Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych poradit.Mám ke dřezu přivedenou pouze studenou vodu.Chtěl bych ohřívač si dát pod dřez.Jaký mám průtokový ohřívač zvolit?Tlakový nebo beztlakový a jaký je mezi nimy rozdíl?Potřebuju specialní baterii k tomu?Díky za radu.
Odpověděl vlastně martincakl. Jenom bych dodal za sebe a praxi ,( už jsem jich namontoval určitě hodně přes stovku ) že s průtokovýma a beztlakovýma mám špatné zkušenosti. Nejlépe zásobníkový tlakový 5-10 l. Nejlepší bojlery u nás jsou Dražice. K těm rozdílům bych ještě dodal , že u beztlakového když se vám ohřívá voda a nabývá na objemu tak jednodušeji řečeno vám teče z kohoutku .namůžete to zastavit a je to velice nepříjemné když vám kape do dřezu.
Souhlasím s nickem ohrivac ! Kupte 5 litrový přepadový ( beztlakový) a hlavně aby měl měděnou nádržku. Má příkon cca 2000 W a regulaci teploty vody. Když dáte teplotu na maximum, tak ji při výtoku mícháte se studenou a současně se hned zapíná topné těleso, takže teplé vody na umytí nádobí je dost. A že při nulovém odběru trochu vody kape z výtokové trubice, jak se voda ohřívá, tak to vůbec nevadí! Ohřívá se jí jen 5 litrů a tak odkape sotva 1 dcl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.