku vrták do železa. *palec*

zwiki*
hodnocení

0x

Lílu nevěřím.Ale má prý kvalitní potraviny tak budou i ostatní v pořádku...vyměnit to můžete kykoliv.

doplněno 05.06.14 21:32:

musím opravovat mimo-Lídlu

praivo*
hodnocení

0x

Co se týše akuvrtačky, ber, dokud je co: poradte.cz/...

doplněno 05.06.14 22:27:

O víkendu možná vezmu jednu jinou (18V NiCd) a natočím porovnání.

lidus*
hodnocení

0x

Poslední věc z Lídlu co manžel včera koupil je horkovzdušná pistole, všechno nářadí co z Lídlu má je bez problémů ale musíte si uvědomit,že je to hobby nářadí.

sejny*
hodnocení

Horkovzdušnou pistoli jsem si včera také kupoval. Za ty peníze je výborná.

klabanos
hodnocení

0x

To záleží také na tom, co a v jaké míře s tím budete dělat. Pokud čas od času budete chtít někde v baráku přivrtat vruťák na hmoždinku apod. tak to bude stačit a vydrží to. Pokud budete pracovat častěji a bude mít vrtačka záhul na kroutící moment, tak se vám z té Lidlové srajdy zahulí. Já si koupil před dvouma rokama Metabo 18 LTX IMPULS. Stála mě tenkrát cca 12 tisíc ale je to dříč. Táta měl asi za trojku BOSCHku a tam kde končila, moje začínala :) kroutící momet je neuvěřitelnej (96Nm). Teď se mi na ní posralo utahování...občas se samovolně povolí při vrtání s příklepem, ale taky dostává čouda. Musíte vědět k čemu to budete používat holt.

sejny*
hodnocení

Použití bude relativně občasné - akorát nárazově jí dáme pohulit - šroubování vrutů přes 30mm prkna do trámů apod. Přiznám se, že nářadí z Lidlu mi zatím slouží naprosto bez problémů - dokonce si raději koupím nářadí tam než v různých bauhausech apod.

Ale nevím s těmi bity - za ty peníze by už mohly něco vydržet. Ale kterou z těch sad vybrat? Použití - stavba, domácnost.

praivo*

Tato akuvrtačka mi slouží velice dobře už téměř rok, opravdu doporučuji. Co se týše bitů, s těmi zkušenosti nemám, ale před chvílí jsem si koupil tu největší sadu (32 ks), tak uvidím...

asd*

Bity nejsou bláto, ale ani žádný zázrak. Na šroubování stovek vrutů do dřeva je lepší vzít dva kvalitní bity ve speciálce. Samotný šroubovák - zkuste a uvidíte. Když se nebude líbit tak v Lidlu jde vrátit. Můžete vzít cvičný vrut + kus dřeva do krámu a vyzkoušet ještě před koupením. Větší vruty bez předvrtání to ale nedá (ty šroubuju vrtacím kladivem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]