Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám kde být ani peníze

Od: lula07 odpovědí: 33 změna:
Dobrý den,je mi 25 let a před pár týdny jsem ztratila zaměstnáni,bydlela jsem u rodičů ale ti mě už nedokazaly finančně podporovat tak mě vyhodily,šla jsem na ubytovnu ale po 2tydnec jsem utekla byl to tam samý feťák,alkoholik a pořád tam byly rvačky,policie a zachranky nedalo se tam ani spat,tak jsem sla ke kamaradce ale dalsi problem ta mi dnes rekla ze mam odejit a ja nemam ani korunu protoze mi bylo receno ze na zadne davky atd,nemam narok jelikoz jsem nedodelala cely pozadovany rok,tak se ptam mam narok na byt nebo tak neco? Předem dekuji za odpovedi

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

6x

no same pekne vyhlidky... praveze nemate narok na nic (resp zadny byt)... nicmene je uplne jedno jestli mate rok nebo ne, ale socialka vam vzdycky musi dat zivotni minimum, prinejhorsim je mozno dostat okamzitou podporu v nouzi, ta se bohuzel dostava bez okolku vetsinou, kdyz mate tmavou plet a delate sceny pres celou socialku... btw co to mate za rodice ze vas po par tydnech vyhodi na ubytovnu, jeste k tomu holku proboha

doplněno 30.03.14 05:50:

kdybych vas znal, nechal bych vas tu klidne bydlet, nechapu ze kamoska vas vyhazuje.. budete muset vzit jakoukoli praci, coz jste ostatne mela hned, jakmile zacalo opravdu navazno tect do bot, ja mel ve svem zivote taky mesic az 2, kdy jsem byl odhodlany jit klidne prehazovat ryby v regalech v supermarketu, uz jsem tam byl i zapsany, protoze jsem mel v penezence posledni petikilo a hrozilo ze se dostanu na ulici a hrdost mi nedovolila se vracet k rodicum... nakonec se to spravilo samo, protoze stesti mi trochu pralo... proto si vazim vseho, co mam, a muzu rikat, ze jsem se vypracoval z uplne nuly tam kde jsem... proste okamzite i tu nejdebilnejsi praci a spolubydleni se studentkama, ryze stoji 20 kc a vydrzi cely tyden i vic... nevim jak vic pomoci

monika123*

Jsem taky mama a spis nechapu, ze by rodice vyhodili dceru, potazmo, kdyz se snazi, nikde se neflaka, prisla o praci a proste "ted hned" potrebuje pomoc. Kde se vari pro dva, treti se naji vzdycky a najem platit musi stejne. Nerikam podporovat nekolik let, ale kdyz je potreba, je nutne stat pri sobe.

olllllllllo*

Víte, ono je těžké jí odpovědět či poradit, když neznáme fakta. Pravdou je, že jí sociálka nic nedá, když nemá nějaké bydliště a nemůže doložit kolik platí. Moje známá bydlí na ubytovně, sociálka jí platí celé ubytování, protože známá má malý výdělek. Ale není zcela zdravá a už je starší. Víte, já nemám ráda od mladých nářky na to, že není práce. Když nebudu mít peníze, půjdu třeba zametat ulice a bydlet zatím na ubytovně plné feťáků. Nemusím se s nimi přece stýkat a při první výplatě si najdu slušnější bydlení. Moje vlastní zkušenost, Dva měsíce ubytovna s Ukrajinci a feťáky...a to nejsem z nejmladších. Po pěti letech na jiné ubytovně jsem si trochu našetřila a jsem schopna platit i slušný podnájem. Ale jak jsem psala, tady si může napsat kdo chce co chce, pokud neznám pravdu nic jiného poradit nemůžu.

monika123*

Ano,mam syna, co po skole nemel praxi, prace zadna, podpora zadna. Takze resime brigady, (Tesco, takze zadna slava), bohuzel je to uz dva roky a stale nic :( Ale abych ho vyhodila, nebo aspon nepodporila?..to ne. Kdybych sama videla, ze misto hledani se flaka, tak budu resit razne, nejsme charita, ale tohle se muze stat vsem, ted hned jsme bez prace, a u mladych lidi proste praxe byt nemuze, protoze ho nikam nevezmou. A nikam ho nevezmou, pac nema praxi...Takze pro ty pozdeji narozene snad ma byt uprava, ze po skole by mel dostat sanci dostat praci i bez praxe, zadne razitko "nemame misto", kdyz ho viditelne maji a na pracaku maji podanou zadost nekolik mesicu a jen davaji steply, ze je misto obsazene, nebo ze mladas nesplnuje. Alespon nejak tak ma byt novela zakona. (a moje pochopeni z ni :)

betaraybill*

Sociálka taky nic nedá. Možná tu hmotnou nouzi, ale s tím nemám zkušenost. Na životní minimum musí doložit, že někde bydlí a tedy se podílí na nákladech na bydlení. Takže mít adresu a doklad o zaplacení nájmu. Pokud by to bylo u rodičů tak stejně sociálka pošle člověka do prdele protože přece se mají starat rodiče (tohle je postavené na hlavu) a bez bydlení a doložení nic nebude. Taky jsem to řešil a aspoň v Brně to tak je. Pravda jsem bílý a ne hnědočerný takoví by dostali všechno o čem se normálnímu člověku ani nesní.

bobo00

Dobrý den

malinko se pletete ve vašem názoru , hnědočech nebo jak to tam píšete dostane pouze to samé jako každý jiný ,to že si to ten jiný neumí vyřídit je jiná záležitost, tento systém je tak nastaven ,,NENASTAVIL ho hnědočech !

skippy*

Dovolím si nesouhlasit... Mám práci, snažím se vydělávat a když se nám narodil kluk, tak jsme dostali leda ho*no.. Že mám vysoký průměr..

berousik

Že by dokázal hnědočech vyřídit něco co jiný neumí, se mi zdá absurdní. Možná v tom, že přijde celá hlučná rodina na úřad a nedělá pořádek.

jar*

dovolím si nesouhlasit, bohužel nás zastihla s manželem také peněžní nouze, ale po příchodu na úřad a po vlídném uvítání nastala pro nás pěkná sprcha. nezlobte se, ale peněžní pomoc vám nenabídnu, máme málo finančních prostředků a ty si musíme nechat pro naše hnědavé spoluobčany. Vy nám tady neuděláte takovou scénu jako oni, ani nám tady nenecháte své dítě. Přeji hezký den a naschledanou. Je to sice už skoro 20let, ale vypadli jsme jako cukráři.

majsterjoe*

Tak si stezujte na vyssich mistech, necemu takovemu nemuzu uverit.

*smich* nedělá pořádek *smich* supr formulace, dík *smich* *haha*

hodnocení

5x

Lulo, vy si neuvědomujete základní nepsaný zákon člověka: Každý si zodpovídá za svůj život sám. *hej* Navíc, funguje to tak, že každý z nás máme co dělat se svým životem a také se životem těch, za které máme zodpovědnost. Za ty, kteří nás potřebují. Naše děti a naši rodiče. Nemáme ani čas, ani chuť, ani sílu, ani prostředky věnovat někomu, kdo se spoléhá na ostatní a nemá snahu si pomoci sám. Sám a jen sobě! *hej* Musíte si pomoci sama! Taková je pravda.

joudic*

Spis bych ted rekl, ze pokud si za to slecna nemuze nejak sama, coz nevime... tak rodice si ted pod sebou podrezali vetev, s takovym pristupem bych je v tom nechal na stare roky pekne vykoupat az prijde jejich cas, napr. zustane treba jen jeden a budou naopak potrebovat, aby se postaral nekdo o ne... Nejsem mstivy, nakonec bych se postaral, ale nechal bych je trochu restovat na panvi, at vi, co to znamena nemit zastani u rodiny a kam jit.

jmhad*
hodnocení

1x

Kromě sociálky nikde pomoc nenajdete a ani nehledejte.Jedině sama. I když je po sezóně dá se práce i s ubytováním najít v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb /penzióny,hotely a pod/.Ale člověk se musí přizpůsobit.To říkám na základě vlastní ukušenosti.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, musíte vydržet u té kamarádky co nejdéle, protože z ulice je návrat do normálního života už komplikovanější. Podívejte se viz odkaz, vyberte si nejbližší poradnu a tu osobně navštivte. Jejich služby jsou bezplatné, mají tam přehled a mohlo by se tam najít pro Vás řešení. Zdravím!

obcanskeporadny.cz/...

rexona*
hodnocení

1x

Vypada to, ze jsi pekne cislo. kdyz te i rodice vyhodili. ted te ceka spani pod mostem. asi tu zkusenost ale potrebujes. napis nam, co jsi uz vsechno natropila a nedelej se nevinnym berankem

olllllllllo*
hodnocení

1x

Koukám, že je zbytečné tady radit. Pokud se zmíníte o tom, co by mohla udělat, případně i napsat kde, tak je to špatná odpověď. Asi někdo zkrátka hledá někoho, kdo by byl tak hloupý a postaral se. :-D

iz*
hodnocení

1x

Na dávky pravděpodobně mít nárok nebudete, protože dokud nemůžete prokázat jiné bydliště a vlastní domácnost, budete posuzována společně s rodiči - tam, kde máte trvalý pobyt.

Já bych v této situaci poradila zatnout zuby, zkousnout pravidla, která rodiče nastavili, a dohodnout se s nimi.

doplněno 19.05.14 21:49:

Také by mne zajímalo, jak to nyní vypadá. Jestli se tazatelka dohodla doma nebo s kamarádkou nebo jestli našla něco jiného. Určitě nás je víc, koho by to zajímalo ...

prace
hodnocení

0x

Zkusil bych nějaký hotel nebo kemp, za chvíli začne sezona, tak budou lidi potřebovat.

jancak
hodnocení

0x

běžte na úp a optejte se na příspěvek na živobytí (3410kč pro jednotlivce, dávka v hmotné nouzi). Kvůli dávkám by pro vás bylo lepší bydlet na ubytovně, pak byste mohla dostat doplatek na bydlení (též dávka hmotné nouze)

podporu v nezaměstnanosti nedostanete, protože nesplňujete podmínky

olllllllllo*
hodnocení

0x

Nárok máte pouze na pomoc v nouzi, ale nečekejte zázrak. Najděte si práci s ubytováním, konkrétně v Praze pořád přibírají v MC Donald, KFC apod. A je to s ubytováním. Na doplňování zboží s výplatou druhý den. Spousta lidí si tak vydělává a platí ubytování třeba po dvou dnech a ještě jim zbyde. Když má výdělek 500 denně, dá za ubytovnu na dva dny nějaké tři stovky. Postupně si pak hledají lepší práci. Když se chce, jde všechno, když se nechce, nejde nic.

doplněno 01.04.14 17:13:

Těch 500 je jen jako příklad nějakého výdělku. Teď mi kamarádka řekla, že na doplňování zboží má 65kč/hod. Záleží pak na tom kolik hodin jste ochotná odpracovat.

lala07
hodnocení

0x

Ozvi se na ajka5@volny.cz

maxon
hodnocení

0x

Ahojky, jestli nemáš fakt kde bydlet, tak se můžeš přistěhovat ke mě. Ale musíš umět makat,je mi uplně jedno,co jsi kde prožila,já si rekonstruuji dost velkej objekt na Žatecku,kde bude pro každého místa dost. Já jsem byl také vyhozen z bytu díky pražské privatizaci bytů-čili sebevraždě několika nájemníků,v praze jsem měl elektronickou laboratoř,o všechno jsem přišel.Teď jsem v sice velkém objektu(pro několik rodin),ale bez sociálky,topení,atd... Já vše umím vybudovat,ale "nejsou lidi". Nějaké ty soc.dávky bych Ti asi taky uměl zařídit. Takže pokud umíš máknout - fyzicky, tak jsi vítaná, s mojí kámoškou-skoropartnerkou si určitě budeš rozumět(27 L). Tak jestli máš zájem, písni. Čus Max.

mirca*

Ahoj Maxone, kolik máte místa? znamená to makat na domě +-? ... Jsem grafička, ale práce se nebojím.., docela se mi tvoje nabídka, byť pro někoho jiného líbí :)..

joudic*

no maxon to tam ma dost prisne :-D poradte.cz/... proti nemu je to moje hotel v Dubaji :-D

mirca*

Miluji starý domy (byty).. :D.. ale přeřezání a odizilování, nebo injektáž od vlhkého "základního zdiva" musí být základ..

Já bych se klíďo nabídla jako pracovní síla zadarmo, ale ráda bych pak i nějakou madračku, na které by se dalo přespat..:DD

maxon

Čauky,no to je fajn,že se aspoň někdo ozval... No,jo,mám velikej objekt,bývalá sušárna chmele,2 baráky, "x" ...garáží(ty já využiju na svoje vozy), dílna STS, stodoly,zahrada... Takže fakt to znamená makat na stavbě (bourání/ale nejlepší techniku mám,pak vozit kolečka...,zpátky pak Itongy...),já to celé řídím,no bohužel nemám po ruce stavební stroj UK50, to už bych to měl hotové.Jinak vše další dělám sám-elinstal,vodu,topení,solárka(jako kolektory),k tomu běhám loudovat míchačku...,jen na tu zedničinu a bouračinu nestačím-mám bohužel jen 2 ruce... Jo,jak jsi psala,že jsi grafička, tak to PC-grafika,nebo klasika, a umělecká nebo komerční (třeba potisk na hrníčky),či snad Bechyňská škola? Asi bych dovedl zrealizovat dobrou technologii,navíc do zimy musím dát do provozu v odpovídajících prostorech(čisto,teplo,sucho,klídek...) svou elektronickou laboratoř,jinak chcípnu hladem(tady v tom státě),takže nějaký plotr či 3D tiskárna by tam určitě našly místo,případně i vypalovací pec na keramiku,či lis na linorit a pod. techniky.Zajistit technologii u mě není problém,mám i pár krásných nafocených grafických vzorů(bez "R") na obkladačky(či cokoliv jiného),které by se daly realizovat,ale nemám vztahy na ty správné "lidi" ... Každá schopná ruka či hlava je u mě vítaná,moje kámoška-partnerka to musí pochopit,já nemám nic proti životu v komunitě(bezkonfliktních lidí),aspoň více vyděláme..? čus Max.

joudic*

no koukam spousty vzdusnych zamku, tak good luck :) beze srandy.. treba to klapne :) hlavne trochu premysleni u toho podnikani preju :) taky jsem 2D a 3D grafik 15 let na vlastni noze :) to chci videt co s plotrem a 3D tiskarnou, figurky a vylisky ti udela Cina za penny ve velkych nakladech... web svetem vladne a 3D modely jdou max ven digitalne na prodej pro herni vyvojare apod (USA a trochu Jizni amerika; Evropa minimalne, zrejme vlastni modelari v ramci uspor) :)

mirca*

Teoreticky je můj obor architektura, ale taky jsem se spíš našla ve 2D, 3D grafice (cinema) + když má někdo zájem architektonické práce.. Nevím co má Maxon v plánu, ale alespoň má plán :D:D

maxon

Čauvec, no já mám v plánu především vybudovat část areálu obytnou(jaksi taxi) a potom hlavně krásné suchoučké prostory pro vývoj a výrobu elektroniky- prou "joudec" : ne všechno lze vyrobit v Čajně,musí toho být milion ks a musíte to mít vyvinuté a nejlépe s přesnou výrobní technologií a poloprovozem,jinak udělají paskvil.Co se jedná průmyslové elektroniky(kusová řešení na míru) jsou uplně mimo mísu,to je stejné jako s tou grafikou a 3D tiskem.Asi si tady bude těžko nějaký grafik vyrábět na RepRap tiskárně tisíce figurek,ale rozhodně má zájem o originální projekty(kusové).Tolik k té Čajně. Hele,jak píšeš o těch architekt. pracích, já mám už léta v plánu(zatím ve snu) postavit takový speciální,samo nízkoenergetický a energeticky soběstačný barák(no,těch je dneska fůra),ale ve formě koule-globusu(aby to tak také vypadalo),který by stál mírně zapuštěný do terénu někde na zelené louce.Vybavený nejmodernějšími technologiemi a technikou,přitom stále "střízlivé" a "funkcionalistické" konstrukce.Já to mám všechno v hlavě,ale neumím to hodit do PC(nejsem grafik ani arch.)lituju,že ještě není zařízení a software pro přenos myšlenek a vizí do PC,vím i vnitřní vybavení,podrobnosti techniky... Jednou bych to chtěl postavit,za přispění nějaké arch.kanceláře a investora...Představ si třeba v "krajince XP" zničehonic stát lehce do terénu zapuštěný "glóbus",který by měl segmenty vyhraněné poledníky a rovnoběžkami střídavě černé(sluneční teplovodní kolektory),modré(fotovoltaika)a průhledné(okna).Průměr cca 14m,původně jsem myslel,že by se to ještě otáčelo,ale je to zbytečné,neboť slunce si obejde kouli ze všech stran.Mám to docela dořešené jak vnitřní vybavení,techniku...,i bych asi sehnal vyrobce potřebných dílů(pro "joudec" - v Čajně asi 12ks zakřivených a kosoúhlých fotopanelů nevyrobí,že...),ale chybí mi ten návrh všeho na PC a investor... Šla bys do toho? Další podrobnosti ale už jen soukr. mailem. Tak se měj zatím mocky bájo, max.

multipla*

Zdravím Maxone. Zajímalo by mne, zdali se ti lula07 na tvoji nabídku ozvala, nebo dokonce přijala.

sara111*
hodnocení

0x

Mas narok na zivotni minimum, stezuj si, ze te na urade o tomto neinformovali, ale opravdu! Toto je urad, ktery je placeny za to, ze ti podat kompletni informace! a mas narok si zazadat o statni byt v miste trvaleho bydliste, ale podminka je ze mas radne zamestnani. Cekaci doba je sice treba 5-10 let, ale kamaradka mela dite, bydlela u rodicu a meli postizenou sestru a byt dostala do roka.

Pokud mas zajem prave hledam nekoho na par drobnych veci, muze ti to financne pomoci. Neni to casto, ale kazda koruna se hodi, ne? :) jen potrebuji tvuj zivotopis...ozvi se, diky

janickapalicka1
hodnocení

0x

tak jak jsi dopadla? :) doufam, ze je vse ok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]